2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Erősödik a Nav N Go – térképész céget vásárolt a szoftverfejlesztő vállalat

5 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/9043"><img class="image thumbnail" src="/files/images/navngo.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.navngo.com" title="www.navngo.com" width="100" height="25" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.navngo.com/">www.navngo.com</a> </strong></span></span></p><p>Újabb lépést tett a piacvezető pozíció megszerzése felé a Nav N Go. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég 2007 novemberében felvárásárolta a Top-Map Kft-t,  mely a világ több navigációs szoftverébe kínál digitális Magyarország térképet. A felvásárlás akár saját térképkészlet létrehozásának esélyét is jelentheti a Nav N Go számára. </p><p>

  www.navngo.comwww.navngo.com

Újabb lépést tett a piacvezető pozíció megszerzése felé a Nav N Go. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég 2007 novemberében felvárásárolta a Top-Map Kft-t,  mely a világ több navigációs szoftverébe kínál digitális Magyarország térképet. A felvásárlás akár saját térképkészlet létrehozásának esélyét is jelentheti a Nav N Go számára.

  www.navngo.comwww.navngo.com

Újabb lépést tett a piacvezető pozíció megszerzése felé a Nav N Go. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég 2007 novemberében felvárásárolta a Top-Map Kft-t,  mely a világ több navigációs szoftverébe kínál digitális Magyarország térképet. A felvásárlás akár saját térképkészlet létrehozásának esélyét is jelentheti a Nav N Go számára.

A Nav N Go a kezdetektől fogva közösen dolgozik a Top-Map Kft-vel, sikereit is részben neki köszönheti. A Top-Map hozta ugyanis létre az iGO My way szoftverhez használt, egyedülállóan részletes és pontos Magyarország térképet, mely 2005-ben meghódította a magyar piacot. Később bekapcsolódtak a Nav N Go által használt Kelet-Európa térképek integrációjába is, így a régióban fellelhető egyéb térképeket is fel tudták készíteni a GPS-navigációban történő használatra. A Top-Map azonban ma már nem csak térképekkel, hanem egyéb adatbázis előállítással is foglalkozik, így POI pontokat, vagy szükség esetén 3D adatokat is képes szolgáltatni. Mivel a Nav N Go fő célja, hogy épp ilyen újabb és újabb tartalmakat integráljon a szoftvereibe, nagy szüksége volt a Top-Map-re az adatbázisok előkészítéséhez. A szoros együttműködés zálogaként a Nav N Go megvásárolta a Top-Map-et, amely változatlanul működik tovább, csak épp a Nav N Go részeként.

"A Top-Map az elmúlt években – a magyarországi adatbázis mellett – létrehozott egy olyan térképkészítési- és felmérő technológiát, amit az eddigieknél hatékonyabban lehet használni. Úgy éreztük, hogy ezt a tudást át kell adnunk az olyan országoknak, ahol nem, vagy csak nagyon kezdetlegesen működik a térképfejlesztés. Így például Ukrajnában, Romániában vagy Bulgáriában is elérhetővé válnak a jó minőségű digitális térképek. Emellett kihívásnak tartjuk, hogy nyithatunk olyan tartalmak felé, mint a 3D objektumok, melyek hosszú távon a Nav N Go, és egyben a mi sikerünket is jelenthetik. Mindazonáltal a Top-Map továbbra is önálló cégként működik tovább és kiszolgálja a korábbi partnereit is." – mondta Siegler Vera, a Top-Map Kft. ügyvezető igazgatója.

A Nav N Go elsődleges célja továbbra is az, hogy térképeik naprakészek legyenek, ezért a jövőben is nagy figyelmet fordítanak térképeik rendszeres frissítésére. Terveik között szerepel az is, hogy a Magyarországon sikeresen működő online térképhiba bejelentő szolgálatukat kiterjesztik más országokra is, így a felhasználók értékes információi alapján tökéletesedhetnek a Nav N Go térképei, melyeket továbbra is elérhetővé tesznek a hűséges felhasználók számára.

"A Tele Atlas továbbra is a Nav N Go stratégiai partnere marad, mitöbb, a Top-Map kapcsán jobb rálátásunk lesz a digitális térképkészítés módszereire, ezáltal még szorosabbra fűzhetjük a kapcsolatot. Természetesen a nyugat-európai és egyéb térképeinket tőlük vásároljuk, azonban a rajtuk kívül eső piacokon, így Kelet-Európában továbbra is a saját lábunkon  állunk. Mintegy 15 helyi céggel állunk kapcsolatban, akiktől térképeket licenszelünk,  majd a Top-Map szakemberei előkészítik  azokat az intergrációhoz. Ezzel sikerült elérnünk azt, hogy a régióban egyedülálló térképi lefedettséggel rendelkezünk olyan országokban is, ahol korábban egyáltalán nem működött a műholdas navigáció. Ugyanez akár megtörténhet más régiókban is: például Dél-Amerikában, a csendes-óceáni térségben vagy Ázsiában. A Top-Map számunkra egyrészt a kulcsot jelenti ahhoz, hogy megőrizzük térképeink egyedülálló lefedettségét és magas minőségét, másrészt a biztosítékot arra, hogy tovább fejlődjünk az egyéb típusú tartalomintergrálás irányába." – mondta Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója.

A Top-Map Kft. 2001. óta foglalkozik ditális térképkészítéssel, vagyis a hazai navigációs piac egyik legrégebbi szereplője. Az általa előállított térképek a legnépszerűbb navigációs eszöközöktől az internetes portálokon és járműkövető rendszereken át a mobiltelefonos alkalmazásokig sokfelé megtalálhatók. A Top-Map térképeivel Magyarországon több tízezer felhasználó jut célba nap mint nap, és közülük sokan értékes visszajelzésekkel segítik a térképészek munkáját a folyamatosan változó úthálózat adatainak karbantartásában. A Top-Map fő célja, hogy az általuk kibocsátott térképek folyamatosan naprakészek maradhassanak, ezért kifejlesztettek egy olyan forradalmian új térképkészítő technológiát, mely meggyorsítja a terepi felméréseket, ezzel elősegítve a térképek gyors frissíthetőségét.

http://www.navngo.com/

http://www.topmap.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.