2022.augusztus.15. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Energy Star 4.0: Az energiadiétára fogott PC

6 perc olvasás
<font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span class="inline left"><a href="/node/172"><img class="image thumbnail" src="/files/images/energystar.thumbnail.jpg" border="0" alt="Energy Star color logo" title="Energy Star color logo" width="100" height="53" /></a> </span>A HP bejelentette az elsõ olyan PC konfigurációkat az iparágban, amelyek eleget tesznek az ENERGY STAR? 4.0 követelményeinek. Ezt az új, szigorú energiahatékonysági specifikációt az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA - Environmental Protection Agency) dolgozta ki. <span> </span>A most bejelentett gépek konfigurációja vékonyka, így inkább a szándék méltányolandó?</font></font></font> <p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> </p><p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span>

energy star color logo A HP bejelentette az elsõ olyan PC konfigurációkat az iparágban, amelyek eleget tesznek az ENERGY STAR? 4.0 követelményeinek. Ezt az új, szigorú energiahatékonysági specifikációt az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA – Environmental Protection Agency) dolgozta ki.  A most bejelentett gépek konfigurációja vékonyka, így inkább a szándék méltányolandó?

 

energy star color logo A HP bejelentette az elsõ olyan PC konfigurációkat az iparágban, amelyek eleget tesznek az ENERGY STAR? 4.0 követelményeinek. Ezt az új, szigorú energiahatékonysági specifikációt az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA – Environmental Protection Agency) dolgozta ki.  A most bejelentett gépek konfigurációja vékonyka, így inkább a szándék méltányolandó?

 

 A HP új, energiatakarékos üzleti asztali PC-jei alacsonyabb energia­fogyasztásukkal kímélik a környezetet, és segítik a vásárlókat az energiaköltségeik csökkentésében. A HP az elsõ jelentõs PC gyártó, amely ?80 százalékos hatásfokú? tápegységeket kínál, ezek alapvetõ fontosságú komponensei a 2007. július 20.-án hatályba lépõ ENERGY STAR 4.0 elõírásainak. 

A HP tesztlaboratóriumának a mérései szerint a 80 százalékos hatásfokú tápegységgel ellátott, és az ENERGY STAR 4.0 egyéb hardverkövetelményeinek is eleget tévõ PC-k teljes teljesítményfelvétele 52 százalékkal csökkenthetõ, amely az éves átlagköltséget tekintve 6 és 58 dollár közötti, egy PC-re jutó megtakarítást jelent. A megtakarítási számítások a PCMark 05 benchmark teszteredményein alapulnak. Belsõ teszt, a felhasználók eredményei változhatnak. Az eredményt befolyásolja a felhasznál által meghatározott alvó, készenléti, normál mûködési és csúcsterhelési használat százalékos aránya. Ezen kívül a gyártási tényezõk is befolyásolják a felhasználó által tapasztalható megtakarítást. A HP azt ajánlja az ügyfeleknek, hogy a rendszert 80 százalékos hatásfokú tápegységgel teszteljék a saját környezeteikben, hogy meghatározzák a lehetséges megtakarításokat.  

energy star mono logoA HP Compaq dc5700, dc5750 és dc7700 típusú asztali PC-it úgy tervezték, megfeleljenek az üzleti felhasználók, a hatékony energiafelhasználás és a hûtés terén egyre magasabb elvárásainak. Az ENERGY STAR 4.0 követelményeinek eleget tévõ PC alkalmazó ügyfelek kihasználhatják a nagyobb rendszer-megbízhatóságból és az alacsonyabb rendszerkarbantartásból származó elõnyöket, valamint a légkondicionálás költségeinek a csökkenését, amely a PC-k alacsonyabb hõtermelésnek a következménye és egyben jelentõsen meghosszabbítja a rendszerek élettartamát. Ezek a technológiák a szövetségi hivatalok számára megkönnyítik a 13123-as számú végrehajtási utasítás teljesítését, amely a hatékonyabb energiafelhasználás és a környezet védelme érdekében elõírja a számukra az ENERGY STAR követelmények teljesítését. 

?A hatékony energiafelhasználású asztali PC családunk kibõvítésével nemcsak abban segítjük az üzleti felhasználókat, hogy megfeleljenek a hatályba lépés elõtt álló szabályozás követelményeinek, hanem abban is, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatást azzal, hogy eleget tesznek az EPA legszigorúbb ENERGY STAR elõírásainak is? ? állapította meg Jeri Callaway rangidõs alelnök, a HP amerikai Personal Systems Group részlegének a vezetõje. ?A HP az iparágban vezetõ szerepet szerezve a hatékony energiafelhasználású asztali gépek szállításában arra összpontosít, hogy a vállalkozások mai igényeinek megfelelõen tervezett, speciális terméket szállítson.? 

