Közel negyven magyar, román és ukrán vállalkozó vett részt hazánk egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer-Expo ideje alatt lebonyolított üzletember találkozón. 

Közel negyven magyar, román és ukrán vállalkozó vett részt hazánk egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer-Expo ideje alatt lebonyolított üzletember találkozón. 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH), a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara, a Technológia Transzfer Központ (CENTI) Kolozsvár és a Kolozsvári Műszaki Egyetem közreműködésével szervezett esemény középpontjában elsősorban a mezőgazdasági együttműködések kialakítása állt.

 

A Farmer-Expo első napján megrendezett célzott üzletember találkozó kiváló lehetőséget nyújtott a regisztrált vállalkozók számára a határon átnyúló együttműködések és üzleti kapcsolatok kialakítására, elsősorban a mezőgazdasági termékek – többek között bor, tejtermékek, vetőmagok – és gépek, illetve az ezekhez kapcsolódó technológiák, fejlesztések területén. Az ukrán, belorusz, román partnerek bevonásával szervezett fórum idén is sikeres volt. Nagyon örülünk, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évről évre újabb és újabb magyar és külföldi partnerek bevonásával szervezi meg a nagy érdeklődésre számottartó immár hagyományos üzleti eseményt – mondta Dr. Kiss András, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Osztályvezető.

 

A rendezvény keretében a konkrét üzleti lehetőségek feltérképezése mellett, a vállalkozások képviselői az adott országra jellemző gazdasági és jogi környezetről is naprakész és részletes információkat kaptak az Enterprise Europe Network hálózat jelen lévő képviselőitől. Az érdeklődő vállalkozások tevékenységét a kamarai EEN-szakértők a későbbiekben is nyomon követik és szakértői tanácsokkal segítik további piaci sikereik elérését.

 

A szomszédos országokkal kialakított együttműködések rendkívül fontosak, hiszen hozzájárulnak hazánk exporttevékenységének bővüléséhez, ezáltal pedig gazdasági fejlődéséhez is. Ezt szem előtt tartva alakítottuk ki kárpát-medencei irodahálózatunkat, melyek többek között Ukrajnában és Romániában is segítik a kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatok kialakítását – mondta Pál Kata, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Ágazati, Technológia- és Tudástranszfer igazgatója. 

 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Farmer-Expo Kiállítást a kezdetek óta aktívan támogatja a rendezvényen való részvételével és díjak odaítélésével. Ebben az évben is Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke adta át a Kamarai Vásárdíjat, a legszebb, leginformatívabb standot kialakító vállalkozás, a Forro-Plast Kft. számára. A gabona kereskedelemmel foglalkozó cég 2014-ben kezdte tevékenységét, elsősorban szemes terményeket és olajos magvakat értékesít a hazai és külföldi piacon egyaránt. Oklevelet kapott idén a V-Trade Kiállítások Kft. , a HBKIK aktív tagja is, elismerésül a Farmer-Expo negyedszázados sikeres szervezéséért, amellyel Hajdú-Bihar megye ismertségéhez és elismertségéhez hozzájárult

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük