2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ericsson IoT megoldások az okos otthonokért és városokért

6 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98022"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image10_123.jpg" border="0" width="199" height="179" /></a></span>A Smart Metering szolgáltatás a fogyasztók kezébe helyezi az irányítást, és lehetővé teszi a közműszolgáltatók számára, hogy a jövőben okos szolgáltatásokat biztosítsanak ügyfeleik számára. A Felhasználói és IoT (Internet of Things - Dolgok Internete) Adatelemzés irányítottan teszi hozzáférhetővé és elérhetővé a mobil és nem mobil eszközök adatait, és iparágon átívelő megoldásokkal teremt értéket. A 17A Hálózati Szoftver felkészíti a mobileszközöket az IoT tömeges elterjedésére, és több millió IoT-eszközt támogat egyetlen cellában, 90%-kal csökkenti a modul költségét, 10 évvel emeli az akkumulátor élettartamát és hétszeresével bővíti a cellalefedettséget</p> <p>

A Smart Metering szolgáltatás a fogyasztók kezébe helyezi az irányítást, és lehetővé teszi a közműszolgáltatók számára, hogy a jövőben okos szolgáltatásokat biztosítsanak ügyfeleik számára. A Felhasználói és IoT (Internet of Things – Dolgok Internete) Adatelemzés irányítottan teszi hozzáférhetővé és elérhetővé a mobil és nem mobil eszközök adatait, és iparágon átívelő megoldásokkal teremt értéket. A 17A Hálózati Szoftver felkészíti a mobileszközöket az IoT tömeges elterjedésére, és több millió IoT-eszközt támogat egyetlen cellában, 90%-kal csökkenti a modul költségét, 10 évvel emeli az akkumulátor élettartamát és hétszeresével bővíti a cellalefedettséget

A Smart Metering szolgáltatás a fogyasztók kezébe helyezi az irányítást, és lehetővé teszi a közműszolgáltatók számára, hogy a jövőben okos szolgáltatásokat biztosítsanak ügyfeleik számára. A Felhasználói és IoT (Internet of Things – Dolgok Internete) Adatelemzés irányítottan teszi hozzáférhetővé és elérhetővé a mobil és nem mobil eszközök adatait, és iparágon átívelő megoldásokkal teremt értéket. A 17A Hálózati Szoftver felkészíti a mobileszközöket az IoT tömeges elterjedésére, és több millió IoT-eszközt támogat egyetlen cellában, 90%-kal csökkenti a modul költségét, 10 évvel emeli az akkumulátor élettartamát és hétszeresével bővíti a cellalefedettséget


Az Ericsson (NASDAQ:ERIC) három új megoldást indít útjára, amelyek felkészítik a kommunikációs és közműszolgáltatókat a gyorsan növekvő Dolgok Internete (IoT) piacon megjelenő szolgáltatásokra és követelményekre. Ezek az új lehetőségek end-to-end szolgáltatásokkal erősítik meg az Ericsson egyedi pozícióját.

Az IoT egyre gyorsabban válik az átalakulás fő mozgatórugójává, mivel elmossa a fizikai és digitális világ közötti határvonalat. A legutóbbi Ericsson Mobility Report 28 milliárd csatlakoztatott eszközzel számol 2021-ig, amelyeknek fele M2M- (gép-gép közötti kommunikáció) és IoT-kapcsolattal rendelkezik majd.

Számtalan tanulmány hangsúlyozza a Dolgok Internetében rejlő lehetőségeket és értékeket a társadalom számára, amelyekhez az okos városokon és összekapcsolt otthonokon keresztül a fogyasztói eszközök is hozzájárulnak. Az okos városok és összekapcsolt otthonok területén tapasztalható iparági innováció elősegítésére az Ericsson három IoT-megoldást indít útjára:

 

 

1. megoldás: Smart Metering szolgáltatás

Az infokommunikáció egyre fontosabb területté válik a közműszolgáltatók számára, mivel igyekeznek növelni a működési hatékonyságot, és új módszereket találni az innováció és az ügyfélélmény fokozására. A Smart Metering szolgáltatás lehetővé teszi az üzleti folyamatok teljes körű kiszervezését, amely az Ericsson 42 millió okosmérő beüzemelésével kapcsolatos globális tapasztalatára épít. A Smart Metering szolgáltatás előnyei közé tartozik a gyorsabb piacra lépés, a mérőórák fejlettebb kezelése és működtetése, valamint a lehető legnagyobb költségmegtakarítás. Röviden összefoglalva a közműszolgáltatók élvezhetik a jobb szolgáltatásminőség, az alacsonyabb teljes tulajdonlási költség és a csökkenő összetettség előnyeit, mivel az Ericsson egyedüli kapcsolattartóként jelenik meg az IT-, telekommunikációs és területi üzemeltetők felé.

A fogyasztók számára az okosmérés és az okosabb, csatlakoztatott hálózat garantálja a megbízhatóbb szolgáltatást, a pontosabb számlázást és a költségek kézben tartását az aktuális fogyasztási adatoknak köszönhetően. Ezenkívül támogatja a fejlett világításautomatikát a biztonság érdekében, valamint a fűtési és hűtési szolgáltatásokat, amelyeket az Ericsson nemrégiben kiadott ConsumerLab jelentése a fogyasztók számára különösen fontos területekként azonosított.

A Smart Metering szolgáltatás 2016 második negyedévében válik kereskedelmi forgalomban elérhetővé.

2. megoldás: Felhasználói és IoT Adatelemzés

A csatlakoztatott fogyasztói és ipari eszközök exponenciális növekedése lehetőséget teremt a telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy a felhasználói és IoT-adatok kiaknázásával teremtsenek értéket a hálózati adatbázisaikban.

Az Ericsson Felhasználói és IoT Adatelemzése az előfizetői adatbázisba épülő, valós idejű elemzőmotor segítségével teszi mindezt lehetővé.

Ez a megoldás tovább bővíti az Ericsson User Data Consolidation (UDC) által biztosított lehetőségeket, és mobil és nem mobil eszközökkel is működik. Ráadásul más gyártók hálózati adatbázisaiból is képes adatokat gyűjteni és felhasználja azokat az elemzés során. A külső forrásokból származó adatok beépíthetők és a biztonságos elérés segítségével iparágakon átívelőIoT-statisztikák és alkalmazási lehetőségek is hozzáférhetővé válnak.

Ennek eredményeképp a szolgáltatók fejleszthetik a belső működési hatékonyságot, és a felhasználók és iparágak szempontjából is bővíthetik vállalkozásukat. Mindemellett az összeköttetés biztosításán túl komolyabb szerepre vállalkozhatnak az IoT-ökoszisztémában, előrébb lépve az értékláncban..

Az Ericsson Felhasználói és IoT Adatelemzése 2016 második negyedévében lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.

3. megoldás: 17A Hálózati Szoftver, amely felkészíti a mobileszközöket az IoT tömeges elterjedésére

2015 szeptemberében az Ericsson bejelentett több szoftverfrissítést az IoT terjedésének felgyorsítása érdekében, megszüntetve a tömeges piacra lépés előtt tornyosuló akadályokat. Az Ericsson a tömeges IoT-t támogató 17A Hálózati Szoftvert elindításával, amely több millió IoT-eszköz csatlakozását engedélyezi egyetlen cellában, megfelel a tömegesen érkező, legkülönfélébb felhasználási lehetőségekkel és követelményekkel rendelkező IoT-eszközök által támasztott új kihívásoknak. A kizárólag szoftveres frissítés bevezeti a Narrowband-IoT (NB-IoT) nevű legújabb eszközkategóriát az LTE-kapcsolatok számára a meglévő hálózati infrastruktúrában, hogy a lehető legalacsonyabb teljes tulajdonlási költség mellett terjedhessen el minél gyorsabban a megbízható, biztonságos mobilkapcsolat.

Az NB-IoT kiválóan alkalmas az olyan IoT-felhasználásra, mint a mérők és érzékelők ellenőrzése, valamint rugalmasan skálázható a cellánként több millió kapcsolat támogatására. Ezenkívül 90%-kal csökkenti a modul költségét és hétszer jobb lefedettséget biztosít. Az energiatakarékossági fejlesztésekkel együtt több mint 10 éves akkumulátor-élettartamot tesz lehetővé, miközben fenntartja az elméleti letöltési sebességet.

Ezek a fejlesztések kiegészítik az előző szoftverkiadásokban elérhető, a különböző IoT-követelmények teljesítését célzó funkciókat, míg a lehető legjobban kihasználják a meglévő hálózat kiterjedt globális jelenlétét. Az LTE- és a GSM-hálózatok fejlesztései ideális platformot teremtenek az IoT növekedéséhez.

A tömeges IoT-t támogató 17A Hálózati Szoftver 2016 negyedik negyedévében kerülkereskedelmi forgalomba. Ez azt jelenti, hogy az Ericsson szolgáltatja majd az iparág első, teljes, celluláris, alacsony energiafelhasználású, nagy kiterjedésű (LPWA) ajánlatát a piacon idén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.