2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fiatal művészek alkotásai a kArton Galériában – kiállítás az Equilor gyűjteményből

4 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44756"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_293.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span>Az Equilor Befektetési Zrt. több mint két évtizedes működése során a pénzügyi szolgáltatások mellett a művészetek is mindvégig jelen voltak. A független befektetési szolgáltató és annak vezetői az évek során elsősorban fiatal magyar művészek alkotásaiból egy gyűjteményt hoztak létre, melynek darabjait november 10-ig a kArton Galériában tekinthetik meg az érdeklődők. Az Equilor gyűjteményben elsősorban kortárs festő- és fotóművészek munkái szerepelnek.</p><p>

 

image1 293.thumbnailAz Equilor Befektetési Zrt. több mint két évtizedes működése során a pénzügyi szolgáltatások mellett a művészetek is mindvégig jelen voltak. A független befektetési szolgáltató és annak vezetői az évek során elsősorban fiatal magyar művészek alkotásaiból egy gyűjteményt hoztak létre, melynek darabjait november 10-ig a kArton Galériában tekinthetik meg az érdeklődők. Az Equilor gyűjteményben elsősorban kortárs festő- és fotóművészek munkái szerepelnek.

 

image1 293.thumbnailAz Equilor Befektetési Zrt. több mint két évtizedes működése során a pénzügyi szolgáltatások mellett a művészetek is mindvégig jelen voltak. A független befektetési szolgáltató és annak vezetői az évek során elsősorban fiatal magyar művészek alkotásaiból egy gyűjteményt hoztak létre, melynek darabjait november 10-ig a kArton Galériában tekinthetik meg az érdeklődők. Az Equilor gyűjteményben elsősorban kortárs festő- és fotóművészek munkái szerepelnek.

 A műgyűjtést 2006-ban kezdte el az Equilor Befektetési Zrt. az akkor alapított művészeti befektetésekkel foglalkozó Equilor Fine Art segítségével. A független befektetési szolgáltató egyaránt vásárol figuratív és nonfiguratív képeket. A művek egy része meditatív, filozofikus gondolatiságot tükröz (Például Barabás Zsófi, Bullás József és Richter Zsuzsa művei), míg nagyobbik részük a jelenkor helyzeteire reflektál: olyan társadalmi kérdésekre és azokkal összefüggő pszichológiai jelenségekre, mint az elkülönültség, az elidegenedettség, a magány, a frusztráció és a harag   (Például Fóti Lázár, Kupcsik Adrián, Stark Attila és Varga Zsófi művei). A művek között szerepelnek olyanok is, melyek a technika rakétasebességű, követhetetlen fejlődése által generált új értékrendszer anomáliáira próbálnak választ adni (Például Technika Schweiz művei).

Az Equilor célja, hogy a gyűjtemény darabjaival olyan problémafelvetésekre reagáljon, amelyek napjaink társadalmát, az átlagembereket a leginkább foglalkoztatják. Fontos szempont, hogy a műalkotások megmozgassák annak szemlélőit, valamilyen gondolatot, érzést indítsanak el benne. Az Equilor másik fontos célja a gyűjtemény folyamatos bővítésével, hogy a fiatal kortárs művészek munkáinak vásárlásával ilyen téren is társadalmi felelősséget vállaljon. A kultúra központi, állami támogatottsága egyelőre nincs azon a szinten, amely elegendő lehetőséget teremtene a művészek számára, hogy tehetségüket a legmagasabb fokon bontakoztathassák ki. Az alkotók többsége megélhetési problémákkal küzd, gyakran egzisztenciális okok miatt kénytelenek feladni ígéretes karrierjüket. A kultúra, a művészetek szerepe egy ország életében mindig meghatározza az adott nemzet megítélését, éppen ezért az Equilor az egészséges szellemi, társadalmi önkép megteremtésének érdekében úgy véli, az állam mellett a magánszférának, illetve a vállalati szférának is szerepet kell vállalnia a művészetek támogatásában. A gyűjtemény kurátora dr. Gereben Katalin művészettörténész, aki egyúttal az Equilor Befektetési Zrt. leányvállalatának, az Equilor Fine Art Kft-nek is az ügyvezetője.

A kiállítás november 10-ig látogatható a kArton Galériában, hétköznapokon 13-18 óra között (1054 Budapest, Alkotmány utca 18.).

A fenti képen a kiállításon is megtekinthető 'Six senses' című alkotás látható (Kupcsik Adrián).

Az Equilor gyűjteményének alkotói

Az Equilor Befektetési Zrt. célja, hogy minél szélesebb körben, az egyéni igényeket is kiszolgálva álljon ügyfelei rendelkezésére. A társaság a hagyományos pénzügyi befektetési szolgáltatások mellett alternatív befektetési módozatokban is segítséget nyújt ügyfeleinek. A több mint két évtizede működő Equilor vezetőinek filozófiája, hogy a művészet iránti érzékenység, a műalkotások szeretete a műélvezeten felül az üzleti életben is új, eredeti gondolatokra ösztönöz. Az Equilor 2006-ban alapította az Equilor Fine Art tanácsadó céget, amely a művészetek terén nyújt befektetési tanácsokat. Az Equilor Fine Art olyan műalkotásokat ajánl ügyfeleinek, amelyek kvalitásuk és befektetési értékük alapján is figyelemre méltók. Az Equilor Fine Art segít gyűjtemények létrehozásában, alakításában, valamint a műtárgyakkal kapcsolatos feladatok (eredetiség megállapítás, műszeres festményvizsgálat, attribuálás, biztosítás, restaurálás, szállítás, stb.) ellátásában. 

 http://www.equilorfineart.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.