2022.június.26. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Esterhazy kulturális világa

2 perc olvasás

burgenland-map.jpgAutóval egy órányi távolságra nyitják meg kapuikat Burgerland műemlékeinek, a Kismartonban található Esterházy-kastélynak, Fraknó várának és a Lackenbachi kastélynak különleges kultúrális világai. Mindhárom helyszínen március végén kezdődik az új szezon, amely az újdonságok mellett hagyományos látványosságokkal is szolgál a látogatók számára

 

 

schloss-esterhzy-0354andreas-hafenscher_lq_1417514638245879_v0_h.jpgEsterházy-kastély


Az Esterházy-kastély történelmi helyszínei mellett „Esterházy Melinda – Az élet sokat ajándékozott nekem “ c. multimédiás, háromnyelvű kiállítása továbbra is várja a nemzetközi közönséget. Az április 8-i szezonnyitón 15:00-tól több kisebb, ingyenes, ízelítőt nyújtó vezetésen mutatjuk be az éves családi programot. Ezen kívül megnyílik a kortárs magyar művészetet bemutató Esterházy művészeti díjhoz csatlakozó kiállítás.

 Amennyiben március 1-31 között foglalja le a kívánt kastély-vezetést, a szokványos belépőárakból 20%-os kedvezményben részesül.

 

 

 

unnamed_20.jpgFraknó vára

Közép-Európa legkorábbi múzeumi helyszíne nem csak fegyverek és egyéb eszközök lelőhelye. Április 12-től a „Kincsek és védelem – Az erényövtől a koporsókulcsig “ c. időszakos kiállítás középpontjában a Schell gyűjtemény kiállítási darabjai állnak. .

 

 

unnamed_21.jpgLackenbachi kastély

 

 

 

Különösen a gyermekes családok körében kedvelt a Lackenbachi kastály „ A természet nyomában“ c. állandó kiállítása. „A zebra és a kolibri“ c. időszakos kiállítás a szezon kezdetétől vonzza látógatóit, nyáron pedig a „Rablók az erdőben“ c. időszakos kiállítás helyez még több hangsúlyt a természetre.

A március végi szezonnyitásra az Lackenbachi kastélyparkban található új Oberjäger vendégház is kinyit, mely két dupla ágyas szobát és két lakosztályt foglal magába. Élvezze a nyitás alkalmából kínált kedvezményeket!

 

 

 

A Berlinben megrendezendő ITB-n (Nemzetközi Turisztikai Börze) a 17. csarnokban található az Osztrák Pavilon 2018. március 7. és 17. között.

classic.Esterhazy koncertsorozat

HERBSTGOLD – Fesztivál Kismartonban

Szentmargitbányai kőfejtőben előadott operát magába foglaló kulturális ajánlatokat is ott mutatják be.


Szezonnyitás minden idegenforgalmi helyszínen: március. 23.-tól, akkor nyitnak a kiállítások, épületek
Kincs és védelem“ időszakos kiállítás: április 12 – október 31
A zebra és a kolibri“ időszakos kiállítás: március 23 – július 31
Rablók az erdőben“ időszakos kiállítás: augusztus 4 – november 11

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.