2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

GANG SZÍNHÁZ – Békés Pál: Egy kis térzene

3 perc olvasás

gang.jpgGangszínházi előadás a hetedik kerületben. A Bethlen Téri Színház és a Pulzus Társulás ismét életre kelti a Gang Színházat. Május 29-én mutatják be Békés Pál Egy kis térzene című előadását a szerző szülőházában, a 7. kerületi István utcában, majd ezt követően 8 erzsébetvárosi lakóházban – pontosabban udvarán és a gangján – fogják játszani az előadást.

 

A Gang Színház olyan rendhagyó előadást takar, ahol nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, jobban mondva udvarába. Az előadássorozatot, mely során azok a lakosok is részesülnek színházi élményben, akiknek erre nem vagy kevés lehetősége lenne, Erzsébetváros Önkormányzata támogatja.

 

Az ötlet egyedülálló, bár nem most született.

A Pulzus Társulás kezdeményezésére – elsőként Magyarországon – 2014 nyarán mutatták be Carlo Goldoni: Terecske című művét, melyet két évad alatt összesen 21-szer játszottak: 19 alkalommal 7. kerületi gangos házak lakóinak, kétszer pedig közösségi kulturális terekben, nyílt előadásként.

Békés Pál kamaradarabja – melynek helyszíne valóban egy 7. kerületi bérház – bemutatójára a szerző szülőházában kerül sor, majd ezt követően június végéig újabb 8 erzsébetvárosi lakóház udvarára jut el. Az előadások zártkörűek, azt a lakók és az ő meghívottjaik láthatják csupán, így a kulturális élményen kívül közösség összetartó erővel is bír.

 

Gang Színház

Békés Pál: Egy kis térzene

A Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház közös produkciója.

 

előadás az adott lakóház és vendégeik számára

 

Darab a nyitottságról, az életigenlésről és a zene erejéről.

Két fiatal egy titokzatos idegennel szövetkezve megpróbálja rávenni a ház lakóit,  hogy zenéljenek egyet közösen a ház belső udvarán. Hosszú az út, amíg sikerül mindenkit meggyőzniük…

 

Színészek: Arató Máté, Bakos Éva, Császár Réka, Kalocsay Mercedes, Kroó Ádám, Kroó Balázs, Rábavölgyi Tamás

Dramaturg: Fábián Péter

Zeneszerző: Kókai János

Író: Békés Pál

Rendező: Kroó Balázs

 

Az előadást támogatták:

Erzsébetváros Önkormányzata, NKA, Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE), Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Békés Pál írót a Porscenium Szerzői Ügynökség Kft. képviseli.

 

http://www.bethlenszinhaz.hu

https://hu-hu.facebook.com/pulzustarsulas

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.