2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Földgázzal működő teraszsugárzó a Főváros szívében

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/11082"></a><span class="inline left"><a href="/node/11125"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gazgomba_full_kicsi.thumbnail.jpg" border="0" alt="Földgázüzemű terasz hősugárzó" title="Földgázüzemű terasz hősugárzó" width="41" height="100" /></a><span style="width: 39px" class="caption"><strong>Földgázüzemű terasz hősugárzó</strong></span></span></span>  <p>Március 20-ától már földgázüzemű teraszsugárzó is üzemel Budapesten. A VIII. kerületi Kristály Cukrászda látogatói ezentúl földgázüzemű teraszsugárzó melege alatt tavasztól késő őszig a szabadban is elfogyaszthatják kedvenc süteményeiket.</p><p>

földgázüzemű terasz hősugárzóFöldgázüzemű terasz hősugárzó 

Március 20-ától már földgázüzemű teraszsugárzó is üzemel Budapesten. A VIII. kerületi Kristály Cukrászda látogatói ezentúl földgázüzemű teraszsugárzó melege alatt tavasztól késő őszig a szabadban is elfogyaszthatják kedvenc süteményeiket.

földgázüzemű terasz hősugárzóFöldgázüzemű terasz hősugárzó 

Március 20-ától már földgázüzemű teraszsugárzó is üzemel Budapesten. A VIII. kerületi Kristály Cukrászda látogatói ezentúl földgázüzemű teraszsugárzó melege alatt tavasztól késő őszig a szabadban is elfogyaszthatják kedvenc süteményeiket.

A földgázalapú készülékek az évtizedek során mindennapi életünk részévé váltak; gondoljuk akár a fűtésre, vízmelegítésre vagy a főzésre. Azonban a földgáz sokkal változatosabban is felhasználható, például hűtésre, gépjárművek üzemanyagaként és akár teraszok, kerthelységek fűtésére is.

kristály cukrászdaKristály CukrászdaA március 20-án üzembe helyezett földgázalapú teraszsugárzónak köszönhetően – Budapesten először – a Kristály Cukrászda vendégei kora tavasztól egészen késő őszig élvezhetik a teraszsugárzó nyújtotta kellemes meleget, s közben a város forgatagát szemlélve egy illatos kávé mellett fogyaszthatják el a cukrászda remekeit.

a teraszhősugárzó sugárzófejeA teraszhősugárzó sugárzófejeA földgázzal üzemeltetett teraszsugárzó egyik nagy, más fűtési módokkal szembeni előnye, hogy – hasonlóan a Naphoz – a hőt elektromágneses hullámokon keresztül az infravörös tartományban adja le. Ezek a hullámok csak abban az esetben alakulnak át érzékelhető hővé, ha szilárd felülettel, például az emberi testtel érintkeznek, azaz energiatakarékosak, hiszen nem melegítik fel fölöslegesen a környezet levegőjét. A teraszsugárzó körülbelül egy hat méteres sugarú körben érezteti hatását, míg az égőfej már röviddel bekapcsolás után eléri a teljes teljesítményt, így pont annyi ideig és akkora területen melegíthetünk vele, amennyire szükségünk van.

a hősugárzó jól elfér a teraszonA hősugárzó jól elfér a teraszonBár Fővárosi Gázművek Zrt. nem tervezi a földgázüzemű teraszsugárzó forgalmazását, szeretnének minden lehetőséget megragadni arra, hogy bemutassák a gáziparhoz köthető, Magyarországon még kevéssé elterjedt modern technológiákat. E törekvés jegyében Budapest első földgázüzemű teraszsugárzója mellett, az Andrássy út 64. szám alatt található épületükben március elején nyitották meg új állandó kiállításukat, ahol a földgázipar újdonságait és találmányait gyűjtötték össze.

http://www.vgf.hu/?action=viewfull&ID=1199

http://aragorn.dravanet.hu/ddgaz/templates/body.php?sid=efe8831f3242308d666509e0a06c502b&id=186

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.