2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fókuszban a Balaton és a Velence-tó – Fokozott rendőri felügyelet a nyáron

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51155"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/DSC05794_.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span>A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottsága turisztikai sajtótájékoztatóján elmondta 2011. június 17-én a Nautis Vital Hotelben, hogy Fejér, Somogy, Veszprém  és Zala megye mennyire készült fel az idei turisztikai szezonra.

dsc05794 .thumbnailA Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottsága turisztikai sajtótájékoztatóján elmondta 2011. június 17-én a Nautis Vital Hotelben, hogy Fejér, Somogy, Veszprém  és Zala megye mennyire készült fel az idei turisztikai szezonra.

dsc05794 .thumbnailA Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottsága turisztikai sajtótájékoztatóján elmondta 2011. június 17-én a Nautis Vital Hotelben, hogy Fejér, Somogy, Veszprém  és Zala megye mennyire készült fel az idei turisztikai szezonra.

Nemcsak a nagy rendezvények (Harley Davidson, Kékszalag Vitorlás Verseny stb.) rendőrségi biztosítása a polgárőrök hathatós segítségével tartozik bele a Balaton  körzetében a fokozott nyári rendőrségi felügyeletbe, meg a vízpartnál elengedhetetlen vízirendészet (tizenhárom hajóról tizenhétre növekszik ) és a tíz hajós civil vízimentő szolgálat, hanem lesznek kerékpáros, lovas rendőrök is.  Emellett létrejön egy bűnmegelőzési minicentrum is – tudtuk meg Vörös Ferenc rendőrezredestől, aki egyben rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, a BKKB elnöke.

Víziközlekedési alosztály működik áprilistól októberig a Velencei-tó térségében, ami a biztonságérzetet igyekszik garantálni, hiszen júliusban és augusztusban állandó szolgálatot látnak el, sőt rendőreik életmentő képzésben is részesülnek – mondta dr. Sági János rendőr alezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője. A gárdonyiak együttműködnek  a térség rendőreivel, sőt többek között  a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal is, azaz egy pénzügyőr és egy rendőr közösen is ellát szolgálatot. A kétszer tizenkét főnyi készenléti, és a nyolc főnyi közterületi rendőrség munkájába besegítenek a rendőrtiszti főiskolások is, akik többek között a strandok, parkolók figyelésébe vesznek részt. A kapitány megmutatta az óvodásoknak kiosztott teknősbékás láthatósági mellényeket, amelyeket örömmel hordanak a kicsik megelőzve az esetleges baleseteket.

Az is kiderült a négy megyéről, hogy nemzetközi megállapodás kötése is folyamatban van a korábbi évekhez hasonlóan holland, német és osztrák kollegákkal. A sajtótájékoztató végén a tervezett, megrendezett vízimentési gyakorlat helyett egy éles mentési helyzetet figyelhettek meg az újságírók a Nadap hajóról, miként segítenek a rendőrök a motorcsónakból a vitorlásával tóba borult fiatalnak és hajójának a gyors, szakszerű kimentésében.

 Bodrog Beáta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.