125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlésének keretében, 2016. november 18-20. között került megrendezésre az OFF to SPAS projektzáró konferenciája és szakmai workshopja Hévízen.

125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlésének keretében, 2016. november 18-20. között került megrendezésre az OFF to SPAS projektzáró konferenciája és szakmai workshopja Hévízen.
A résztvevők a program során részletes tájékoztatást kaptak a nemzetközi projekt eredményeiről, valamint megismerhettek olyan európai szintű szervezeteket, mint a European Spa Association, a European Network for Accessible Tourism, a Transylvania Balneoturisztikai Klaszter, az ISTO Europe és a EuropeSpa med & wellness szervezet.
 
A 2015. augusztusában indult és 2016. november végén záruló projektben a partnerek az alábbi fő tevékenységeket valósították meg:

  • Az egészségturisztikai fejlesztést megalapozó kutatás elvégzése: idősekre vonatkozó piaci tanulmány, felmérések, összehasonlító elemzések, az idősek piacát és a balneológiai kérdéseket vizsgáló tanulmányok, az AGE Platform tagságának, valamint a Travel Specialist Group Sweden AB utazási iroda vendégeinek a bevonásával,
  • Balneológiai turisztikai termékhálózat létrehozása Hévíz és Kovászna példáján keresztül, ami hely- és piac-specifikus gyógyászati és egészségtámogatási programokat kínál az idősebb korosztály részére,
  • A projekthez kapcsolódó vitafórumok, műhelyfoglalkozások a hálózatépítési és partnerségi kapcsolatok, valamint a jó gyakorlatok kicserélése céljából,
  • Széles körű, a döntéshozókat és a potenciális utazókat megszólító, a célcsoportok speciális igényeihez és a turisztikai trendekhez igazodó marketingkommunikáció.

Az idősebb korosztályra fókuszáló turizmus kiváló eszköz az aktív és egészséges öregedés eléréséhez. Tény, hogy az utazás növeli az általános életkedvet, segít aktívnak maradni, megakadályozza a magányosság és céltalanság kialakulását és fellép a szociális kirekesztés ellen, ami az idősebb korosztály egyik fő problémája napjainkban. Az utazás színes élményeket kínál a nyugdíjasok számára, amelyek kiszakítják őket a napi monotonitásból, felfedezésre serkentik őket és kapcsolatot teremt a természettel, a kulturális környezettel valamint a szociális hálót is erősíti.
Ezáltal pozitív hatásait széles körben és hosszútávon érzékelteti, nem csak az üdülés idejére.

A workshop prezentációi elérhetők a www.offtospas.eu honlapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük