2013. december 5-7. között a Hegyvidék Bevásárlóközpont egy újabb izgalmas rendezvény-sorozatnak, a Francia Gasztronómiai Napoknak ad otthont.

 

2013. december 5-7. között a Hegyvidék Bevásárlóközpont egy újabb izgalmas rendezvény-sorozatnak, a Francia Gasztronómiai Napoknak ad otthont.

 

A hegyvidéki plázába – együttműködésben Franciaország magyarországi nagykövetségével és az UBIFRANCE képviseletével – beköltöznek azok a cégek, amelyek a magas minőségű francia gasztronómiát képviselik a magyar piacon. Sőt, az esemény színvonalát emeli egy neves francia séf és egy híres francia cukrász kóstolóval egybekötött látványos bemutatója.

 

A nemzetközileg is ismert és elismert Christophe Dovergne mesterszakács és Frédéric Gouteau cukrászmester kizárólag a rendezvény miatt repül Franciaországból Budapestre.

A háromnapos eseményt Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete nyitja meg.

 

„A Hegyvidék Bevásárlóközponttal együttműködésben szervezett Francia Gasztronómiai Napok páratlan lehetőséget jelent a magyar vásárlóknak, hogy felfedezzék a francia szakácsművészet jó minőségű és vonzó árú termékeit. Reméljük, hogy a bemutatott termékek elvarázsolják majd a magyarországi forgalmazókat is, akik a nagyközönség számára is elérhetővé tehetik őket".

„Nagyon örültünk, amikor a követség megkeresett minket a rendezvény ötletével, amelyre természetesen igent mondtunk, hiszen ez egy újabb lehetőség arra, hogy törzsvásárlóinknak ismét egy minőségi programot kínáljunk, illetve megszólítsuk azokat, akik még nem jártak a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, de hallottak már rólunk, és fontos számukra a megfizethető minőség. A karácsonyi készülődéshez bérlőink akciói, és a jelenlegi rendezvényünk kínálata prémium választási lehetőséget kínál."- fogalmazott Balassa László, ügyvezető igazgató.

 

Prémium minőségű sajttal, pástétommal, és egyéb ínyencségekkel érkezett a Magyarországon egyre népszerűbb Le Gourmet de Bordeaux. A Franciaországban 50 éves kereskedelmi hagyománnyal és tapasztalattal rendelkező Siclari többek közt édes és sós rágcsálnivalókat hozott, az IFDT Kft. ellenállhatatlan francia párlatokból tartott kóstolót, a gyümölcs szakértőjeként is ismert Védrenne pedig széles ízválasztékot hozott varázslatos szirupjaiból.  Az UBIFRANCE és a Francia Intézet értékes nyereményjátékokkal készült, a Rendez vous Nature bio és natúr kozmetikumai minden korosztály tetszését elnyerték.

 

Christophe Dovergne mesterszakács és Frédéric Gouteau cukrászmester a plázában található Bruno&Bruno étteremben élőben készítenek el francia karácsonyi finomságokat és a végén bemutatnak néhány professzionális trükköt.

 

A rendezvény ideje alatt a hamisítatlan Szajna-parti, hagyományos francia harmonikás-énekes hangulatot élő zenei produkció garantálja.

A Francia Gasztronómiai Napok december 5-7. között reggel 10 és este 20 óra között látogatható, a belépés ingyenes!

 

December 5-én hivatalos megnyitóval indul a rendezvény, Franciaország magyarországi nagykövete, Roland Galharague úr részvételével. December 6-án délután 16 és 17 óra között francia ételeket kóstolhat és találkozhat sztár készítőikkel, Christophe Dovergne séffel, a leglátogatottabb francia gasztronómiai honlap alapítójával (750grs.com, 5 millió látogató) valamint Frédéric Gouteau cukrászmesterrel, az Elysée Palota volt cukrászával. A programot francia zene, nyereményjátékok és kóstolók színesítik!

 

A program:

December 5.  12.00-16.00   francia harmonikás előadása

December 6.  10.00-18.00   smink készítés Chanel termékekkel a Glamour Beauty-ban

                        (előzetes bejelentkezés szükséges!)

December 6.  13.00-17.00   francia harmonikás előadása

December 6.  16.00-17.00   francia séf és cukrász bemutató a Bruno&Bruno vendéglőben

December 7.  10.00-20.00   Clarins bőrápolási tanácsadás

(Clarins termék vásárlása esetén értékes nyereményekkel)

December 7.  13.00-17.00   francia harmonikás előadása

 

A Francia gasztronómiai hétvége keretében a budapesti Francia Intézet vendége lesz Christophe Dovergne mesterszakács és Frédéric Gouteau cukrászmester, akik több főzőórát tartanak december 6-án, és 7-én.

http://www.inst-france.hu/spip.php?article598&lang=hu

http://750g.com/

 

2013. December 5-7.

Francia Gasztronómiai Napok

Hegyvidék Bevásárlóközpont

Budapest XII., Apor Vilmos tér 11-12.

 

http://www.hegyvidekkozpont.hu/

 

Lantai József