Péterfy Bori & Love Band, 11 év – 11 kilométer futóverseny, EU-s információk, színházi és gyerekprogramok: Európa-napi fesztivál május 9-én, szombaton, reggel tíztől este tízig a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. 

Péterfy Bori & Love Band, 11 év – 11 kilométer futóverseny, EU-s információk, színházi és gyerekprogramok: Európa-napi fesztivál május 9-én, szombaton, reggel tíztől este tízig a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. 

Az Európa-nap Magyarország uniós csatlakozásának 11. évfordulója alkalmából egy 11 kilométeres futóversennyel indul. A futás a főváros legszebb részeit érinti, és uniós forrásokból megújult, emblematikus helyszínek, például a Várkert Bazár, a Rudas Fürdő és az Olimpia Park mellett halad el.

 

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban felállított információs sátrakban az érdeklődők tájékozódhatnak az Európai Unió nyújtotta lehetőségekről, jogokról, például a külföldi munkavállalással és tanulással kapcsolatban, a fejlesztés európai éve alkalmából pedig civil szervezetek mutatják be, mit tesz Európa a fejlődő országokért.

 

Az Európa-napon fellép Péterfy Bori & Love Band, a Riddim Colony, a Kerekes Band és az EU Jazz Express, valamint a Grund színház és a Független színház. A gyerekes családokat többek között ugrálóvár, alkotósarok, közös meseírás és Szalóki Ági koncert várja.

 

Péterfy Bori először koncertezik a Margitszigeten. Péterfy Bori & Love Band a május 9-i Európa-napi fesztiválnak köszönhetően először ad nagyszabású, szabadtéri koncertet a Margitszigeten. Bori elárulta, hogy nemrég új tagokkal bővültek, ennek köszönhetően minden eddiginél erősebb a zenekar, és már gőzerővel készülnek idei első, szabadtéri fellépésükre.

 

Az énekesnő igazi örökmozgó, aki reggel kerékpárral viszi gyermekét óvodába, estére pedig még mindig marad energiája ahhoz, hogy végigénekeljen egy nagykoncertet.

Péterfy Bori a zene és a sport szerelmese. „A sportolás végigkíséri az életemet, gyerekkoromban ritmikus sportgimnasztikáztam, amivel egy zsáknyi érmet nyertem, később sokáig balettoztam, 25 éve jógázom, és amikor csak tehetem, biciklivel járok. Sokszor kerékpárral megyek az óvodába a kisfiamért" – mesélte az énekesnő, aki a Love Banddel közösen nagykoncertet ad a 11 év – 11 km futással induló Európa-nap végén.

 

Péterfy Borit számtalan személyes élmény köti a Magyarország európai uniós csatlakozásának 11. évfordulóját ünneplő futás helyszíneihez, különösen az európai uniós forrásból felújított Rudas Fürdőhöz és Margit hídhoz. „A Rudas az egyik legszuperebb törökfürdő, ahol Doma születése előtt számtalanszor jártam éjszakai fürdésen. 16 éven át a Frankel Leó úton laktam, a Lukács Fürdő mellett, így a Margit hídon már szinte minden lelki és fizikai állapotban átmentem. A Várkert Bazár még csak most tárja fel valódi arcát, egy gyönyörű, elvarázsolt, romantikus és izgalmas hely" – árulta el az énekesnő.

 „A Margitszigeten korábban még sosem koncerteztünk, az idei évben ráadásul az Európa-napi fesztiválon lesz az első szabadtéri fellépésünk. Az elmúlt hónapokban új tagokkal bővültünk, ennek köszönhetően minden eddiginél erősebb a zenekar, biztosak vagyunk benne, hogy hihetetlenül jó koncert lesz, amely méltón zárja az egész napos, ingyenes fesztivált" – tette hozzá Bori.

 

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel, a Fővárosi Önkormányzattal, az európai kulturális intézményeket tömörítő EUNIC hálózattal, valamint az Európai Ifjúsági Hetet szervező Erasmus+ Ifjúsági Programirodával.

 

2015. május 9. 10:00-20:00

Európa-napi fesztivál

Margitszigeti Atlétikai Centrum

 

http://www.europai.hu

http://ec.europa.eu/hungary/index_hu.htm

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük