2014. január 17-én este 7 órakor Gálné Dignisz Éva, 2013 Év Bortermelője borait kóstolhatják a Lánchíd lábánál, a Bem rakparti Andante-Borpatika hangulatos Borvacsoráján.

 

2014. január 17-én este 7 órakor Gálné Dignisz Éva, 2013 Év Bortermelője borait kóstolhatják a Lánchíd lábánál, a Bem rakparti Andante-Borpatika hangulatos Borvacsoráján.

 

Először nyerte nő a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetést.

A Magyar Bor Akadémia által gondozott Év Bortermelője 2013 címet Gálné Dignisz Évának ítélték, aki a kunsági borvidéknek szerzett ezzel dicsőséget.

Magyarország nem csak a drága, felső kategóriás, elegáns „ünnepi" boroknak a szülőföldje, hiszen nemzetközi mércével mérve is kiváló, zamatos, nagyszerűen egyszerű, hétköznapi, megfizethető borokat is terem – szögezik le elöljáróban az „akadémikusok", méltatva Gálné Dignisz Éva érdemeit. A kunsági borvidéken a talaj adottságai miatt sokkal nehezebb tartalmas, értékes, igazán jó borokat készíteni, éppen ezért hatalmas eredmény, hogy idén egy ott tevékenykedő borász nyerte el a méltó kitüntetést – négy, szintén kiváló borász hírében álló férfitársa előtt.

 

„Nagyon büszke vagyok a családomra: lányomra, aki egy éve már a családi cégnél dolgozik, fiamra, aki szőlész szakon végzett az egyetemen, és férjemre, aki a családi cégünk megalapításával megteremtette a lehetőséget ahhoz, hogy saját borokat készíthessek, és aki megadja a fő irányokat a cégünkben"

 

„Célunk, hogy az elmúlt ötven év során kettévált szőlőtermesztés és borászat – szakmai rangjának megfelelően – újra egyesítésre kerüljön családi pincészetünkben, hiszen kiváló minőségű borokat elsősorban saját termelésű szőlőből tudunk elképzelni. A magas minőség eléréséhez ezenkívül szükséges az egész éves munka során a szőlész és a borász folyamatos szakmai konzultációja, mely biztosítja az optimális termesztéstechnológiát. A korszerű borászati technológia megléte csak egy pont a minőségi borkészítés folyamatában. Ehhez biztosítani kell a kiváló alapanyagot, melyből a borok végső arculatát a borász szakmai tudása és elkötelezettsége adja meg." – nyilatkozta Gálné Dignisz Éva 2013 decemberében a díj kihirdetésén.

 

És most nézzük a Borvacsora menüsorát:

 

Olaszrizling 2012
Cserszegi fűszeres 2013
Balaton- felvidéki Chandonnay 2011

Házi kézműves sajtok

Kékfrankos rosé 2013
Szent Márton rosé 2013

Tésztakéregben sült zöldfűszerkrémes lazac, zöld citrus mártással

Kékfrankos 2011
Balaton-felvidéki Cabernet sauvignon 2012

Tőzeg áfonyás vadragu, házi mandulás burgonyafánkkal

Késői szüretelésű rajnai rizling 2009
Barackos diós nudli, karamellizált mézen ágyazva

Most érdemes, sőt célszerű jelentkezni a mail@andante-borpatika.hu oldalon vagy a

+36 30 567 42 47 telefonszámon!

 

2014 Január 17. 19.00

Gál szőlőbirtok és pincészet Borvacsorája

Andante – Borpatika

Budapest, 1011 Bem rakpart 2.

 

http://www.galpinceszet.hu

http://www.andante-borpatika.hu

 

Lantai József