www.interoute.comwww.interoute.com  

Az Interoute európai új generációs, és a Rostelecom oroszországi üvegszálas hálózatainak összekapcsolásával az Európa és Ázsia közötti oda-vissza út ideje 50 százalékkal csökkent.

www.interoute.comwww.interoute.com  

Az Interoute európai új generációs, és a Rostelecom oroszországi üvegszálas hálózatainak összekapcsolásával az Európa és Ázsia közötti oda-vissza út ideje 50 százalékkal csökkent.

Az Interoute a frankfurti, stockholmi és londoni internetes forgalomkicserélő központokat egy nagysebességű Transit Europe-Asia (TEA) optikai gyűrűn keresztül csatlakoztatta a Rostelecom hálózatához. Ezek az új kapcsolatok jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy az Európa és Ázsia közötti útvonalakon az oda-vissza út ideje 50 százalékkal csökkenjen.

         

A TEA a legrövidebb és legmegbízhatóbb szárazföldi útvonal az Európa és Oroszország közötti forgalomátvitelben. Gyakorlatilag egy Ázsiába irányuló nagysebességű digitális szupersztráda, amely az Interoute és a Rostelecom hálózatának összekapcsolódásával jött létre.

Gareth Williams, az Interoute elnök-vezérigazgatója szerint: "Az Interoute elkötelezte magát, hogy tovább javítja ügyfelei digitális kommunikációjának hatékonyságát és minőségét. A Rostelecommal együttműködésben üzemeltetett Transit-Europe-Asia üvegszálas csatorna valós alternatívát nyújt az Ázsia-Európa közötti adatátvitel területén az olyan cégek számára, amelyek az Európa irányába szánt adatokat gyorsan, nem pedig kerülővel, az Egyesült Államokon keresztül kívánják továbbítani."

Az előrejelzések szerint a projektnek köszönhetően a teljes Európa-Ázsia közötti forgalom 20%-a négy éven belül a transzszibériai útvonalon keresztül történhet – ebben jelentős tényező lesz az idei Pekingi Nyári Olimpiai Játékok közvetítése is. Az Interoute hálózata kulcsfontosságú szerepet játszott a 2004-es Athéni Olimpia zavartalan közvetítésében is, amikor Görögország legfontosabb kimenő és bejövő internetes útvonalait az algériai földrengés megszakította.

A Kínában, Oroszországban és a közép-ázsiai országokban tapasztalható gazdasági növekedés következtében az elmúlt évek során az Európa és Ázsia közötti kereskedelem jelentősen felgyorsult. A nemzetközi előrejelzések szerint az ezredforduló óta tapasztalt trendek a következő 15-20 évben továbbra is jellemzők lesznek.

Jelenleg az Európa és Ázsia közötti világszintű forgalom az Egyesült Államokon keresztül halad át, így az internetes oda-vissza út sok időt vesz igénybe. A forgalom egynegyede tengeralatti kábelrendszereken zajlik, amelyek könnyen megsérülhetnek. Ezt bizonyítja, hogy a közelmúltban három fontos – Indiát és a Közel-Keletet Európával összekötő – tengeralatti kábelrendszer is megsérült, amelynek eredményeként 75 millió felhasználót szakadt le az internetről. A vállalatok tevékenysége egyre nagyobb mértékben függ az olyan alkalmazásoktól, amelyek érzékenyek a válaszidőre, azaz az átviteli út késleltetésére és késleltetés-ingadozására – ilyen például az IP alapú hangtovábbítás, a videokonferencia, illetve az online játékok is. Bizonyos cégek számára a megbízható kommunikációs csatornák üzleti szempontból létfontosságúak: ilyenek például a digitális televíziózással, rádiós műsorszórással, illetve a nemzetközi tőzsdéken folyó e-kereskedelemmel foglalkozó cégek.

Napjaink gazdasága egyre inkább függ az internettől, tehát a sokoldalú és megbízható távközlési hálózatokat működtető szolgáltatók fontos szerepet játszanak a jövő digitális üzletvitelének megteremtésében.

 

Oda-vissza út – ping- ideje az egyes Európa-Ázsia közötti útvonalakon:

Egyesített észak-amerikai útvonal          340 ms

Tengeralatti déli útvonal              310 ms

Új szárazföldi útvonal                   160 ms

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük