A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (National Academy of Television Arts & Sciences) technológiai és műszaki kategóriában díjazta a vállalat teljesítményét .Az elismerés igazolja az Ericsson vezető szerepét a televíziózás és szórakoztatás technológiájában. Az Ericsson aktívformátum-leíró technológiái az Egyesült Államokban 70 millió családnak biztosítanak hozzáférést a televíziós programokhoz .

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (National Academy of Television Arts & Sciences) technológiai és műszaki kategóriában díjazta a vállalat teljesítményét .Az elismerés igazolja az Ericsson vezető szerepét a televíziózás és szórakoztatás technológiájában. Az Ericsson aktívformátum-leíró technológiái az Egyesült Államokban 70 millió családnak biztosítanak hozzáférést a televíziós programokhoz .

Az Ericssont (NASDAQ:ERIC) a televíziós iparág egyik legnagyobb elismerésével, Emmy® díjjal tüntetik ki azért az aktívformátum-leíró technológiájáért, amely lehetővé teszi, hogy a régi analóg, keskeny képernyős (4:3) készülékek az alkotók szándékai szerinti, megfelelő méretezésű képet fogadjanak, még akkor is, ha az eredeti képet széles képernyős formátumban (16:9) vették fel.

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (National Academy of Television Arts & Sciences) tájékoztatása szerint a díj hivatalos átadására a 2012 januárjában megrendezendő International Consumer Electronics Show (CES) keretében kerül majd sor, ahol az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Hans Vestberg tart vitaindító előadást.

Az aktívformátum-leíró technológiák és rendszerek létrehozása a kábeltelevízió-hálózatok üzemeltetőinek azon igényére adott választ, hogy párhuzamosan nyújthassanak analóg, keskeny képernyős televíziós szolgáltatásokat és széles képernyős HDTV digitális szolgáltatásokat az Egyesült Államokban.

Robert Seidel, a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája Műszaki és Technológiai Bizottságának elnöke szerint „az Ericsson és hét másik vállalat kapja meg a díjat az aktívformátum-leíró (AFD) technológia fejlesztésében betöltött úttörő szerepért, amelynek megfelelően a technológiát beépítették számos termékükbe. Elismerést érdemelnek azon erőfeszítéseik is, mellyel az iparágat az ADF tekintetében egy végponttól végpontig tartó rendszer kiépítésére ösztönzik, ezzel segítve, hogy az Egyesült Államok több tízmillió régebbi, analóg TV-készülékkel rendelkező háztartásában is úgy nézhessék a programok képeit, ahogyan azt a műsorok készítői elképzelték".

Per Borgklint, alelnök, az Ericsson multimédia üzletágának vezetője szerint „e technológia nélkül a csak analóg TV-készülékkel rendelkező 70 millió egyesült államokbeli otthonban a képnek csak bizonyos részeit látnák, és nem a műsor készítője által elképzelt teljes képet. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája elismerte erőfeszítéseinket ezen a téren. Ez a díj híven mutatja elkötelezettségünket a digitális televíziózás globális fejlődése iránt" – foglalta össze Borgklint.

Ez az Ericsson harmadik Emmy-díja. 2007-ben az OpenStream Digital Services Platform megoldást ismerték el az video on demand (VOD) televíziós szolgáltatások előremozdítása terén betöltött központi szerepéért. 2008-ban a vállalat videotömörítési csapata kapott elismerést az MPEG-4 Advanced Video Coding (AVC) rendszerek nagy felbontású TV-készülékekre (HDTV) történő, úttörő jelentőségű fejlesztéséért és telepítéséért. Az 1948-ban útjára indított Technológiai és Műszaki Emmy-díj a műsorszórási technológia terén megvalósított fejlesztést és innovációt jutalmazza, valamint elismeri azokat a vállalatokat, szervezeteket és személyeket, akik olyan technológiai áttörésekhez járulnak hozzá, amelyek jelentős hatással vannak a televíziózás műszaki hátterére. Az elismerést érdemlő technológiákra és potenciális díjazottakra az iparág prominens szakembereiből álló zsűri tesz javaslatot.

 

További információ az AFD-technológiáról

Az Ericsson fejlesztette ki és helyezte üzembe az első professzionális szintű ATSC-NTSC átalakító/vevő végrehajtó ADF-et az Egyesült Államokban a digitális átállás előtt. Erre a lépésre azért került sor, hogy a kábelhálózatok üzemeltetői teljesíteni tudják azt a követelményt, hogy analóg TV-szolgáltatásukat a légi NTSC-műsorszórás befejezése után is aktív formában fenn kell tartaniuk. Az Egyesült Államok analóg TV-jeleket kínáló kábeles fejállomásainak több mint 50%-ára telepítettek ATSC vevőállomást, így a kábeles fejállomásoknál továbbra is úgy látszik, mintha légi analóg TV-jeleket vennének, miközben valójában a vevőegység konvertálja a légi ATSC digitális TV-jeleket a régebbi analóg (NTSC) TV-készülékek számára megfelelő formátumúvá. A konvertálási folyamat során az AFD-kódok szolgálnak a helyes képarány és aktív képformátum (azaz a kimeneti 4:3 képarány, vagy letterbox [megjelenítés alsó és felső fekete sávokkal] vagy center-cut [a kép középső részének kivágása] képarány megőrzésével). Ez az iparág első jelentős AFD-konvertáló alkalmazása a műsorsugárzási lánc e pontján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük