Szombaton rendezik a magyar döntőt Ráckevén. Összetettben az ötödik helyen végzett a klasszikus fakitermelő világbajnokságon Lengyelországban a Gerőcs János, Juhász István, Rittlinger Róbert összeállítású magyar csapat, a legjobban a felnőttek között Juhász István végzett, 20. lett.

 

Szombaton rendezik a magyar döntőt Ráckevén. Összetettben az ötödik helyen végzett a klasszikus fakitermelő világbajnokságon Lengyelországban a Gerőcs János, Juhász István, Rittlinger Róbert összeállítású magyar csapat, a legjobban a felnőttek között Juhász István végzett, 20. lett.

 

A legjobb fakitermelőink azonban nem pihennek: szombaton Ráckevén rendezik a XV. STIHL országos fakitermelő bajnokság döntőjét. A versenysorozat célja az erdei munka biztonságának növelése, a munkavédelmi eszközök használatának ösztönzése, a szakemberek gyakorlati tudásának fejlesztése úgy, hogy közben az erdei munka nehézségére is fel tudják hívni a laikusok figyelmét.

 

A lengyelországi Wislaban megrendezett világbajnokságon két számban is a harmadik helyen végzett és az első nap után az összetett hetedik helyen várta a folytatást a magyar fakitermelő válogatott, amely végül az ötödik helyen zárt. A 109 egyéni versenyzőt és 27 csapatot felvonultató eseményen a magyar válogatott 4752 ponttal zárt a világbajnok Fehéroroszország (4883 pont), Németország (4879 pont), Svájc (4844 pont) és Olaszország (4761 pont) mögött. Egyéniben, a professzionális versenyzők felnőtt kategóriájában Juhász 20., Rittlinger 23., Gerőcs pedig a 32. lett.

 

A kétévente megrendezett eseményre egyébként az a négy magyar fakitermelő szerezte meg a jogot az indulásra, aki a legjobban szerepelt az egész évet átívelő kvalifikációs próbákon. Az indulók, majd a dobogósok között is feltűnő volt az a dominancia, amely az igénybe vett eszközöket illeti: nemcsak a két legjobb magyar, hanem többek mellett a felnőtt verseny arany- és ezüstérmes csapata is STIHL MS460-assal versenyzett. Az ifjúsági, U24-es kategóriában Szalai Dániel harmadikként zárta a sorozatot.

 

Hétvégén Ráckevén rendezik meg a XV. STIHL országos fakitermelő versenysorozat döntőjét, amelyre 36 csapat kvalifikálta magát az ásotthalmi, az orfűi,  a keszegi, a bükkzsérci és göbösmajori regionális döntőket követően. A versenysorozaton elsősorban állami erdőgazdaságok, magánerdő tulajdonosok, oktatási intézmények, a katasztrófavédelem, valamint támogató önkormányzatok fakitermelői vesznek részt. Az egyik legveszélyesebb szakma jeles képviselőinek a versenyszámokban a biztonságnak, a precizitásnak és az időnek kell megfelelniük.

 

A 10:00 órakor kezdődő döntőre, amelyet a ráckevei Savoyai-Kastély tó mellett rendeznek meg, a belépés díjtalan.

 

http://www.stihl.hu/2016.aspx

http://www.stihl.hu/xv-stihl-orszgos-fakitermel-bajnoksg.aspx

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük