2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Felgyorsult fejlesztés, az új GroupWise félévente a felhasználók igényei alapján

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97439"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1160.jpg" border="0" width="231" height="218" /></a></span>A csoportmunka-megoldás legfrissebb kiadása olyan újdonságokat is tartalmaz, amelyeket a felhasználók javasoltak a Novell erre a célra létrehozott portálján keresztül. Az új változat a hagyományos webes és asztali kliensek mellett támogatja az Outlook és egyéb szabványok használatát is, ezáltal számos különféle eszközről használható. <a name="__DdeLink__320_475405437" title="__DdeLink__320_475405437"></a>

A csoportmunka-megoldás legfrissebb kiadása olyan újdonságokat is tartalmaz, amelyeket a felhasználók javasoltak a Novell erre a célra létrehozott portálján keresztül. Az új változat a hagyományos webes és asztali kliensek mellett támogatja az Outlook és egyéb szabványok használatát is, ezáltal számos különféle eszközről használható.

A csoportmunka-megoldás legfrissebb kiadása olyan újdonságokat is tartalmaz, amelyeket a felhasználók javasoltak a Novell erre a célra létrehozott portálján keresztül. Az új változat a hagyományos webes és asztali kliensek mellett támogatja az Outlook és egyéb szabványok használatát is, ezáltal számos különféle eszközről használható.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a GroupWise 2014 R2. A biztonságos és megbízható csoportmunka-megoldás legújabb kiadása több olyan új funkciót tartalmaz, amelyeket a Novell a felhasználók kérésére fejlesztett ki. A megoldás új szabványokat is támogat, illetve a GroupWise Mobility Service legújabb változatát is magában foglalja, ezáltal naprakész szinkronizációt kínál az Outlook és GroupWise rendszerek között úgy az asztali számítógépeken, mint a mobil eszközökön.

„Nemrég indítottuk el az Ideas portált azzal célkitűzéssel, hogy teljes mértékben az ügyfelek és a felhasználók igényeinek megfelelően fejlesszük tovább a termékeinket. Itt bárki elküldheti nekünk a fejlesztési javaslatait, és szavazni is lehet a már leadott ötletekre. A legtöbb voksot kapott újításokat már meg is valósították a Novell szakemberei, ezért az új kiadásban közkívánatra létrehozott funkciók is találhatók. Ezzel egyidejűleg a szoftver fejlesztése is felgyorsul, a jövőben félévente érkezik új GroupWise, amely a hibajavítások mellett mindig tartalmaz új funkciókat is. 2016 első felében jelenik meg az első szervizcsomag a 2014 R2 kiadáshoz, az év második felében pedig már a GroupWise 2017-tel jelentkezünk majd" – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

Az új kiadás számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek a manuális folyamatok automatizálása és felgyorsítása révén tovább növelik a felhasználók munkájának hatékonyságát. A Quick Responses használatával például a felhasználók a rövid visszajelzéseket igénylő e-mailekre előre megadott vagy előzetesen testre szabott, szabványüzenetekkel is válaszolhatnak. A GroupWise 2014 R2 az e-mailek jelöléseit már minden irányban képes szinkronizálni, így ha egy felhasználó például a mobil eszközén megjelölt egy fontos e-mailt, az az asztali levelező alkalmazásában is azonnal látszik.

Az új GroupWise naptárban már nem csak a szervezők hívhatnak meg új embereket az egyes eseményekre, hanem bármelyik résztvevő hozzáadhat új meghívottakat a naptárbejegyzésben. A találkozók gyors megszervezését az is segíti, hogy a résztvevők néhány kattintással javasolhatnak alternatív időpontokat, amennyiben nem felel meg nekik az eredetileg megjelölt dátum. A Voting funkció segítségével pedig bármilyen, megvitatásra váró kérdésről egyszerűen dönthetnek szavazással a közös projekteken dolgozó kollégák.

Az új verzió a GroupWise Mobility Service legújabb kiadását is tartalmazza, amely támogatja a Microsoft ActiveSync szinkronizációs szoftvert. A GroupWise-felhasználók így az asztali számítógépek mellett a mobil eszközökön is használhatják az Outlook rendszert. A szolgáltatás emellett egy GroupWise Profile Setup eszközzel is segíti a Microsoft Outlook kliensek konfigurálását. Az új GroupWise az Apple-felhasználók munkáját is megkönnyíti azáltal, hogy támogatja a CalDAV és CardDAV formátumokat, így már a Mac Calendar és Contacts alkalmazásokban tárolt adataikat is egyszerűen elérhetik a Novell rendszerében.

A Novell Ideas portálra érkezett visszajelzések alapján az új GroupWise kliens automatizálja a Proxy Access és Proxy Calendar bejegyzések megszüntetését, így például egy munkahelyváltás miatt törölt felhasználói fiók esetében ezt többé nem manuálisan kell megtenni. A megújult termék rendszeresen ellenőrzi a proxylistát, valamint  levélírás közben mostantól a címzettek fotói is megjelennek az e-mail címek mellett, és szinkronizálni lehet azokat LDAP forrásból.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.