A Madarak és Fák Napját a Felfedezők Napjával összekötve, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság nem csupán a madárvilág felfedezésére invitál, de ősvilági szörnyek kutatására is a Miocén Parkban.

A Madarak és Fák Napját a Felfedezők Napjával összekötve, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság nem csupán a madárvilág felfedezésére invitál, de ősvilági szörnyek kutatására is a Miocén Parkban.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területre május 9-én érkező látogatók a világhírű ősmaradványok, cápafogak, megkövesedett fák, ősállatok lábnyomai és az ősvilágot életre keltő 4-dimenziós, mozgószékes mozi mellett több más programon is részt vehetnek. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársának segítségével lehetőség nyílik távcsöves madármegfigyelésre, a MME munkájának megismerésére. Az érdeklődők 10.30-tól a gólyák vonulásáról, védelméről hallgathatnak előadást. Az Ősfenyő Látogatóközpontban a BirdPhotography.hu fotósainak válogatott munkáiból nyílik kiállítás. A képfeltöltésen alapuló internetes fórum kimondottan a madárfotózásra specializálódott. A weboldalon minden héten kiválasztják a hét fotóját az adott héten feltöltött képek közül. A mostani kiállítás a 2012-es év hét fotóinak válogatása kiegészítve számos kiváló felvétellel, melyek nem nyerték el ezt a címet. Az 52 kép így utal az év 52 hetére. A válogatásban minden fotós egy képpel képviselteti magát. A képek június 7-ig tekinthetők meg a Látogatóközpontban.

Május 9-e a Felfedezők napja is, ezért a program  12 órakor érdekes előadással folytatódik; az elmúlt 180 év ipolytarnóci felfedezéseiről hallhatnak a látogatók. 13 órakor vezetett túra indul a miocén erdőbe, ahol a több millió éves növény- és állatvilággal ismerkedhetnek a túrázók.

A területről és a programról bővebben a honlapon olvashatnak:

 

www.osmaradvanyok.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük