2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Első a termelékenység: új Eseries készülékek hatékonyságra optimalizáltak

4 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/23258"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/nokiae75.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nokia E75" title="Nokia E75" width="45" height="100" /></a><span style="width: 43px" class="caption"><strong>Nokia E75</strong></span></span>A Nokia bemutatta Eseries sorozatának két új tagját, a Nokia E75 és a Nokia E55 készülékeket, melyek elsőként kapták meg a vállalat új, e-mail felhasználói felületét.</em></p><p>

nokia e75Nokia E75A Nokia bemutatta Eseries sorozatának két új tagját, a Nokia E75 és a Nokia E55 készülékeket, melyek elsőként kapták meg a vállalat új, e-mail felhasználói felületét.

nokia e75Nokia E75A Nokia bemutatta Eseries sorozatának két új tagját, a Nokia E75 és a Nokia E55 készülékeket, melyek elsőként kapták meg a vállalat új, e-mail felhasználói felületét.

 

  Mindkét készülék gyárilag rendelkezik a Nokia Üzenetküldéssel (Nokia Messaging), amely egy vállalat céges e-mail klienseihez hozzáadva, a leghatékonyabb megoldást kínálja az embereknek útközben a világ fogyasztói és vállalati e-mailjeinek elérésére.

Napjaink gazdasági környezetében, a technológia költségeit és hasznosságát sokkal tüzetesebben vizsgálják, és az e-mail egy elengedhetetlen eszköz a hatékonyság és termelékenység növelésére.

„A hatékonyság azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítéssel többet érünk el, és arra koncentrálunk, ami valóban lényeges – mondta el Kai Oistamo, a Nokia executive alelnöke. – Direkt hozzáféréssel a Microsoft Exchange-hez és az IBM Lotus Noteshoz, a vállalatok működési költségeik akár egy harmadát is megspórolhatják, mivel nincs szükség köztes szoftverre vagy további szerverekre."

nokia e55Nokia E55A legújabb Eseries készülékekkel nincs szükség arra, hogy bekapcsoljunk egy PC-t ahhoz, hogy teljes számítógépes e-mail élményben legyen részünk. A továbbfejlesztett e-mailes felhasználói felület támogatja a mappákat és a HTML üzeneteket, a felnagyítható nézeteket, a csoportosítási funkciót dátum, feladó és méret szerint, valamint a leggyakrabban használt e-mail funkciókat – és mindezek csak egy kattintásnyira vannak. Az e-mail mellett a készülékek továbbfejlesztett naptárfunkcióval rendelkeznek, valamint lehetőséget adnak a névjegyek és a feladatok kezelésére.

„A Nokia E75 esetében sok ihletet merítettünk a Nokia 9300-ból, mely az első mini kommunikátorunk volt – tette hozzá Oistamo. – A Nokia 9300 tulajdonosai imádták a teljes billentyűzet által biztosított üzenetkezelési funkciót, de a hagyományos telefonbillentyűzetet is sokat használták. A Nokia E75 készüléknél megtartottuk ezeket a nélkülözhetetlen alkotóelemeket, miközben jelenősen fejlesztettük az összes funkciót, és olyan kompakttá tettük, amennyire az lehetséges."

„Amikor tavaly bemutattuk az E71-et, valóban új mércét állítottunk fel abban, hogy mennyire kompakt tud lenni egy teljes QWERTY billentyűzettel rendelkező készülék – folytatta Oistamo. – Tovább haladtunk a gondolat mentén, és a világ legkompaktabb üzenetkezelő készülékével, a Nokia E55-tel tértünk vissza."

A kompakt QWERTY billentyűzet előnyeivel, valamint a leggyakrabban használt programok egy kattintással történő elérésével az e-mailek olvasása, kezelése és megválaszolása gyors és hatékony. A telefon egy további kiemelkedő jellemzője az akkumulátor kimagasló teljesítménye, hiszen a Nokia E55 akár 28 nap készenléti időt kínál.

nokia e55Nokia E55„A Nokia E55-tel az e-mailezést olyan hatékonnyá és zsebre tehetővé tettük, amennyire csak lehetséges – tette hozzá Oistamo. – A tesztelés során a Nokia E55 kompakt QWERTY billentyűzetének használata könnyen megtanulhatónak és gyorsabbnak bizonyult, mint a hagyományos telefonbillentyűzeteké."

A Nokia üzenetkezelési szolgáltatásán felül, a részletes navigáció érdekében mindkét készüléken teljes Nokia Térképek és A-GPS található, 3 hónapos telepített licenccel, valamint telepített N-Gage a nagyszerű játékélményéhez. A Nokia E75-ön is megtalálható Ovi Files segítségével pedig, a személyi számítógépen tárolt fontos fájlok távolról is kezelhetők és megoszthatók – még akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva.

Az új készülékek az Eseries eddigi legjobb éve után érkeznek, hiszen 2008-ban a Nokia több mint 10 millió készüléket szállított le. „Most, hogy a vállalatok konszolidálni igyekeznek költségeiket és kintlévőségeiket, a számos e-mail-képes Nokia készülékkel, valamint az e-maileket közvetlen elérő modellel a Nokia várhatóan folytatja ezt a teljesítményt 2009-ben" – fejezte be Oistamo.

A Nokia E75 szállítása márciusban kezdődik megközelítőleg 375 eurós nettó kiskereskedelmi áron, a Nokia E55 készüléké pedig 2009 második negyedévében, várhatóan 265 eurós nettó kiskereskedelmi áron.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.