A már elérhetõ HP Compaq dc5700 és dc7700 üzleti használatra szánt asztali PC típusok megfelelnek az ENERGY STAR 4.0 hardver elõírásainak, Intel? Core 2TM Duo processzorral és 1 GB memóriával dolgoznak, merevlemezük kapacitása 80 GB, rendelkeznek DVD/CD-RW optikai meghajtóval, és a Microsoft Windows? XP Pro operációs rendszerrel szállítják õket, indulóáruk 899, illetve 959 dollár.  

Az ENERGY STAR 4.0 elõírásainak megfelel és kapható, az AMD AthlonTM processzorral konfigurált, üzleti használatra szánt HP Compaq dc5750 típus is, amely 512 MB memóriával, 80 GB-os merevlemezzel, DVD/CD-RW optikai meghajtóval rendelkezik és szintén Microsoft Windows XP Pro operációs rendszerrel szállítják. Az indulóára 609 dollár  Becsült végfelhasználói ár az Egyesült Államokban. A tényleges ár eltérõ lehet. 

 Az új ENERGY STAR 4.0 követelményeknek megfelelõ asztali konfigurációk elõsegítik a HP folyamatos erõfeszítését, hogy új, energiahatékony technológiákat alkalmazzon és a környezetberát asztali PC-k révén biztosítson az ügyfeleinek. 

A HP kitartóan együttmûködik az iparág és a kormányzat testületeivel, hogy elõsegítse az energiatakarékossági programok és a következetes globális szabványok kialakítását, tény, hogy a HP volt az elsõ PC gyártó, amely szponzorálta a 80PLUS programot, egy olyan kezdeményezést, amely energiahatékony tápegységek használatát ösztönzi a PC-kben és a kiszolgálókban. 

A HP ma közel 50 ezüst- vagy bronz-szintû, az EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) által regisztrált termékkel rendelkezik. Az EPEAT egy olyan, a közbeszerzésben használatos eszköz, amely a magán- és a közszférában az intézményi vásárlóknak a környezetvédelmi szempontok alapján segít értékelni és összehasonlítani a kiválasztott PC-ket és monitorokat.

Az Egyesült Államok szövetségi intézményeinek már kötelezõ az EPEAT által regisztrált termékek beszerzése. Ezen túlmenõen a HP a HP Compaq dc5750 üzleti PC tavaly évvégi bevezetésével az elsõ globális technológia szállítóként kínált az ügyfeleknek olyan processzorválasztási lehetõséget, amely révén az AMD 35 wattos processzorának és a ?Cool ?n? Quiet?? technológiának köszönhetõen csökkenti az energiafogyasztást és a processzor melegedését, így általában hidegebb PC-t és csendesebb munkakörnyezetet eredményez. A vállalat volt az elsõ olyan jelentõs PC gyártó is, amely az S3 energiamenedzsmentre felkészített rendszert szállított, az S3 energiát takarít meg azáltal, hogy automatikuan készenléti, alacsony energiafogyasztású üzemmódba kapcsolja a PC-t bizonyos idejû inaktivitás után.

A HP valamennyi üzleti használatra kínált asztali PC-jében alapértelmezésként beállított S3 energiamenedzsment révén gépenként akár 294 kWh energia is megtakarítható évente. A HP tesztelése szerint ez az éves energiamagtakarítás elegendõ egy 75 wattos izzó folyamatos világításához egy éven keresztül. 

Az üzleti felhasználók választhatnak a HP széleskörû, alacsony energiafogysztású távoli kliensmegoldásai közül is, beleértve a blade PC alapú Consolidated Client infrastruktúrát és a vékony klienseket, amelyek 80 százalékos energiamegtakarítást nyújtanak a hasonló szolgáltatásokkal rendelkezõ hagyományos asztali gépekhez képest. Az energiamegtakarítás a HP laboratóriumi tesztjén alapul, a HP vékony klienséhez viszonyítva, amelynek tétlen állapotban az átlagos teljesítményfelvétele 14,5 W, szemben a tipikus asztali gépek tétlen állapotban való 75 wattos fogyasztásával. A HP azt javasolja az ügyfeleknek, hogy saját környezetükben teszteljék a vékony klienseket, hogy meghatározzák a lehetséges megtakarításokat a hagyományos asztali PC-hez képest.

 www.hp.com/go/energy    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.