Újdonságra nyitott étterem-látogatók és turisták barátságos árú, kitűnő éttermeket találhatnak az új kezdeményezés, a TableFree Restaurant  internetes oldalon.  Azok az ínyencek, akik szívesen fedeznek fel új éttermeket Budapesten, október 31. és november 6. között élhetnek a TableFree Restaurant Days által kínált lehetőséggel.  Budapest legjobb éttermei közül több mint 40 vesz részt az akcióban, melynek keretében különleges, háromfogásos menüt ajánlanak, kizárólag a TableFree  felhasználói számára. A megoldásról és az akciós napokról a cégtulajdonos Michael Barrett és  Alex Van Damme tájékoztatta a sajtót.

 

Újdonságra nyitott étterem-látogatók és turisták barátságos árú, kitűnő éttermeket találhatnak az új kezdeményezés, a TableFree Restaurant  internetes oldalon.  Azok az ínyencek, akik szívesen fedeznek fel új éttermeket Budapesten, október 31. és november 6. között élhetnek a TableFree Restaurant Days által kínált lehetőséggel.  Budapest legjobb éttermei közül több mint 40 vesz részt az akcióban, melynek keretében különleges, háromfogásos menüt ajánlanak, kizárólag a TableFree  felhasználói számára. A megoldásról és az akciós napokról a cégtulajdonos Michael Barrett és  Alex Van Damme tájékoztatta a sajtót.

 

Mi is az a TableFree?

Magyarország első valódi online foglalási útmutatója.  A létrehozók megfogalmazott célja;  hidat építeni az éttermek és az étkezők között, felhasználóbarát keresési lehetőségekkel támogatva az asztalfoglalás célhelyének kiválasztását.  A TableFree.hu online étteremportálon és a rendszer Facebook-oldalán a hazai vagy nemzetközi látogató érdekes éttermeket talál Budapesten és néhány kattintással asztalt foglalhat  ​3  nyelven, magyarul, angolul és németül.  A megoldás a vendéglátó helyeknek is előnyös, lehetőséget nyújt számukra, hogy minél több  helyi és nemzetközi ügyfelet szerezzenek és üzletüket nyereséges irányba vezéreljék. 

A kezdeményezés a nyár során indult és rövid idő alatt népszerűvé vált a turisták és a helybeli vendégek körében egyaránt.  A TableFree honlapon az éttermek három nyelven; mutatkoznak be, a látogatók a csatlakozott éttermekben történő ingyenes asztalfoglaláson túl, különleges ajánlatokat és bónuszokat is találnak. 

A rendszer a város egész területét felöleli, minden árkategóriában és irányzatban ajánl éttermeket.  A portálon több mint 130 étterem található, köztük a legjobb nevek a városban, mint a Gundel, a Costes és a Nobu Budapest.

A látogató több szempont,  a hely, az árkategória, a konyha típusa, valamint ezek bármely kombinációja szerint kereshet éttermet.  Webes bemutatás alapján a vendég könnyen megállapíthatja, hogy a kérdéses vendéglátóhely megfelel-e igényeinek.  A leírásokban található ikonok és helyszín-képek mindent jeleznek, az étterem gyerek-barát jellegétől kezdve, az élő zenén keresztül, egészen az étkezési utalványok elfogadásáig.

A weboldal nyelvi fejlesztése során lesz holland, francia, orosz változata is. Spanyol és olasz nyelvű oldala a következő évben várható. Előfizetéses és házhozszállítási szolgáltatások felé is lehetséges a fejlesztés, az igényektől függően. A rendszer kiterjesztését tervezik, elsősorban a budapesti éttermek körében terjeszkednek, de tervezik ezt a Balaton térségében és nagyobb vidéki városokban is.

A TableFree  jelenleg más országban nincs jelen, hasonló funkciójú vállalkozások működnek a tengeren túl (OpenTable), Európában pedig a '90-es évek óta működtet közösen Franciaország és Luxemburg egy hasonló rendszert, ahol több mint 18 ezer regisztrált étterem szerepel.

 

Miért a TableFree?

Magyarországon az elmúlt években nagyon pozitív irányba indult az étterem szakma fejlődése.  Jelenleg két Michelin-csillagos éttermünk van és egyre több étterem tűzte maga elé célként, hogy elérje, vagy legalább is megközelítse ezt a szintet.  Ezért is nő a helyi és nemzetközi érdeklődés a magyar gasztronómia iránt, amire   

igazán büszkék lehetünk.  Azt is figyelembe kell venni, hogy az internet használata Magyarországon rendkívül gyors terjedésnek indult az elmúlt 3 évben, és ez a trend már nem fog leállni.  Emiatt hozták létre a  TableFree-t,  új és modern megoldásként az éttermek reklámtevékenységére kifejezetten Magyarországra, de a határon túlra is gondolva, az étteremkeresők számára pedig egy új lehetőségként az asztalfoglalásra.  

A TableFree-nek hosszútávú tervei vannak, a helyi éttermek partnereként kívánja megfogalmazni magát az elkövetkező években, ezért nagyon barátságosak és elfogadhatóak az árai.  Az éttermek és a vendégek is csak nyernek azzal a szolgáltatással, amit a TableFree nyújt;  az új és modern asztalfoglalási megoldást.

 

Mit nyernek a TableFree-tag éttermek?

