A Saxo Bank, a Wallstreet CN és a LeanWork olyan háromoldalú megállapodást kötött, amely jelentősen kiterjeszti a Saxo Bank kínai jelenlétét azt követően, hogy a Saxo 2015 szeptemberében már megkezdte működését a sanghaji szabadkereskedelmi övezetben.

 

A Saxo Bank, a Wallstreet CN és a LeanWork olyan háromoldalú megállapodást kötött, amely jelentősen kiterjeszti a Saxo Bank kínai jelenlétét azt követően, hogy a Saxo 2015 szeptemberében már megkezdte működését a sanghaji szabadkereskedelmi övezetben.

 

A megállapodásnak köszönhetően a Wallstreet CN, amely Kína egyik legnépszerűbb pénzügyi tartalomszolgáltatója, a nemzetközi tőkepiacokhoz kínál hozzáférést online kereskedési platformján, a WEEX-en keresztül. A WEEX kerekedési rendszerét egy hong-kongi technológiai start-up, a LeanWork fejlesztette, és Open API rendszerén keresztül a Saxo Bank is jelentősen hozzájárul a rendszer kiemelkedő képességeihez.

„Ez az egyedülálló együttműködés is megmutatja a Saxo Open API erejét – ez a technológia gyakorlatilag korlátlan lehetőséget biztosít a kereskedési felület testreszabásához, és igen nagy teret kínál a kereskedési technika fejlődésének. Ez egy igazi win-win megállapodás minden résztvevő számára, és a Saxo Banknál nagyon örülünk annak, hogy két ilyen dinamikus start-up vállalkozással dolgozhatunk együtt – segítségükkel komoly lehetőségeket tudunk a kínaiul beszélő befektetők számára biztosítani", nyilatkozta Kim Fournais, a Saxo Bank társ-alapítója és vezérigazgatója.

 

A Saxo Bank az egyik első olyan pénzintézet, amely Open API-n keresztül teszi elérhetővé kereskedési infrastruktúráját, amely magába foglalja a Saxo több eszközcsoportot is felölelő kereskedési és elszámolási rendszerét is. A partnerek, az ügyfelek, valamint a külső fejlesztők ilyen módon hozzáférhetnek a több mint húsz éve fejlődő kereskedési infrastruktúrához – az Open API használatával a felhasználók egyéni igényeik szerint alakíthatják ki és fejleszthetik kereskedési folyamataikat.

 

A Wallstreet CN-t Wu Xiaopeng alapította 2013-ban – a társaság egy személyes blogból nőtte ki magát, amelyen az alapító még new yorki tartózkodása idején kezdett dolgozni. Miután 2013 májusában visszatért Kínába, a társaságot Sanghajban jegyeztette be, és kockázati tőkét kapott számos, Kínában jól ismert pénzügyi intézmény mellett a China Ping An és a Hai Tong Securities befektetési alapoktól is.

 

Az elmúlt három évben a Wallstreet CN a nulláról indulva havi 15 milliós követőtáborra tett szert. Ma a portál vezető pénzügyi hírforrásnak számít, amely a piacot a legnagyobb mértékben befolyásoló híreket és gazdasági adatokat juttatja el a kínaiul beszélő befektetők számára.

 

„Nagy megtiszteltetés, hogy a Saxo Bankkal és a LeanWorkkel dolgozhatok együtt. A Saxo Bank piacvezető az online kereskedési technológiák területén, amelynek globális jelenléte a LeanWork és a Wallstreet CN helyi piacismeretével együtt különösen értékessé teszi a WEEX kereskedési platformot a kínaiul beszélő befektetők számára," nyilatkozta Wu Xiaopeng, a Wallstreet CN alapítója és vezérigazgatója.

 

A LeanWork egy hong-kongi székhelyű technológiai startup vállalkozás, amely brókeri megoldások fejlesztésével kezdte működését, és idővel komoly piaci részesedésre tett szert a kínaiul beszélő brókerközösségben. Mára a LeanWork egy több, mint harminc IT-szakemberből álló fejlesztő csapatot épített ki a Kínában.

 

„A Saxo Bank, a Wallstreet CN és a LeanWork együtt verhetetlen csapatot alkotnak. Az online kereskedés piacán meghatározó Saxo Bank több, mint 30.000 pénzügyi eszközhöz biztosít hozzáférést, a LeanWork helyismerete és IT-fejlesztői háttere pedig azt biztosítja, hogy a helyi befektetők a legjobb felhasználói élményhez jussanak", nyilatkozta Darren Qian, a LeanWork alapítója és vezérigazgatója.

 

A megállapodás aláírására a sanghaji dán konzulátuson került sor, Nicolai Prytz főkonzul jelenlétében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük