2022.01.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fogyóban három innovatív gyógyszergyártó

3 min read
<p> <span class="inline left"><a href="/node/2887"><img class="image thumbnail" src="/files/images/move_logo.thumbnail.jpg" border="0" alt="MOVE" title="MOVE" width="88" height="100" /></a></span>Három hónapos fogyókúraversenyre invitálta dolgozóit három multinacionális gyógyszerforgalmazó vállalat hazai leányvállalata. A Lilly, a GlaxoSmithKline és a Berlin-Chemie dolgozói így hívták fel a figyelmet az egészséges életmód és a megfelelõ testsúly fontosságára. A versenyben a három cég közel 80 dolgozója vett részt.</p><p>

 MOVEHárom hónapos fogyókúraversenyre invitálta dolgozóit három multinacionális gyógyszerforgalmazó vállalat hazai leányvállalata. A Lilly, a GlaxoSmithKline és a Berlin-Chemie dolgozói így hívták fel a figyelmet az egészséges életmód és a megfelelõ testsúly fontosságára. A versenyben a három cég közel 80 dolgozója vett részt.

 MOVEHárom hónapos fogyókúraversenyre invitálta dolgozóit három multinacionális gyógyszerforgalmazó vállalat hazai leányvállalata. A Lilly, a GlaxoSmithKline és a Berlin-Chemie dolgozói így hívták fel a figyelmet az egészséges életmód és a megfelelõ testsúly fontosságára. A versenyben a három cég közel 80 dolgozója vett részt.

Egy felelõsen gondolkodó gyógyszeripari vállalat számára nem csupán a gyógyítás, a hatékony, innovatív gyógyszerek kifejlesztése a fontos, hanem a prevenció, az egészség megõrzése is. Természetes, hogy ez az elkötelezettség a munkatársak egészségének területén is igaz. A nem megfelelõ testsúly, illetve az elhízás az egyik legtöbb kockázati tényezõt magában hordozó népegészségügyi probléma. Azoknak, akik munkájuk során nagyon sok idõt töltenek íróasztal mellett, vagy autóban, különösen figyelniük kell a bevitt kalóriák, illetve a munka utáni mozgás mennyiségére, hiszen szinte észrevétlenül, évente akár több kilogrammal is nõhet a testsúlyuk, emelkedhet testzsírszázalékuk.  Ezért döntöttek úgy a cégek, hogy MOVE címmel átfogó testsúlycsökkentõ és életmód programot indítanak.

A három hónapos idõszak elején megmérték a jelentkezõk testsúlyát, testzsírszázalékát, kiszámították testtömegindexüket, valamint felmérték táplálkozási és sportolási szokásaikat. Ezek alapján dietetikus szakemberek, illetve személyi edzõk állítottak össze minta étrendeket és edzésterveket. Az elõre elkészített programok mellett lehetõség volt személyes konzultációra, valamint közös sportaktivitások, kirándulások, kocogás szervezésére is. A vállalkozó kedvûek versenyben vehettek részt. Azokat a kollégákat részesítették elismerésben, akik a program hatására a legtöbb testsúlytól, testzsírszázaléktól szabadultak meg, de jutalmazták azokat is, akik rendszeres sporttevékenységbe kezdtek.

A résztvevõk elkötelezettségét mutatja, hogy összesen 128.2 kilótól szabadultak meg, 1.7 kiló átlagos fogyást elérve. A MOVE program elsõ három helyezettje egyaránt több mint 10 kilogrammal tette karcsúbbá magát. A legnagyobb eredmény mégsem ez, hanem az, hogy sokan ismét életük fontos részévé tették a sportot és az egészséges táplálkozást. Ahogy azt a MOVE második legjobb eredményt elérõ résztvevõje megfogalmazta: ?Ez a három hónap fantasztikus volt. Nem csupán jó néhány kilótól szabadultam meg, hanem ismét át tudtam élni a sport örömét".

A három gyógyszergyártó ?fogyókúra versenye"ugyan átmenetileg lezárult, mégis üzenete valamennyi vállalat számára fontos lehet: A munkatársak egészségének megõrzése az egyik legjobb befektetés. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük