2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András:A borászok ünnepe

5 perc olvasás
<p><strong><span class="inline left"><a href="/node/175"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kezd2.thumbnail.jpg" border="0" alt="Megnyitó" title="Megnyitó" width="100" height="75" /></a></span> </strong>Már eddig négyszázan jelentkeztek, hogy rész kívánnak venni a II. Magyar Borok Bálján az Igazságügyi Palotában, ahol az ország legkiválóbb boraival és borászaival személyesen is megismerkedhet a közönség.</p><p>

megnyitó Már eddig négyszázan jelentkeztek, hogy rész kívánnak venni a II. Magyar Borok Bálján az Igazságügyi Palotában, ahol az ország legkiválóbb boraival és borászaival személyesen is megismerkedhet a közönség.

megnyitó Már eddig négyszázan jelentkeztek, hogy rész kívánnak venni a II. Magyar Borok Bálján az Igazságügyi Palotában, ahol az ország legkiválóbb boraival és borászaival személyesen is megismerkedhet a közönség.

 koncz ildikóExkluzív borvacsora, válogatott hazai borok, sonka-, sajt- és borkóstolók, szivarsarok és kávészalon, kaszinó, tombola és persze hajnalig tartó tánc – várhatóan ez lesz 2007-ben a Magyar Borok Bálja, mondta el a rendezvényrõl Keményné Koncz Ildikó, a fõrendezõ, a Pannónia Nõi Borrend nagymestere. A Rend három évvel ezelõtt alakult meg, 14 tagja között három borászt és hat sommeliert is találunk. Ellentétben a többi borrendekkel, nem kötõdik borvidékhez, az egész ország területén mûködik. Céljuk: hogy segítsék a borászokat, részük volt – többek között – a Bormarketing Kht. létrehozásában. Borbemutatókat szerveznek hazai és külföldi közönség elõtt és az õ ötletük volt az elsõ Borok Bálja megrendezése is.

lászló helga A bál ügyvezetõ igazgatója, László Helga számára az a legfontosabb, hogy a fõszereplõ ezúttal is a magyar bor, a részvevõk pedig jeles bortermelõk és híres borkedvelõk lesznek. A szakma képviselõi mellett eljönnek a diplomáciai és a kulturális élet nagyságai, a gazdasági és politikai szféra ismert szereplõi. A bál rendezõinek szándéka szerint a Magyar Borok Bálja további ösztönzést adhat a magyar borok hírnevének öregbítéséhez, bortermelõink népszerûsítéséhez, újabb híveket toborozva világhírû hazai borainknak.

Az este az Év Borászainak ünnepélyes bevonulásával kezdõdik majd, minden borászt a Pannónia Nõi Borrend egy tagja kísér. Elõbb Pitty Katalin énekel, majd Tiffán Ede, a Magyar Borok Bálja fõvédnöke köszönti a vendégeket.

A Magyar Borok Bálja egyik legizgalmasabb pillanatának az ÉV KEDVELT BORÁSZA Közönségdíj kihirdetése ígérkezik. 2006. december 1. és 2007. március 15. között országos szavazás keretében szavazhattak kedvelt borászukra a borfogyasztók. A díj a hazai borkészítés egyik legismertebb alakjának, Gál Tibornak állít emléket, akit munkássága során mindig a magyar borok világszínvonalra emelése vezérelt. A szavazók között egy digitális kamerát és további értékes ajándékokat sorsolnak ki a bálon. A díjat ifj. Gál Tibor adja át.

A bál fénypontjának a megkülönböztetett figyelemmel összeállított, ötfogásos borvacsora és az azt követõ borkóstoló ígérkezik. A vacsorát – aperetifként – Polgár Zoltán Villányi Chardonnay – Muskotály Cuvée-je nyitja, utána pedig Gere Attila, Thummerer Vilmos, Tiffán Ede, Bock József és Vesztergombi Ferenc boraihoz komponált ételeket szolgálnak fel. Az étkezés szünetében változatos mûsort láthat a közönség. Lesznek bordalok a Bordalnokok Együttes elõadásában, fellép a Shannon.hu és a Shannon World Dance Company.

A látványos színpadi produkció a Shannon.hu zenekar világzenéjére épített egyedi táncnyelvet használ. Ahogy a dalokban igazán eredeti stílusban keveredik a kelta folklór, a balkáni ritmusok és a Kárpát-medence népzenéje, a táncban ugyanúgy jelen vannak az ír sztepp és a kalotaszegi legényes mellett a modern mozgásmûvészet és a balett elemei. Ezzel a világzene mellett megszületett a gyönyörûséges, új varázslat: a világtánc. A báli nyitótáncra élvonalbeli magyar versenytáncosokat kértek fel, a zenét egész éjjel a Netti és a Hollander együttes adja. Éjfélkor Tombola utána pedig folytatódik a borkóstoló válogatott borokból.

Akik a tánc közben késõbb megéheznek, azoknak lesz a galérián sonka- és sajtkóstoló, a csábító ízek kedvelõinek bemutatkozik az Amedei csokoládék különleges világa, hozzájuk édes és sós falatok az Angelo cukrászda jóvoltából.

Nem hiányozhat a szivarsarok az uraknak és a kávészalon a hölgyeknek, végül pedig a kaszinó mindenkinek, ki még több izgalomra vágyik.

kovács gábor  Egy ilyen rendezvény nem nélkülözheti a támogatókat. A Kogart Ház alapítója, Kovács Gábor, például azért sorakozott fel a szervezõk mellé, mert az õ intézménye kezdetektõl fogva a mûvészetek és a gasztronómia háza kívánt lenni. A képrõl és a borról ugyanazt mondjuk: szép! Vénusz jegyében tehát kapcsolatban állnak egymással. A szépséggel pedig harmóniát lehet az emberek életébe vinni. Akik a mûvészeteket szeretik, enni és inni szeretnek, azok általában jó kedélyû, emberek – nevezzük õket hedonistáknak – velük érdemes közösséget vállalni.

király zoltán A Mercure Hotelek hálózatát 48 országban 750 szálloda képezi. Király Zoltán, az Accor Pannonia marketing igazgatója elmondta, minden szállodájukban megtalálható a ?Grand Vins Mercure" borlap, amihez több fordulós vak teszteléssel választják ki a borokat, kizárólag az illetõ ország kínálatából. Nálunk ilyet hét magyarországi Mercure szállodában találnak a vendégek, ez is bizonyítja a hotellánc elkötelezettségét a kiváló minõségû borok elterjesztésében. Ebbe a filozófiába illik bele a borbál támogatása.

A Magyar Borok Bálját március 24-én, szombaton este 19 órakor az Igazságügyi Palotában (Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala, Bp. V. ker. Szalay u. 16.) rendezik. A belépõjegy ára 40 000 Ft + ÁFA, ami tartalmazza az ötfogásos exkluzív borvacsorát, korlátlan italfogyasztást a díjnyertes magyar borokból és az egész estét felölelõ szórakozást. A hölgyeknek nagyestélyi, az uraknak pedig szmoking szükségeltetik, no és persze jó állóképesség, hogy kirobbanó jókedvvel élvezhessék a rendezvény minden pillanatát, kivilágos virradatig.

Jegyrendelés: http://www.borbal.hu/. Telefon: 30/977-04-24, 20/911-80-40

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.