2023.december.03. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fujitsu Siemens Computers: formatervezési díj a LIFEBOOK Q2010 noteszgépnek

3 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/3009"><img class="image thumbnail" src="/files/images/LIFEBOOK%20Q2010b.thumbnail.jpg" border="0" alt="LIFEBOOK Q2010" title="LIFEBOOK Q2010" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>LIFEBOOK Q2010</strong></span></span>Az ismert ?red dot" (piros pont) formatervezési verseny díjátadó ünnepségén a Fujitsu Siemens Computers átvehette története elsõ ?best of the best" díját - a verseny legjobb formatervû termékének járó elismerést. A díjazott, 2006 tavaszán bevezetett LIFEBOOK Q2010 noteszgép tervezésekor a dizájn volt az elsõdleges szempont.</p><p> 

 

lifebook q2010LIFEBOOK Q2010Az ismert ?red dot" (piros pont) formatervezési verseny díjátadó ünnepségén a Fujitsu Siemens Computers átvehette története elsõ ?best of the best" díját – a verseny legjobb formatervû termékének járó elismerést. A díjazott, 2006 tavaszán bevezetett LIFEBOOK Q2010 noteszgép tervezésekor a dizájn volt az elsõdleges szempont.

 

 

lifebook q2010LIFEBOOK Q2010Az ismert ?red dot" (piros pont) formatervezési verseny díjátadó ünnepségén a Fujitsu Siemens Computers átvehette története elsõ ?best of the best" díját – a verseny legjobb formatervû termékének járó elismerést. A díjazott, 2006 tavaszán bevezetett LIFEBOOK Q2010 noteszgép tervezésekor a dizájn volt az elsõdleges szempont.

 

 A zsûri véleménye szerint Georg Trost és Tomohiro Takizawa formatervezõknek sikerült létrehozniuk ebben a noteszgépben a tartalom, a forma és a stílus tökéletes egységét.

lifebook q2010LIFEBOOK Q2010 szétszedveA ?red dot" formatervezési díjjal 13 termékcsoportot értékelnek, köztük szórakoztató-elektronikai, otthoni és irodai termékeket. A zsûri meghatározott szempontok (pl. innováció, funkcionalitás, formai minõség, ergonómia, szimbolikus és emocionális tartalom és használati egyszerûség) alapján értékeli a nevezett termékeket. A szakmai közönség nagyra értékeli, és a kiváló formaterv hivatalos elismerésének tartja a ?red dot" díjakat. Az 52 ország 6000 termékét rangsoroló ?red dot" a világ legnagyobb formatervezési versenyeinek egyike.

Barbara Schädler, a Fujitsu Siemens Computers marketing vezérigazgatója így nyilatkozott az elismerésrõl: ?A design nálunk is egyre fontosabb szempont az új termékek fejlesztésekor. A LIFEBOOK Q2010 tervezése során is ezt állítottuk a középpontba. Nemes, elegáns noteszgép megalkotására törekedtünk a legértékesebb anyagokból: errõl tanúskodnak a titánium zsanérok és a fekete zongoralakk-borítás. A ?red dot' fontos és roppant bátorító elismerés számunkra. Az egyedi, vonzó dizájn a jövõben még keresettebbé teszi majd felsõ kategóriás termékeinket a piacon."

lifebook q2010A LIFEBOOK Q2010 az élvonalbeli mobil technológia, a kifinomult formaterv és a különleges anyagok tökéletes kombinációjára épül. Az alig 1 kg súlyú, kompakt LIFEBOOK Q2010 vastagsága mindössze 20 mm, hossza és szélessége pedig épp egy A4-es papírlapénak felel meg. Beágyazott UMTS technológiája lehetõséget biztosít a térben és idõben korlátlan adathozzáférésre és telefonos kommunikációra.

A díjat Peter Zec professzor, a ?red dot" formatervezési díj alapítója és az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetségének elnöke nyújtotta át a Fujitsu Siemens Computers képviselõjének.

http://en.red-dot.org/2259.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.