2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ericsson: három kilométer mélyen épül LTE-hálózat egy kanadai bányában

2 perc olvasás

9a-agnico-777x437.jpgAz Ericsson a kanadai Ambra Solutions-zel közösen készül arra, hogy Kanada legmélyebben telepített földalatti LTE-hálózatát valósítsa meg a Québec tartománybeli Abitibi városában található LaRonde nevű bányában.

A felszín alatt három kilométer mélységben működő LTE-hálózat adat és beszédhang továbbítási szolgáltatásokat fog nyújtani a bányatelep területén, továbbá IoT megoldások bázisaként hozzájárul a bánya biztonságának javításához és működésének fejlesztéséhez.

 

Az LTE mobil hálózatok adat- és hangszolgáltatások biztosítására alkalmasak. A használt sávok alacsony frekvenciájának köszönhetően minden más elérhető technológiánál jobb terjedési jellemzőkkel rendelkezik, így gyorsabb és fejlettebb vezeték nélküli technológiát valósít meg. A LaRonde bányatelep hálózata az 5. sávon (850 MHz) működik. Az Ambra az egyetlen kanadai szolgáltató, amely LTE magánhálózatok mélyművelésű bányákban való telepítésére vállalkozik.

A megoldás a legújabb Ericsson Radio System termékcsaládhoz tartozó alapsávi és rádiós egységekre épül. A szoftveresen upgradelhető technológia a szenzor alapú alkalmazások számára Massive IoT lehetőségeket biztosít az 5G New Radio (NR) képesség támogatása mellett.

 

Az LTE hálózatokkal lehetőségek és képességek egész sora nyílik meg, amelyek révén bányaüzemi tevékenységek hatékony és okos megoldásokkal támogathatók a külszíni és a mélyművelésű bányákban egyaránt. Más technológiáktól eltérően az LTE-hálózatokban IoT-szenzorok és eszközök biztosítják a monitorozást, a működtetést és az adatgyűjtést is a bányatelep egész területén. A levegőminőség folyamatos mérése mellett ide tartoznak például a bányagépek távvezérlési funkciói, a diszpécseri rendszerek, a vészhelyzeti értesítési rendszerek, a beléptető rendszerek, az automatikus adatgyűjtés, a szellőző ventilátorok felügyelete és a gázdetektáló rendszerek is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.