Maguk választhatják meg a cél-közönséget, azokat az ügyfeleket, akik étterembe akarnak menni és ételre és italra pénzt költeni.  Nemzetközi ügyfeleket érhetnek el saját nyelvükön, a legjobb lehetőséget nyerik az  étterem nyilvánosságának biztosítására, ez a legolcsóbb hirdetési út.  Professzionális visszajelzést kapnak üzletükről, havi ügyfél-visszajelzések és statisztikai kimutatás formájában. A foglalási rendszer automatikus, s megbízható partnerként szolgál foglalásokhoz, hirdetésekhez. Az ügyfelek számára bónusz rendszer építhető, ajánlható, 

emellett saját ügyfél-adatbázist is fel lehet építeni.  Mindezzel több ügyfelet lehet szerezni és az étterem forgalma növelhető.

A csatlakozni kívánó éttermek egyszeri belépési díjat,  24 ezer Ft-ot fizetnek, s havi 6 ezer Ft-os díj ellenében lehetnek tagok a rendszerben. A TableFree részére ezen kívül asztal-fogadásonként 300 Ft-ot fizetnek.

 

Mit nyer az étterem látogatója?

A rendszerre díjmentesen regisztrálhat és foglalhat asztalt. 

Az ízlésének legjobban megfelelő éttermet választhatja TableFree honlapjának használatával,  5 különböző keresési lehetőséggel.  Elkészítheti saját kedvenc éttermi listáját,  az éttermek felajánlásai révén minden hónap végén nyereménysorsoláson ajándékokat nyerhet (ha egy hónapban legalább háromszor foglalt a rendszeren).    

Az éttermek maguk is díjazhatják visszatérő vendégeiket, a visszatérő rendelő bónuszpontokat gyűjthet náluk.

Értékelést, étterem-bírálatokat közölhet saját TableFree oldalán, a legújabb éttermekből naprakész lehet.

Használhatja a ma Magyarországon elérhető legjobb foglalási rendszert, amely gyorsabb és olcsóbb, mint a telefonos rendelés.  Mindez a legjobban részletezett éttermi információkat adja a weben, helyileg és nemzetközileg 

gyors és egyszerű döntéseket nyújt ahhoz, hogy hol egyen. Az éttermek honlapja, de címe és telefonszáma is szerepel az adatok között, így akár telefonos asztalrendelés is feladható. Minden étteremnél szerepel az árszínt-kategória, az alapítás éve, az asztalok száma, a személyzet nyelvtudása, kártyás fizetés lehetősége, kerekesszékkel való megközelítés, könnyített árú napszakok megjelölése.  

 

 

Hogyan működik a TableFree?

-a megfelelő étterem megtalálása különböző keresési lehetőségekkel, pl. konyha-típus, árszínt megadása, földrajzi behatárolás/kerület, gyors foglalás, gyors keresés térképes keresővel,  A-Z étterem listából választással,

-asztalfoglalás könnyen, gyorsan:

 megadandó az étterem neve, a dátum, óra, személyek száma, a különleges kívánságok (terasz, dohányzó-nem   dohányzó, …),  kattintás és kész a foglalás.

A rendelés feladása regisztrációhoz kötött. Elküldött rendelés után a rendszer két üzenetet küld, egy visszaigazolást a feladott adatokkal a foglalónak, s egyet az étteremnek a foglalásról. A foglalásokat monitoring rendszer figyeli, s a sikeres foglalásról visszajeleznek az ügyfélnek, ha azonban az étterem a foglalástól számított 2 órán belül nem jelez vissza, akkor a kezelők felveszik vele a kapcsolatot telefonon, tisztázzák a rendelés állását, s akadály felmerülése esetén új időpontra kérnek ajánlatot, amelyet továbbítanak a megrendelőnek, magyarázattal ellátva. Az étterem a saját admin felületén nyomon tudja követni a foglalásait, s reagáni tud azokra egyetlen kattintással, visszajelezve a megrendelőnek az elfogadást.

Az asztal megrendelője akadályoztatás esetén lemondhatja rendelését a rendszeren, de amennyiben ezt három alkalommal elmulasztja, s nem jelenik meg az étteremben, akkor a rendszer kilépteti a felhasználók közül.

 

A TableFree a közösségi oldalakon is nagyon aktív. Nagy létszámú, egyre növekvő rajongótábora van, akik a Facebookon követik, s létezik egy magyar és egy angol nyelvű gasztro-blogja is.

 

 

Akciós napok

Az internetes rendszerben rejlő lehetőségekre akciós napokkal kívánják felhívni a figyelmet az üzemeltetők;  

a TableFree honlapján megtekinthető TableFree Restaurant Days  idején alkalmi menüsort vonultatnak fel az éttermek,  a „kóstoláshoz" elegendő, ha a vendég a TableFree honlapon keresztül foglalja le asztalát.

Az alkalmi menük ára  3.000 vagy 5.000 Ft.  Tartalmuk a weblap aloldalán tanulmányozható.  Megkóstolhatjuk a hagyományos magyar,  a nemzetközi „fúziós",  a kínai,  a kontinentális, az indiai, az olasz, a japán és más konyhák remekeit.   

A TableFree Restaurant Days  rendezvényen, 2011. október 31. és november 6. között  a részt vevő éttermek között megtaláljuk a főváros legismertebb éttermeit,  valamint számos feltörekvő helyet, közülük több mint 40 vesz részt az akcióban;  különleges háromfogásos menüt ajánlanak kizárólag a TableFree  felhasználói számára.  Olyan ügyfélkört céloznak meg, aki nem szokott elmenni a választékot jelző étterembe, azok elhelyezkedése vagy árai miatt.  

A részt vevő éttermek tehát élnek a lehetőséggel, hogy találékony és jó minőséget nyújtó menüvel nyűgözzék le vendégeiket,  egyesek a szokásosnál kedvezőbb áron kínálják ételeiket,  mások kifejezetten erre az eseményre kreált fogásokat ajánlanak.

 www.TableFree.hu

 Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük