Története egyik legkülönlegesebb projektjét hozza el Budapestre a Red Bull: jövő márciusban érkezik a Mission: Unlock Enoch escape room bajnokság, amely összeköti a világ gamereit a szabadulószobákért rajongó közönséggel.

 

Története egyik legkülönlegesebb projektjét hozza el Budapestre a Red Bull: jövő márciusban érkezik a Mission: Unlock Enoch escape room bajnokság, amely összeköti a világ gamereit a szabadulószobákért rajongó közönséggel.

 

Jelentkezni a Red Bull Mind Gamers honlapon lehet, ahol az online logikai játékokat leggyorsabban megoldók jutnak tovább a regionális fordulókba. A budapesti selejtezőt november 29-én rendezik a RAKTÁR KLUB-ban, a kihívás: 20 perc alatt kinyitni egy rejtélyes, digitális kockát…  

 

Adott egy zárt ajtók mögötti szobarendszer, hatvan perc és egy rakás megoldásra váró ügyességi, illetve logikai feladvány – a szabadulószobák az elmúlt években gombamód szaporodtak el világszerte, köztük hazánkban is, különös tekintettel a magyar fővárosra, amely mára az escape roomok Mekkájának számít. A Mission: Unlock Enoch most továbbfejleszti ezt az ötletet egy alkalmi csapatok közötti versengésre épülő globális bajnoksággá.

 

A Mission: Unlock Enoch egyszemélyes, online játékként indul és egy izgalmas világbajnokságként ér véget. A vállalkozó szellemű résztvevők a http://www.redbullmindgamers.com/mission oldalon próbálhatják ki magukat, a logikai feladatokat leggyorsabban megoldók csapatostul továbbjutnak a világszerte 40 helyszínen, közte hazánkban is megrendezett helyi selejtezőkbe.

 

A budapesti középdöntőt november 29-én tartják a Vörösmarty téren, a RAKTÁR KLUB-ban, ahol a versenyzőknek adott idő alatt kell kinyitniuk egy rejtélyes, digitális kockát. Aki nem tudta magát előzőleg, online kvalifikálni, az a helyszínen újra megpróbálhatja. A középdöntőbe jutók négyfős, nemzeti csapatokba szerveződnek, ahonnan 40 országos csapat jut ki a világbajnokságra, amit 2017 márciusában tartanak majd Budapesten.

 

A Mission: Unlock Enoch projektet a MindGamers című film, illetve az MIT egyetem Game Lab Escape Room Game Jam elnevezésű koncepciója ihlette.

A szabadulószobát a Syracuse Egyetem informatika professzora és a Becasue Play Matters játéklabor igazgatója, Scott Nicholson tervezte.

 

Játékmenet:

1. Online kvalifikáció: Válaszd ki a hozzád legközelebbi várost, légy Te a leggyorsabb    és kerülj be a helyi elődöntőbe!

2. Helyi selejtező: Toborozz egy négyfős csapatot és nyissátok ki a digitális kockát!    A legjobb hazai csapat továbbjut a budapesti döntőbe. 

3. Szabadulószoba-világbajnokság – A legjobb csapatok mérkőznek meg egymással egy    virtuális valóságot és a hagyományos szabadulószobák koncepcióját kombináló térben.

 

http://www.redbullmindgamers.com/mission

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük