2015-ben Frankfurt ismét változatos programok egész sorozatával csalogatja a látogatókat. Legyen az sportmérkőzés, látványos kiállítás, vagy hagyományos nemzeti ünnepély: Majna városában mindenki talál kedvére valót.

 

2015-ben Frankfurt ismét változatos programok egész sorozatával csalogatja a látogatókat. Legyen az sportmérkőzés, látványos kiállítás, vagy hagyományos nemzeti ünnepély: Majna városában mindenki talál kedvére valót.

 

Frankfurt már évek óta kultúrvárosnak számít; alátámasztván ezt a sokoldalú és igényes programok. Az idén ünnepli a Städel-Múzeum 200 éves jubiléumát. Erre az alkalomra a múzeum teljesen új ötletekkel vonzza magához a publikumot: egy digitálisan feldolgozott platformon, intuitiv alapon lehet a gyűjteményt megtekinteni és az egész múzeumon keresztül „sétálgatni"; a gyerekek számára pedig egy olyan koncepció van kidolgozva, kompjuterjátékokkal, online mű vészettörténelmi tanfolyamok lehető ségével, hogy a fiatalok játszva készülhetnek fel egy valódi múzeumlátogatásra.

 

A kultúrális program egyik csúcspontja a Schirn műcsarnokban levő „German Pop" kiállítás, amely november 6-tól február 8-ig tekinthető. Ez a kiállítás a pop-kultúra kezdetével és nemzetközi hatásával foglalkozik. USA-ból és Angliából egy olyan pop mozgalom indult el az 1960-as években, amely egy kultúrális mozgalommá vált.

 

A BigCityBeats WORLD MUSIC DOME lesz tavaszkor egy másik kiemelkedő esemény. Több mint 100 DJ, 30 különböző országból, találkozik a Commerzbank-Arenában. A Clubmusic konzert egy óriási szabadtéri fesztivál lesz.

 

A Wäldchestag vonzza magához Frankfurt lakosságát és látogatóit május 23-tól 26-ig a város déli részén fekvő erdejébe. A Stadtwald igazi vidámparkká válik.

 

3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és a nagy marathon a végére: az IRONMAN – European Championship lélegzetelállító kulisszák előtt egyedülálló    hangulattal      rendez világmérkőzést júliusban.      Nem mindennapi benyomást kelt majd a grandiózus célvonalhoz érkezés a frankfurti Römerbergen, ezernyi lelkes néző   kíséretében.

 

A kulináris kényeztetésről augusztus 7-től 16-ig a látogatók és helybéliek számára           az     Almaborfesztivál     fog     gondoskodni.     A     város     szívében ünnepelhetjük meg kiadósan Frankfurt nemzeti italát: az almabort. Lehet azt hagyományosan, vegyesen, vagy nyári koktélban is, ajánlva hozzá a régió finom specialitásait.

 

Az másik csúcsesemény 2015-ben a Majnaparti Múzeumok Fesztiválja (Museumsuferfest), Európa egyik legnagyobb művészeti és kultúrális eseménye. Augusztus 28-tól 30-ig hála a határokon túlra is kiterjedt óriási vonzerejének, a Majna partját ismét majd három millió látogató fogja felkeresni. A múzeumok késő estig nyitva tartják kapuikat és egy sokoldalú színpadi program zenei hangulatot teremt mindenki számára.

 

2015 oktober 3 lesz Frankfurt legfontosabb napja. A Hessen tartomány szervezi meg Frankfurtban a Német Egyesítésének 25 éves évfordulóját. Németország mind a 16 tartománya képviselve lesz városunkban az u.n. „tartományok sorában". A város legfontosabb terein szimpadokat és bódékat építenek fel. Konzertek, filmek, táncok és színházi előadások fogják a programot kiegészíteni.

 

Az év vége felé a hagyományos Frankfurti Karácsonyi Vásar, mely egyike a   legrégebbi   és       legnagyobb   karácsonyi   vásároknak   Németországban, dísziti   az   óvárost   és   elő karácsonyi   hangulatot   teremt   november   25-től december       22-ig       több       mint       200       bódéval       és       sokoldalú      kísérő rendezvénnyel.

www.frankfurt-tourismus.de

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük