Ünnepeljük együtt a Turizmus Világnapját! Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus Világnapját.

 

Ünnepeljük együtt a Turizmus Világnapját! Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus Világnapját.

 

Ennek alkalmából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFtK) rendhagyó turisztikai nyílt napot szervez, ahol minden érdeklődő egy turista szemével fedezheti fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékeit.

 

Szeretné jobban megismerni Budapestet?

Szeretné kipróbálni, hogy milyen egy tuktukkal, segwayel keresztülszelni a várost vagy, hogy hogyan lehet kiszabadulni egy bunkerből?

Érdekli a Műcsarnok, a Mai Manó Ház, a Capa Központ, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a pesti Vigadó vagy a Dorottya Diamond palota valamelyik kiállítása?

Kíváncsi Budapest híres fürdői, Sissi kedvenc kastélyában található pálmaház vagy a Vigadó titkaira?

 

Jelentkezzen Ön is a nyílt nap ingyenes vagy kedvezményes programjaira a következő linken: https://budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja-2016

 

„JÁTSSZON VELÜNK!"

Lájkolja a látogass Budapestre facebook oldalt, töltse fel a turizmus Világnapjához kapcsolódó élményeit #látogassBudapestre hashtag-gel ellátva és nyerjen Budapest CaRd élménycsomagot, családi belépőjegyet a skanzenba vagy Budapest ajándékcsomagot!

A szervezett programok mellett egy közös ünneplésre is szeretettel várják a budapestieket és az ide látogatókat. A belvárosban, a Deák Ferenc téren este 6-tól zenei műsorral és ingyenes kürtőskalács kóstoltatással várnak minden kedves érdeklődőt!

 

A BFtK fontos feladatának tekinti, hogy a külföldi turisták mellett a belföldi vendégek is megismerhessék Budapest folyamatosan megújuló turisztikai és kulturális kínálatát, így BELFÖLDI BUDAPEST CARD néven olyan turisztikai kártyát ajánl a látogatók számára, amellyel nem csak a turisztikai Világnap alkalmából, hanem az év bármelyik napján kedvezményesen fedezhető fel a főváros.

Újdonságnak számít, hogy a kártya az ingyenes tömegközlekedés, múzeumi- és fürdőbelépők mellett már kedvezményes vonatjegyvásárlási lehetőséget is biztosít tulajdonosa számára.

Fedezze fel Ön is Budapestet!

 

2016. szeptember 27.

Turizmus Világnapja

 

https://budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja-2016

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük