2023.január.28. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

ERICSSON-DÍJ 2007: kilencedik alkalommal díjazzák a pedagógusokat

2 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/3313"><img class="image thumbnail" src="/files/images/math.thumbnail.gif" border="0" alt="1" title="1" width="78" height="100" /></a></span>Az Ericsson Magyarország idén immár kilencedik alkalommal írta ki pályázatát az Ericsson-díj elnyerésére ?A matematika és fizika népszerûsítéséért", valamint ?A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" kategóriákban. </p><p>

 1Az Ericsson Magyarország idén immár kilencedik alkalommal írta ki pályázatát az Ericsson-díj elnyerésére ?A matematika és fizika népszerûsítéséért", valamint ?A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" kategóriákban.

 1Az Ericsson Magyarország idén immár kilencedik alkalommal írta ki pályázatát az Ericsson-díj elnyerésére ?A matematika és fizika népszerûsítéséért", valamint ?A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" kategóriákban.

A cég 1999-ben díjat alapított azzal a céllal, hogy támogassa és erõsítse a magyarországi matematikai és természettudományos alapképzés világviszonylatban is kiemelkedõ színvonalát, igényességét. Az elismerésben azok a matematika és fizika tanárok részesülhetnek, akiknek tanítványai kiemelkedõ teljesítményt értek el valamely jelentõs tanulmányi versenyen, vagy akik a legtöbbet tették annak érdekében, hogy tanítványaikkal ne csak megismertessék, de meg is szerettessék ezeket a tantárgyakat.

A díjazandókra írásos javaslatot nyújthatnak be szakmai és társadalmi szervezetek, a javasolt tanár tevékenységét ismerõ kollégák, tanítványok. Az ajánlásnak tartalmaznia kell a javasolt személy részletes szakmai jellemzését, különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek alapján a díjra érdemesnek tartják.

A pályázatokat a Bolyai János Matematikai Társulat ill. az Eötvös Loránd Fizikai Társulat részére kell eljuttatni 2007. szeptember 15-ig.

Az Ericsson-díj erkölcsi és anyagi elismerés hat matematika- és hat fizikatanár részére egyenként 200,000 Ft értékben. A díjazottak szemelyét a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány határozza meg 2007. október 16-ig, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díjbizottságainak ajánlása alapján.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.