A FIM Moto2TM és Moto3TM világbajnokságok a motorsport legjobb fiatal tehetségeinek világszerte elismert bemutatkozási lehetőségét jelentik. Van egy másik ok is, ami miatt ezek a versenyek olyan népszerűek a szurkolók körében: az akciók és előzések nagy száma.

 

A FIM Moto2TM és Moto3TM világbajnokságok a motorsport legjobb fiatal tehetségeinek világszerte elismert bemutatkozási lehetőségét jelentik. Van egy másik ok is, ami miatt ezek a versenyek olyan népszerűek a szurkolók körében: az akciók és előzések nagy száma.

 

A Dunlop, a két világbajnoki versenysorozat hivatalos abroncsszállítója egy új előzési tabellát hozott létre, amelynek a középpontjában a pályán lezajló csaták, a hátrányos helyzetből történő visszatámadások és a legjobb motorversenyzők fej-fej melletti küzdelmek során tanúsított elszántsága áll.

 

A #ForeverForward tabella minden egyes verseny után felkerül a www.motogp.com  honlapra, és azt fogja megmutatni, hogy melyik versenyzők tudtak a startpozícióból a legtöbb helyet előrelépni a verseny során. Az év végén a két versenysorozat bármelyikéből az a motorversenyző kapja meg a nagy presztízzsel járó új Dunlop #ForeverForward trófeát, aki a legtöbb előrelépést érte el az évad versenyei során.

 

A legutóbbi szezonok során a Moto2TM és a Moto3TM lenyűgöző látvánnyal szórakoztatta a helyszíni nézőközönséget és izgalmas akciókat nyújtott a televíziónézők számára is. Megkérdeztük a szurkolókat, hogy miért szeretik ezeket a világbajnoki versenyeket. Azt mondták, hogy az előzések, a csaták és a pályán zajló küzdelem miatt. „Úgy gondoljuk, hogy egy olyan világban, ahol sok versenysorozatot kritizálnak a monotonitás miatt, ez a díj és az általa a közösségi médiában kiváltott vita új nézőközönséget fog vonzani ezekhez a bajnokságokhoz" – mondta James Bailey motorsport PR és kommunikációs igazgató.

 

A #ForeverForward hashtaget fogjuk használni a @DunlopMoto Twitter-oldalon, az egyes versenyek legjobb előzéseivel kapcsolatos beszélgetések elindítására. A legjobb előzések videofelvételeit a www.motogp.com honlap mutatja be a versenyeket követő hétfő délután.

 

A 2015. évben a FIM MotoGPTM világbajnokság középső és könnyű osztályának motorosai továbbra is Dunlop abronccsal versenyeznek. A Dunlop és a Dorna a 2014-es évad végén megújították hosszú távú partnerségi kapcsolatukat. Ebben az évadban már hatodik éve szállítanak a Moto2TM és negyedik éve a Moto3TM számára.

 

A Moto2TM továbbra is rendkívül éles versenyeket kínál. A Dunlop márkanév által fémjelzett sorozat több versenyzője nagyon sikeresen helytállt a legfelső osztályban, köztük a jelenlegi címvédő Marc Márquez, valamint a 2013-as Moto2TM bajnok Pol Espargaró, illetve Scott Redding, akik nem csak feljebb léptek a MotoGPTM osztályba 2014-ben, hanem a nagyon is elismerésre méltó 6., illetve 12. helyen végeztek. Maverick Viñales a Moto2TM osztály egyetlen feljebb lépő versenyzője 2015-ben.

 

A Moto3TM volt a három MotoGPTM bajnokság egyetlen kategóriája, ahol mindvégig szoros verseny volt 2014-ben és a végén Alex Márquez fejére került a korona. Jack Miller minden tőle telhetőt megtett az utolsó fordulóban Spanyolországban, de a verseny megnyerése sem volt elég. Millernek az évad során mutatott teljesítménye ahhoz azonban elég volt, hogy helyet kapjon a MotoGPTM sorozatban, Alex Márquezhez hasonlóan.

 

A 250 cm3-es négyütemű motorok sorozatában a gyártók is versenyeznek, ellentétben a Moto2TM osztállyal, ahol Honda motorok küzdenek egymással. A Dunlop három remek futókeverékkel rendelkezik, amelyek közül minden egyes versenyhez kiválasztanak kettőt az első kerékre és kettőt a hátsó kerékre.

 

www.dunlop.eu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük