A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottsága turisztikai sajtótájékoztatóján elmondta 2011. június 17-én a Nautis Vital Hotelben, hogy Fejér, Somogy, Veszprém  és Zala megye mennyire készült fel az idei turisztikai szezonra.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottsága turisztikai sajtótájékoztatóján elmondta 2011. június 17-én a Nautis Vital Hotelben, hogy Fejér, Somogy, Veszprém  és Zala megye mennyire készült fel az idei turisztikai szezonra.

Nemcsak a nagy rendezvények (Harley Davidson, Kékszalag Vitorlás Verseny stb.) rendőrségi biztosítása a polgárőrök hathatós segítségével tartozik bele a Balaton  körzetében a fokozott nyári rendőrségi felügyeletbe, meg a vízpartnál elengedhetetlen vízirendészet (tizenhárom hajóról tizenhétre növekszik ) és a tíz hajós civil vízimentő szolgálat, hanem lesznek kerékpáros, lovas rendőrök is.  Emellett létrejön egy bűnmegelőzési minicentrum is – tudtuk meg Vörös Ferenc rendőrezredestől, aki egyben rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, a BKKB elnöke.

Víziközlekedési alosztály működik áprilistól októberig a Velencei-tó térségében, ami a biztonságérzetet igyekszik garantálni, hiszen júliusban és augusztusban állandó szolgálatot látnak el, sőt rendőreik életmentő képzésben is részesülnek – mondta dr. Sági János rendőr alezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője. A gárdonyiak együttműködnek  a térség rendőreivel, sőt többek között  a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal is, azaz egy pénzügyőr és egy rendőr közösen is ellát szolgálatot. A kétszer tizenkét főnyi készenléti, és a nyolc főnyi közterületi rendőrség munkájába besegítenek a rendőrtiszti főiskolások is, akik többek között a strandok, parkolók figyelésébe vesznek részt. A kapitány megmutatta az óvodásoknak kiosztott teknősbékás láthatósági mellényeket, amelyeket örömmel hordanak a kicsik megelőzve az esetleges baleseteket.

Az is kiderült a négy megyéről, hogy nemzetközi megállapodás kötése is folyamatban van a korábbi évekhez hasonlóan holland, német és osztrák kollegákkal. A sajtótájékoztató végén a tervezett, megrendezett vízimentési gyakorlat helyett egy éles mentési helyzetet figyelhettek meg az újságírók a Nadap hajóról, miként segítenek a rendőrök a motorcsónakból a vitorlásával tóba borult fiatalnak és hajójának a gyors, szakszerű kimentésében.

 Bodrog Beáta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük