2024.április.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Forgalmi változások a Margit hídon – Két hétvégén nem közlekedhetnek járataink a Margit hídon

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/33423"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bkv_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.bkv.hu" title="www.bkv.hu" width="100" height="57" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.bkv.hu/">www.bkv.hu</a> </strong></span></span><p>A Margit híd felújításának most következő ütemében a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzik. Ennek ideje alatt, e hét pénteken valamint jövő pénteken 21.00 órától a hétfő hajnali üzemkezdetig a hídon sem a 4-6-os villamosok, sem a nappali, sem az éjszakai autóbuszjáratok nem haladhatnak át. A villamos által nem érintett szakaszon a fenti időszakokban a Lánchídon át közlekedő villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A rekonstrukció teljes ideje alatt - így a fenti időszakban is - a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan.

 www.bkv.huwww.bkv.hu

A Margit híd felújításának most következő ütemében a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzik. Ennek ideje alatt, e hét pénteken valamint jövő pénteken 21.00 órától a hétfő hajnali üzemkezdetig a hídon sem a 4-6-os villamosok, sem a nappali, sem az éjszakai autóbuszjáratok nem haladhatnak át. A villamos által nem érintett szakaszon a fenti időszakokban a Lánchídon át közlekedő villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A rekonstrukció teljes ideje alatt – így a fenti időszakban is – a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan.

 www.bkv.huwww.bkv.hu

A Margit híd felújításának most következő ütemében a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzik. Ennek ideje alatt, e hét pénteken valamint jövő pénteken 21.00 órától a hétfő hajnali üzemkezdetig a hídon sem a 4-6-os villamosok, sem a nappali, sem az éjszakai autóbuszjáratok nem haladhatnak át. A villamos által nem érintett szakaszon a fenti időszakokban a Lánchídon át közlekedő villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A rekonstrukció teljes ideje alatt – így a fenti időszakban is – a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan.

2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója. Az építkezés soron következő ütemében a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzi a kivitelező, s ezalatt – október 8-án, pénteken 21.00 órától az október 11-ei, hétfő hajnali üzemkezdetig, valamint október 15-én, pénteken 21.00 órától az október 18-ai, hétfő hajnali üzemkezdetig – a hídon sem az autóbuszok, sem a villamosok nem közlekedhetnek. A közösségi közlekedés által így nem érintett szakaszokon elsősorban a 2-es metró igénybevételét javasoljuk, amellyel elkerülhető a felszíni járatok kényszerűen hosszú útvonala.

A fenti időszakban a 4-6-os villamosok rövidített, a villamospótló, valamint az egyébként a hídon át közlekedő autóbuszok pedig módosított útvonalon, a Lánchídon keresztül közlekednek, az alábbiak szerint:

  • PÉNTEK ESTE: A 4-es és a 6-os villamosok október 8-án és 15-én 20.50-től üzemzárásig a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtértől csak az Oktogonig közlekednek. Az Oktogon és a Moszkva tér között utasaink a gyakori követési időközzel, szóló autóbuszokkal a Lánchídon keresztül közlekedő 4-6V villamospótlóval utazhatnak. A mozgásukban korlátozott utasaink közlekedését megkönnyítendő alacsonypadlós autóbuszok is járnak a villamospótló vonalán. A 91,191,291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint erre közlekedik a sűrített, szóló autóbusszal közlekedő 109-es járat is. (Ez utóbbi a Nyugati pályaudvart nem érinti.) A buszok megállnak a Batthyány téren is, átszállási lehetőséget teremtve a 2-es metró vonalára.
  • SZOMBAT ÉS VASÁRNAP: A 4-es és a 6-os villamosok október 9-10-én, valamint 16-17-én egész nap a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtértől csak a Jászai Mari térig közlekednek. A Nyugati pályaudvar és Moszkva tér között utasaink a gyakori követési időközzel, szóló autóbuszokkal a Lánchídon keresztül közlekedő 4-6V villamospótlóval utazhatnak. A mozgásukban korlátozott utasaink közlekedését megkönnyítendő alacsonypadlós autóbuszok is járnak a villamospótló vonalán. A 91,191,291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint erre közlekedik a sűrített, szóló autóbusszal közlekedő 109-es járat is. (Ez utóbbi a Nyugati pályaudvart nem érinti.) A buszok megállnak a Batthyány téren is, átszállási lehetőséget teremtve az M2-es metró vonalára.
  • AZ ÉJSZAKAI AUTÓBUSZOK MENETRENDEJÉNEK MÓDOSULÁSA: A 906-os, 923-as valamint a 931-es éjszakai autóbuszok terelt útvonalon, a Lánchídon keresztül közlekednek. A 906-os, 923-as járatok sűrítve, szóló autóbuszokkal közlekednek. A hosszabb menetidő ellenére a megszokott éjszakai csatlakozásokat garantáljuk az éjszakai hálózaton. A 923-as vonalon a Margit hidat megelőző szakaszon mindig az adott járathoz, míg a Margit hídi szakasz utáni csatlakozást a megszokott járatot megelőző (15 perccel korábban induló) járathoz biztosítjuk! A Margit híd budai hídfőjétől a Moszkva térre utazóknak a 960-as autóbuszt ajánljuk. A Moszkva tér felől Észak-Buda felé a 906-os és 923-as autóbuszok között az átszállási lehetőséget a Batthyány téren biztosítjuk ezeken az éjszakákon.
  • A MARGITSZIGET közösségi közlekedéssel a fenti időszakban is az Árpád hídon keresztül közelíthető meg. A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Közép- és Észak-Buda felől a meghosszabbított 134-es autóbuszvonalon is elérhető a sziget, amely Békásmegyer, Újmegyeri tér és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik 8.30 – 22.30 óra között. A reggeli időszakban csak a 26-os autóbuszok közlekednek a Margitszigeten, ekkor a 134-es busz továbbra is a Szentlélek tér és Újmegyeri tér között, a korábbi útvonalán közlekedik, 134A jelzéssel. A Margitszigetre közlekedő 134-es autóbuszra legkönnyebben a szentendrei HÉV-ről a Szentlélek térnél, a 86-os buszról a Raktár utcánál lehet átszállni. A Szentlélek térnél a 134-es járat megállója mindkét irányban a hídfőn, a 106-os buszok megállójában található.

Az autóbuszjáratok módosuló megállóiról és menetrendjükről hamarosan bővebb információt találhatnak honlapunkon, a www.bkv.hu/margithid  címen. A hídfelújítás teljes időtartama alatt – így a fenti időszakban is – a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.