Frank Júlia a magyar gasztronómia elismert szakírója, sok ezer recept és szintén sok kiadvány fémjelzi munkáját. A közelmúltban a Lukács cukrászda patinás falai között  mutatták be legújabb „instant" receptkönyveit.

 

Frank Júlia a magyar gasztronómia elismert szakírója, sok ezer recept és szintén sok kiadvány fémjelzi munkáját. A közelmúltban a Lukács cukrászda patinás falai között  mutatták be legújabb „instant" receptkönyveit.

No senki se gondoljon arra, hogy ezeket a recepteket a „maggi főzte", azaz nem a műkaja apostola, mint ahogy ezt sohasem tette. A kis terjedelem és a könnyed kezelhetősége a kiadványoknak arra szolgál, hogy ha otthon valami miatt változatos, de gyorsan készíthető ételeket kell készíteni – mert megrohannak a vendégek – akkor is lehessen egyszerűen, olcsón és finomat főzni, ne kelljen ezt klasszikus szakácskönyvekből kibányászni.

A könyvek receptjei variációk mindig egy-egy témára. A lángos könyvben először megismerkedünk a kétféle a kelesztett és a hagyományos lángos készítésével, majd jönnek ezek variációi, néha egészen szokatlanok.

A lángos, a palacsinta, a pizza olyan területe a konyhai művészetnek, amelynek nem kell egysíkúnak lennie, igencsak változatos, és ami fontos olcsó lehetőséget ad a vendéglátásra. Ugyancsak ez mondható el a grill ételekről, amit nyáron szabadban vagy akár a lakásban is elektromos grillrácson vagy lávakövön is, gyorsan, akár nagyobb mennyiségben is elkészíthetünk.

Változatosság-olcsóság, egyszerű elkészíthetőség, és praktikusság jellemzi ezeket a könyveket, és ami fontos a benne lévő receptek mind a szerző által kikísérletezett, kipróbált darabok. Abban térnek el a külhoni szakácskönyvektől, hogy nyersanyagválasztásban és konyhatechnikában maximálisan a hazai hagyományokat, nyersanyagokat és táplálkozási szokásokat veszi figyelembe. Éppen ezért csupa olyan dolog, amivel nem sülünk fel a vendégek előtt, de egy-egy receptje jól kiegészíti és változatossá tesz mindennapi étkezésünket is.

Ajánljuk tehát azoknak is, akik ötleteket szeretnének kapni a családi menüsorok változatossá tételéhez, de az6oknak is akik egy egy nagyobb vendégségre készülve ötletet szeretnének szerezni:Vajot mit is készítsünk házilag, hogy ne kelljen a drága kész ételeket hozatni.

Frank Júlia:

Lángosparti

Corvina Kiadó, 2010

    * 48 oldal

    * Kötés: spirál

    * ISBN: 9789631358902

Frank Júlia:

Pizzaparti

Corvina Kiadó, 2010

    * 48 oldal

    * Kötés: spirál

    * ISBN: 9789631358926

Frank Júlia:

Palacsintaparti

Corvina Kiadó, 2010

    * 56 oldal

    * Kötés: spirál

    * ISBN: 9789631358896

Frank Júlia:

Grillparti

Corvina Kiadó, 2010

    * 56 oldal

    * Kötés: spirál

    * ISBN: 9789631358919

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük