2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Filarmonica della Scala nemzetközi turnéján Budapestre érkezik

2 perc olvasás

immagine_season_youtube_305.jpg17 koncert kilenc országban. Koncert Budapesten 2018. január 25-én. Szimfonikus műveket előadó független zenekar.

 

2018 januárja és szeptembere között a Filarmonica della Scala három nemzetközi turné keretében tizenhét alkalommal lép színpadra Riccardo Chailly, Christoph Eschenbach, Daniel Harding és Myung-whun Chung vezetésével.

Az elmúlt években a Filarmonica della Scala számtalan nemzetközi felkérésnek tett eleget – a világ legnevesebb hangversenytermeiben és fesztiváljain adott koncertjeivel öregbítve páratlan hírnevét.

Az UniCredit 2000 óta partnerként támogatja a Filarmonicát, 2003-ban pedig a zenekar kiemelt partnerévé vált. Jean-Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója és a Filarmonica della Scala elnöke így nyilatkozott: „Az UniCredit és a Filarmonica együttműködésének alapja az a közös cél, hogy a zene élményét eljuttassuk a közösségekhez, amelyeket szolgálunk. Együttműködésünk révén a klasszikus zenét még szélesebb és sokszínűbb közönséghez juttathatjuk el kinevelve a koncertlátogatók új nemzedékét, és olyan programokat támogatunk, amelyek előmozdítják a közösséghez tartozás és a harmónia érzését.”

 

Változatos programok

Januárban Riccardo Chailly karmester vezényli a zenekart, Benjamin Grosvenor és Denis Matsuev zongoraművészek pedig szólistaként lépnek fel az európai koncertsorozat egy-egy előadásán. A turné Londonban kezdődik a Barbican központban (január 24., szólista Benjamin Grosvenor), ezt követően Budapestre (január 25., Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), Párizsba (január 26., Philharmonie) és Luxembourgba (január 27., Philharmonie) látogat a zenekar, majd két fellépés következik a bécsi Musikvereinban (január 29. és 30., szólista Denis Matsuev), egy pedig Luzernben (március 21., Luzerni Fesztivál). A Scalában adott koncertjük után, május 27-én Daniel Harding és a

Filarmonica következő koncertállomása Isztambul, ahol Beethoven Eroica szimfóniáját és Prokofjev (III. C-dúr) zongoraversenyét adják elő Daniil Trifonov orosz zongoraművésszel. Augusztus végétől szeptember végéig olaszországi (Rimini, Torino, Merano, Verona) és európai (Ljubljana, Grafenegg, Gstaad, Wiesbaden) turnékon vesz részt a Filarmonica a két neves karmester, Christoph Eschenbach és Myung-whun Chung irányításával, és olyan vezető szólistákkal, mint Sol Gabetta, Vilde Frang, Jan Lisiecki, Seong-Jin Cho és az orosz szoprán, Olga Peretyatko.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.