2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Frissítik és pótolják a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő zöldterületek növényállományát

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97074"><img class="image image-preview" src="/files/images/94-2015%201126%20Iker%20(7).preview.JPG" border="0" width="469" height="624" /></a></span>Társaságunk évről évre igyekszik a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő zöldterületek növényállományát pótolni, bővíteni és állapotát javítani. Ezen törekvéseink eredménye, hogy idén is több helyszínen történtek cserje-, park- és sorfa ültetések.

Társaságunk évről évre igyekszik a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő zöldterületek növényállományát pótolni, bővíteni és állapotát javítani. Ezen törekvéseink eredménye, hogy idén is több helyszínen történtek cserje-, park- és sorfa ültetések.

Társaságunk évről évre igyekszik a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő zöldterületek növényállományát pótolni, bővíteni és állapotát javítani. Ezen törekvéseink eredménye, hogy idén is több helyszínen történtek cserje-, park- és sorfa ültetések.

A városi fák alakítják a közterek, közlekedési útvonalak, parkok látképét, szebbé és egészségesebbé teszik környezetünket, mindennapi életünket. A fák jelentősége a városi légkörben is igen fontos, ugyanis a CO2 feldolgozó képességüknek köszönhetően csökkentik az üvegházhatást. Lekötik a szennyező anyagokat, javítják a klímát és a forgalmas utak mellett megvédenek minket a zajtól, gyökérzetük pedig elnyeli a járművek okozta rázkódások egy részét. 

Budapest kiemelten kezelt zöldterületeinek növényállománya sajnos számos káros behatásnak van kitéve. Egyrészt a városi klíma sem kedvező a növények optimális életfeltételeit tekintve, másrészt rendszeresek a helytelen parkhasználatból adódó egyéb károsodások, pusztulások is. Jellemző károsító okok még a téli sózás, a kitaposás, a szabálytalan parkolás, a vandalizmus, stb.

A cserjeültetések többnyire meglévő, de hiányos állományok pótlását jelenti. A faültetések helyszíneinek tervezésekor figyelembe vesszük a közelmúltban történt fakivágásokat, fapusztulásokat, az önkormányzati- és a lakossági kéréseket, illetve a szakembereink által összeállított középtávú faültetési stratégiai tervet is.

A Főváros közparkjaiban a cserje-, park- és sorfa ültetések november közepén kezdődtek és várhatóan december legelején fejeződnek be. Összesen 246 db fa, illetve 3550 db cserje fogja még zöldebbé, színesebbé tenni Budapest zöldfelületeit.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.