Kevesebb, mint egy hónap nyári szünet után, már augusztus végén újra megnyitotta kapuit az Átrium Film-Színház. A 2016/2017-es színházi szezonban hat+1 bemutatóval, valamint a korábbi évadok sikerdarabjaival, vendégjátékokkal várják a közönséget a Margit körúti teátrumban. Az ötödik évadát indító Átrium vezetése, a korábbi évekhez hasonlóan, nyitott az Új kihívásokra, a kortárs művekre, és a független alkotókra.

Kevesebb, mint egy hónap nyári szünet után, már augusztus végén újra megnyitotta kapuit az Átrium Film-Színház. A 2016/2017-es színházi szezonban hat+1 bemutatóval, valamint a korábbi évadok sikerdarabjaival, vendégjátékokkal várják a közönséget a Margit körúti teátrumban. Az ötödik évadát indító Átrium vezetése, a korábbi évekhez hasonlóan, nyitott az Új kihívásokra, a kortárs művekre, és a független alkotókra.

A 2016/2017-es színházi évad első három hónapjában, egymást követik a premierek az Átriumban. A bemutatók sora szeptember 5-én indult, a Miskolci Nemzeti Színház vendégjátékával. Edward Albee: Mindent a kertbe! című darabját Zsótér Sándor rendezésében láthatta az Atrium közönsége.

A folytatásban egy mulattató társadalmi szatírával várják a nézőket a budai teátrumban.

A Bábelna – Keleti nyitás, kulturális ajándékkosár című előadást, Tasnádi István színdarabja alapján, szeptember 21-én mutatja be a Terminal Workhouse produkciós műhely az Atrium támogatásával. (Tasnádi István író jegyzi a 2000-ben bemutatott Bábelna – nyelvleckék halandóknak című előadás szövegkönyvét.)
A napjaink közéleti viszonyaira reflektáló darab írója és rendezője Dömötör Tamás.

Bábelna – Keleti Nyitás

Tasnádi István színdarabja alapján

írta: Dömötör Tamás

Szereplők:

Zoltán – Géczi Zoltán

Gusztáv – Molnár Gusztáv

Gyula – László G. Attila

rendezte: Dömötör Tamás

külön köszönet: Árkosi Árpádnak, Scherer Péternek, Tamási Zoltánnak

„Emberek!! Mi megcsináltuk a Gyulával ezt a rövid kis kulturális ajándékkosarat ezt mi most valahogy megprónálnánk átnyújtani. Ajgül úr egy óra múlvára ígérte magát plusz itt bent kezdődik bent hatkor a gyerekdzsúdó, és pontosan tudjátok, hogy ezek a kis vérszívó pondrók itt zsizsegnek háromnegyed hatkor már az előtérben, és nagyon szeretném ha addig lecsúszna a program olajozottan…"  – részlet a darabból.

 

Különleges színházi élményben lesz részük mindazoknak, akik beülnek október 20-án vagy 21-én, a Dada Cabaret című előadásra. A Maladype Színház és Farkas Gábor Gábriel és zenekarának közös produkciója – Matei Viíniec azonos című darabját dolgozza fel. Az összművészeti produkció rendezője Balázs Zoltán, zenei vezetője Farkas Gábor Gábriel, aki Monsieur Dadát is alakítja, Lenin szerepében pedig Kútvölgyi Erzsébetet láthatja a közönség. A dadaizmus 100 éves évfordulója alkalmából létrejövő előadás, az Atrium Film-Színházzal együttműködésben, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál támogatásával valósul meg.

Novemberben újabb két premierrel várják a közönséget a Margit körúti színházban.

A Kultúrbrigád és az Átrium közös bemutatóját – Molnár Ferenc: Egy, kettő, három – című színművét, Znarnenák István viszi színre, Alföldi Róberttel a főszerepben.
A hónap közepén pedig a k2 színházi műhely alkotói és Bíró Kriszta – Cájstükk címmel mutatják be saját produkciójukat. Az előadás rendezője Benkó Bence és Fábián Péter.

A premier-sorozat tavasszal folytatódik egy összművészeti színházi bemutatóval. Duda Éva Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, társulatvezető, az Átrium egyik állandó vendégalkotója, az Operettszínház művészeivel készül egy közös produkcióra. Frida Kahlo életét dolgozza fel ez a bemutató, ahol a tánc, a zene és a színház egyenrangú szerephez jutnak.

Az Átrium Film-Színház önálló bemutatója rendkívül izgalmas előadásnak ígérkezik. Az Isteni színjáték arra a kérdésre keresi a választ, hogy megszülethet-e egy olyan színházi produkció, ahol egyenértékű a cirkusz, a színház és a tánc. Az illuzionistával fűszerezett, frivol, buja orfeumi helyzeteket felvonultató nagyszínpadi előadás rendezője Magács László.

A 2016/2017-es színházi évadban is folytatódik a gimnazisták kreatív gondolkodását fejlesztő művészeti programsorozat – a NézőKépző. Az Átrium vezetése most ősszel elindít egy olyan programot, aminek a keretében nemcsak a budapesti diákok nézhetik meg a NézőKépző előadásait, de vidéki és határon túli gyerekeket is vendégül látnak.

Az Átrium Film-Színház együttműködő partnerei:
Budapest Operettszínház, Jurányi Ház, FÜGE, KOMA, Kultúrbrigád, Movein Mission, Pintér Béla és Társulata, Terminal Workhouse.

Átrium Film-Színház

1024 Bp., Margit krt. 55.

http://www.atriumfilmszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük