2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

FEHOVA 15. Nemzetközi Vadászat, Fegyver, Horgászat kiállítás -Budapest 2008.március 27-30.

8 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/11000"><img class="image thumbnail" src="/files/images/fehova.jpg" border="0" alt="www.fehova.hu" title="www.fehova.hu" width="75" height="97" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong><a href="http://www.fehova.hu/">www.fehova.hu</a> </strong></span></span>  <p>Évente több tízezren kíváncsiak a FeHoVára. A kiállítás olyan karriert futott be, hogy most, a 15. alkalommal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb pavilonjában lehet igazán a kis jubileumhoz illő, ünnepi megjelenést biztosítani a több száz kiállítónak, és nagyszámú látogatónak.  </p><p>

www.fehova.huwww.fehova.hu  

Évente több tízezren kíváncsiak a FeHoVára. A kiállítás olyan karriert futott be, hogy most, a 15. alkalommal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb pavilonjában lehet igazán a kis jubileumhoz illő, ünnepi megjelenést biztosítani a több száz kiállítónak, és nagyszámú látogatónak.  

www.fehova.huwww.fehova.hu  

Évente több tízezren kíváncsiak a FeHoVára. A kiállítás olyan karriert futott be, hogy most, a 15. alkalommal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb pavilonjában lehet igazán a kis jubileumhoz illő, ünnepi megjelenést biztosítani a több száz kiállítónak, és nagyszámú látogatónak.  

A FeHoVa a HUNGEXPO Zrt. egyik legsikeresebb kiállítása, az idén március 27-30. között jelentkezik – a vadászok és horgászok számára újabb piros betűs napokkal toldva meg a húsvét hetét.

img 1059.thumbnailA kiállítás most először a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb „A" pavilonjában fogadja a várhatóan több tízezres közönséget. Nagy várakozás előzi meg az első egy fedél alatt zajló rendezvényt, hiszen eddig hagyományosan a „B" pavilont kapták a vadászok, s mellettük eleinte kisebb, aztán egyre nagyobb pavilonokat a horgászok. Most mindenki az „A"-ban kap helyet.

eddigi legnagyobb kiállításEddigi legnagyobb kiállításA szervezők rendkívül nagy gondot fordítanak arra, hogy a közös helyszín előnyeit a kiállítás javára fordítsák. Ügyelnek arra, hogy a  tematikai elrendezés megfelelő önállóságot biztosítson a három terület, és azon belül is az egyes csoportok számára, ugyanakkor a mindenkinek érdekes, szórakoztató programoknak legyenek közös helyszínei.

a sajtótajékoztatóA sajtótajékoztatóProgramokban pedig nem lesz hiány. Az FVM ide tartozó ágazatainak tevékenységét önálló standon mutatja be. A FeHoVa külön bemutatóval tiszteleg Kittenberger Kálmán, Széchenyi Zsigmond és Molnár Gábor a vadászat hazai nagyjainak életműve előtt.

img 1057.thumbnailA FeHoVa az idén az egész családra számít. Bár a korábbi években is sok gyerek látogatott el a kiállításra, de ez az első év, hogy most még a legkisebbekre is gondolnak a szervezők. A kiállításon „fehovás" gyerekmegőrző várja a kicsiket állatsimogatóval, játékos álltabemutatókkal. Minden esetre nyugodtan elindulhat az egész  család, a kiállításra, ahol ebben az évben talán még hangsúlyosabb lesz a környezetvédelem ügye, s a kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes bemutatókkal hívják fel a figyelmet annak fontosságára.

Mivel 2008 a víz éve, ezért ezúttal a vízi világ mutatkozik majd be – ügyes technikai megoldások révén – látványos és hangzatos élményt nyújtva a látogatóknak.

a kiállítók megoszlása téma szerintA kiállítók megoszlása téma szerintA FeHoVa március 27-30-ig, csütörtöktől – vasárnapig tart nyitva a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az új hely, és a Vásárközpont új pavilonjának építése miatt ezúttal a bejárat III-as kapun lesz.

www.fehova.hu

(kép+szöveg: Steiner Gábor)

SZÍNPADI PROGRAMOK

 

2008. március 28. péntek

2008. március 29. szombat

2008. március 30. vasárnap

10.00 ‑10.30

film

film

film

10.30 ‑11.00

film

Német vizsla fajtacsoport bemutató

Eppel János

film

11.00 -11.30

Magyar vizsla fajtacsoport bemutató

Eppel János

V. Vadászkürt fesztivál

Amit a vadászkutyákról tudni kell!  ‑ Babiczky Attila

11.30 ‑12.00

 

11.45-ig

Divatbemutató ‑ Parus divatszalon

12.00 ‑12.30

Aszódi Zoltán  ‑ Életet ment a villámdetektor

Veszprémi Állatkert‑  Fél évszázada a mi állatkertünk!     12.15 ‑12.30

Valter Tamás   horgászvilágbajnok élménybeszámolója

12.30 ‑13.00

Valter Tamás horgászvilágbajnok élménybeszámolója

S Z Ü N E T

Dr. Déri János   ‑   Madármentés a terepen

13.00 ‑13.30

Dr. Déri János   ‑   Madármentés a terepen

IX. Orsz. Szarvasbőgő Verseny

Angol vizsla fajtacsoport bemutató

Eppel János

13.30 ‑14.00

film

IX. Orsz. Szarvasbőgő Verseny

Veszprémi Állatkert ‑  Fél évszázada a mi állatkertünk!

14.00 ‑14.30

Veszprémi Állatkert – Fél évszázada a mi állatkertünk!

IX. Orsz. Szarvasbőgő Verseny

Aszódi Zoltán  ‑ Életet ment a villámdetektor

14.30 ‑15.00

Amit a vadászkutyákról tudni kell! ‑     Babiczky Attila

Divatbemutató ‑ Parus divatszalon

Néptánc ‑  Zsámbéki Lochberg Reg. Tánccsoport

15.00 ‑15.30

Néptánc   ‑   Tököli Délszláv Táncegyüttes

Néptánc ‑ Százhalombattai Forrás Táncegyüttes

film

15.30 ‑16.00

film

Amit a vadászkutyákról tudni kell!  ‑  Babiczky Attila

film

16.00 ‑16.30

film

Aszódi Zoltán  ‑ Életet ment a villámdetektor

 

16.30 ‑17.00

film

film

 

A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják!

Programok egész idő alatt:

Gyermekfoglalkoztató

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület valamint a Vadászati Kulturális Egyesület Diana Vadászhölgy Klubja szeretettel várja a 15. jubileumi FeHoVa kiállítás legapróbb látogatóit.

Minden nap színes és érdekes programok – kézműves foglalkozások, játékos előadások, vetélkedők, kirakójátékok, filmvetítés- várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Izgalmasnak ígérkezik az „Etesd meg a gólyát" foglalkozás, de számtalan hasznos ismeret is szerezhető a madarak életéről, szokásairól, vagy akár a madárbarát kert kialakításáról. Szombaton és vasárnap két profi arcfestő várja a legbátrabb vállalkozókat.

Bíró Gabriella

Kisgyarmat (szlovák trófea bemutató)

Kisgyarmat község a Garam folyó bal partján homokkő hordalékon terül el a Sikince patak fölött. Kataszteri területe 1 392 ha, mezőgazdasági kisközség ahol a lakosság többsége a múltban földműveléssel foglalkozott. Kiváló bortermelő vidék napjainkban is. Jelenleg a lakosainak száma 476 fő.

Kisgyarmat /Sikenička/ községet egy 1248- ból származó okiratban említik először, amelyben Yarmat néven szerepel. A falu történelme tobb nemesi családhoz kötődik, akik a falu birtokosai voltak. A 19. század végén Kisgyarmaton jegyzőség létesült, a falu így a közeli környék központjává vált. A lakosság fő jövedelemforrása a múltban a juhtenyésztés és szőlőtermesztés volt. A Sikenica patakon kisebb malom létesült, amely 1969- ig működött. Jelenleg múzeummá való átalakítását tervezik. A község legjelentősebb műemléke a római katolikus, Szent Márton püspök templom, amely a 13. században Kiss Géza építész tervei alapján valósult meg. A főoltárt Szent Márton püspököt ábrázoló kép díszíti. A faluban a múltban zsinagóga is állt, amely a 2. világháború alatt elpusztult. Kisgyarmat a jellegzetes helyi népviseletről és fennmaradt néphagyományokról ismert. A vadásztársaság helyi székhelyű egyesület, jelenleg 22 tagja van. 1 405 ha-on gazdálkodik, melynek az összetétele: 386-ha erdő, a többi szántóföld illetve legelő.

Az erdo részbol 256 ha az állami erdészettol bérelt terulet és 130 -ha a helyi úrbéri társaságtól. A vádászati szempontból a nagyvad domináll. A muflon telepítés 1993-ban volt . A vadászata 2003-ban kezdődott meg.

Mézi Zoltán

Safari Club International (egzotikus trófea bemutató)

Az idei évben a hegyi vadászatokat kívánjuk népszerűsíteni standunkon, mert úgy gondoljuk, hogy a hegyi vadászat nagyobb kihívást jelent illetve nagyobb sport teljesítményt igényel, a többi vadászati módhoz hasonlítva. Standunkon kialakított hegyi diorámában életnagyságban lesz kiállítva a világ legnagyobb vadbirkája az Altai argali.  E mellett a világ legkülönlegesebb vadkecskéje is helyett kap a diorámában, ő pedig a Kashmir Markhor. Ezek a különlegességek mellet számos igazi ritkaságszámba menő trófea lesz megtekinthető standunkon. De nem feletkeztünk meg hazánk vadászati különlegességeiről sem. Ebben a kategóriában igazi csemegeként rendellenes őztrófeákban gyönyörködhetnek majd látogatóink. Ismeretterjesztő anyagokról is gondoskodtunk, kapható lesz a standunkon a Nimród Safari eddig megjelent lapszámai is. Szeretettel várjuk az érdeklődőket !

Boros Zoltán

Casting (célbadobás horgászbottal)

A horgász cél- és távdobás kb. nyolcvan éve indult útjára, valahol Nyugat-Európában. Hasonlóan, mint ahogy valaha a vadászatből kialakult a céllövés, ill. a nyilazásból az íjász sport!

Célja, hogy aki elkezdi, az a vízparton is jobb lesz, mint más, hisz jobban tudja a felszerelését használni és oda dob, ahová etetett, illetve a halat sejti. Mint a másik kettő, önálló sportként is űzhető! M.o-on 1959-ben honosodott, a MOHOSZ által, de 1975-ben megszüntették, azóta sem érthető okoból. Addig a magyar csapat meghatározója volt a nemzetközi mezőnynek, sos-sok éremmel – több mint másfélszáz – örvendeztettük meg hazánkat, de látványosan újraszerveződni soha nem tudtunk, támogatás hiányában. Mintegy öt éve megalakítottuk az önálló szövetségünket, regisztrálódtunk, mint társszövetség a magyar sporthoz, de hasonló okok miatt a szakszövetségi sxtátuszt máig nem tudtuk elérni! Ha a személyem egyéni élete meg tud változni, amit töretlenúl hiszek, megteszünk mindent, hogy visszatérhessünk sikereink korábbi színteréhez!

Dienes Ferenc

HASZNOS INFORMÁCIÓK, ELÉRHETŐSÉG

Nyitva tartás:          március 27-29.                        10-18 óra

március 30. 10-17 óra

Helyszín:              HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

Bejárat: III. kapu

Megközelítés:     2-es metróval az Örs vezér térig, onnan az EXPO busszal

a Népszínház utcától a 37-es villamossal

személygépkocsival a Kerepesi út felől

Belépőjegy:          Napijegy: 1300 Ft
                             Családi jegy: 2600 Ft
                             Kedvezményes jegy: 800 Ft
                             Csoportos diákjegy: 500       

Parkolás:              „V" parkoló  

                        40 Ft /15 perc, max. 800.- Ft/nap

Honlap:                           http://www.fehova.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.