2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Erõsebb és környezetbarátabb ? megjelent az új Thinkpad notebook

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3610"><img class="image thumbnail" src="/files/images/T61p_15W_04.thumbnail.jpg" border="0" alt="T61p 15W" title="T61p 15W" width="100" height="68" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>T61p 15W</strong></span></span>   <p>A Lenovo megjelentette a Thinkpad T61p-t, új 15,4-hüvelykes szélesképernyõs notebookját, amely hordozható grafikai munkaállomásként is kiválóan helytáll. Az új termék a Lenovo élvonalbeli megoldásait felvonultatva a számításigényes 3D-s grafikai alkalmazások felhasználóinak nyújt nagy segítséget. </p><p>

 t61p 15wT61p 15W  

A Lenovo megjelentette a Thinkpad T61p-t, új 15,4-hüvelykes szélesképernyõs notebookját, amely hordozható grafikai munkaállomásként is kiválóan helytáll. Az új termék a Lenovo élvonalbeli megoldásait felvonultatva a számításigényes 3D-s grafikai alkalmazások felhasználóinak nyújt nagy segítséget.

 t61p 15wT61p 15W  

A Lenovo megjelentette a Thinkpad T61p-t, új 15,4-hüvelykes szélesképernyõs notebookját, amely hordozható grafikai munkaállomásként is kiválóan helytáll. Az új termék a Lenovo élvonalbeli megoldásait felvonultatva a számításigényes 3D-s grafikai alkalmazások felhasználóinak nyújt nagy segítséget.

A notebook halkabban és még energiatakarékosabban mûködik, mint a korábbi modellek, kevésbé melegszik, sõt a tartósság és ellenálló-képesség érdekében teljes "roll cage" biztonsági vázzal van felszerelve, ami a notebook alját és kijelzõjét is védi leejtéskor, valamint más sérülésektõl. Emellett a teljes merevlemezes titkosítás révén többszintû védelmet nyújt, Linux-kompatibilis, ultraszélessávú vezetéknélüli technológiával és a sebesség érdekében a legújabb Intel processzorokkal rendelkezik.

A Lenovo ezenkívül bemutatta a ThinkPad R61 4:3 képarányú és az R61e szélesvásznú kijelzõvel felszerelt verzióját, valamint a T61 kiváló grafikai képességekkel bíró verzióját.

A ThinkPad T61p még magasabbra emelte a lécet a WWAN és WLAN 802.11n teljesítményét fokozó Ultra Connect II vezetéknélküli kapcsolat, a grafikai téren brillírozó, OpenGL-kompatibilis nVidia Quadro FX 57OM videókártya, az Intel Centrino Pro és az akkumulátor élettartamát megnövelõ Battery Stretch technológia segítségével. Az ultraszélessávú vezetéknélküli technológia lehetõséget ad a felhasználóknak, hogy az új generációs rendszereket és védelmeket válasszák az elavult technológiák helyett. A Lenovo hõmérséklet-figyelõ hûtési rendszere révén a notebook 3 decibellel csendesebb és – még a legintenzívebb igénybevétel mellett is – 10 százalékkal hûvösebb, mint a korábbi típusok.  Az opcionális port-kikapcsolás, a 32 bájtos jelszóvédelem, a teljes merevlemez-kódolás és a beépített ujjlenyomat-olvasó ráadásul maximális védelmet nyújt.

t61p 15wT61p 15WA T61 20 különbözõ független szoftverforgalmazó termékeirõl rendelkezik tanúsítványokkal, például a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszerrõl is, amelynél az esetleges hardverproblémák megoldását a Lenovo HelpCentre segíti. A készüléken ezenkívül futtathatók a Red Hat és a Turbo Linux operációs rendszerek is.

"A technológiának ma egészen új szerepe van az autóversenyzésben. Az AT&T Williams  minden területen a ThinkPad mobil munkaállomásait használja, akár a garázsban, akár a pályán dolgozik a csapat. Az autó indítását megelõzõ rendszerellenõrzéstõl az üzemanyag-ellátás figyelemmel kíséréséig mindenben segítségünkre van" – mondta Alex Burns, az AT&T Williams ügyvezetõ igazgatója. "Egy élvonalbeli hordozható számítógép gyors vezetéknélküli kapcsolattal, nagy számítási teljesítménnyel és csúcsminõségû grafikai alkalmazásokkal nagyban hozzájárul, hogy jobbak legyünk, mint ellenfeleink. A Lenovo mobil munkaállomása épp ezt nyújtja számunkra."

Elkötelezettség a környezetbarát technológiák mellett

A Lenovo az energiatakarékos termékek széles skálájával rendelkezik – beleértve a ThinkPad T, R és X sorozatú notebookjait, a legújabb ThinkPad T61p-t, illetve a Lenovo 3000  N200 és V200 laptopokat -, amelyek megfelelnek az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) Energy Star 4.0 szabványának. A legújabb ThinkPad-ek mintegy 70 százalékkal hatékonyabbak, mint az elõzõ generációjú notebookok, így az energiagazdálkodási funkcióknak köszönhetõen a készülékek akár 47%-kal is energiatakarékosabbak lehetnek.

Az új notebookok  az EPEAT környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevõ értékelésén ezüst fokozatú minõsítést kaptak. Mivel a Lenovo szem elõtt tartja a környezetvédelmi elvárásokat, lehetõvé tette, hogy a felhasználók továbbfejlesszék korábbi ThinkPadjeiket (az Intel? Centrino? Pro vagy az Intel?Duo mobil-technológiával), hogy megfeleljenek az Energy Star 4.0 szabvány elõírásainak. A frissítések a www.lenovo.com oldalról tölthetõk le.  

A Lenovo emellett az elkövetkezõ hetek során az asztali számítógépeit is felújítja a szabványnak megfelelõen: többek között a ThinkCentre M55 toronyházas, fekvõ normál és fekvõ kisméretû asztali gépeket, illetve számos más új készüléket.  A ThinkCentre M55 hatékonysága akár 52%-kal is nagyobb lehet. Az asztali gép tápegységének hatékonysága 80%, aminek következtében csökkennek az energiaköltségek, kisebb lesz a hõkibocsátás, így a táp is hosszabb idõn át képes megbízhatóan mûködni, ezzel is növelve a PC élettartamát és csökkentve a fenntartási költségeket.

A nemrégiben alakult Klímaváltozás Elleni Iparági Szövetség (Climate Savers Computing Initiative) tagjaként a Lenovo igyekszik élen járni a globális széndioxid-kibocsátás csökkentésében, ennek érdekében energiatakarékos termékeket gyárt, és azért küzd, hogy az egész iparág is minél hatékonyabb készülékeket hozzon létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.