A harmadik Web 2.0 Symposiumon átadták a Sanoma Szupernóva Díjat. Az összesen egymillió forint értékű díjban a legtehetségesebb feltörekvő online vállalkozások vagy internetes fejlesztéseket készítő magánszemélyek részesülhettek.

 

A harmadik Web 2.0 Symposiumon átadták a Sanoma Szupernóva Díjat. Az összesen egymillió forint értékű díjban a legtehetségesebb feltörekvő online vállalkozások vagy internetes fejlesztéseket készítő magánszemélyek részesülhettek.

Az alapító a hazai nyomtatott és internetes lapkiadásban egyaránt piacvezető Sanoma Budapest Zrt., amely az egészséges piac fenntartása érdekében fontosnak tartja, hogy a nagy szereplők segítsék a tehetséges, de még megerősödés előtt álló fiatal online vállalkozókat. A pályázatok elbírálási szempontjai között szerepelt az eredeti ötlet, a dinamikus növekedés, és az életképes kereskedelmi modell felvázolása. A zsűri emellett vizsgálta a tartalom, a megjelenítés és a műszaki kivitelezés minőségét is.

„A Sanoma Szupernóva Díj úttörő kezdeményezés arra, hogy felkaroljunk tehetséges fiatalok által készített honlapokat, amelyek jó ötletre épülő, működőképes üzleti modellt rejtenek magukban" – nyilatkozott Szávuly Krisztián lapigazgató. „A koncepció eredetisége mellett ugyanolyan fontos kritérium, hogy kereskedelmi szempontból megalapozott legyen a vállalkozás" – mutatott rá a lapigazgató.

A szakmai zsűri a félmillió forinttal járó első díjat a http://www.kreditvadasz.hu/ weboldalnak ítélte oda. A kreditvadász felsőoktatási közösségi oldal, amelyen regisztrálva a hallgatók egymást segíthetik információkkal, jegyzetek feltöltésével, tapasztalataik megosztásával.

A második helyezést és az azzal járó 300 000 forintot a http://www.mindenki.hu/ nyerte. Ez szintén közösségi oldal, mely pszichológiai-önismereti kérdésekre adott válaszok alapján hasonlósági térképet készít a felhasználókról, így mindenki megismerkedhet a hozzá leginkább hasonló emberekkel.

A harmadik díjazott az http://www.uzletihalo.hu/ honlap lett, melynek célja, hogy a cégvezetők, vállalkozók, menedzserek hatékonyan tudják kihasználni kapcsolati tőkéjüket az internet segítségével. A honlaphoz hasonló megoldások már sikeresen működnek külföldön, a zsűri elsősorban a hazai adaptáció minőségét tartotta figyelemreméltónak a díjazáskor.

Mint azt Gerentsér Imre a díj átadása után elmondta, a megmérettetésre összesen 30 honlapot neveztek. „Ez igen jó eredmény, hiszen körülbelül megegyezik azzal a számmal, ahány új honlap marad életképes akár egy évnyi működés után is" – mondta a divízió vezető.

A három győztes a pénzjutalom mellett átvehette a Darabos Anita által készített, a nagy energiával és fénnyel fellobbanó, magára nagy figyelmet vonó, szupernóvát szimbolizáló kisplasztikát, valamint a Sanoma vendégeként vehetett részt a Web 2.0 Symposiumon.

A díjakat a következő, neves szakemberekből álló zsűri ítélte oda:

Dobó Mátyás, Doransky.hu blog
Kaszás Miklós, Dream Interactive
Miskolczy Csaba, Blogter
Novák Péter, Kirowski
Soós Gergely, Neo Interactive
Szigeti Péter, Kreatív
Záprel Zsolt, McCann Erickson
Szabados Balázs, FigyelőNet (Sanoma)

 http://www.szupernovadij.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük