2013. augusztus 1-7 között Gardenvízió címmel rendezik meg a18.CEREDI KORTÁRS MŰVÉsztelepet. A rendkívül izgalmasnak ígérkező tematikus alkotásra 6 ország 16 képzőművésze kapott meghívást.

 

2013. augusztus 1-7 között Gardenvízió címmel rendezik meg a18.CEREDI KORTÁRS MŰVÉsztelepet. A rendkívül izgalmasnak ígérkező tematikus alkotásra 6 ország 16 képzőművésze kapott meghívást.

 

Az idei művésztelepen is töretlenül folytatódik a már sok éves tematikus alkotómunka,

amelynek alapját Cered települése, hagyományai, használati tárgyai és a falut körülvevő táj adja. Az elkészült munkákban az köszön vissza, hogy a viszonylagosan elszigetelt, de hagyományokban gazdag falu hogyan találkozik nemzetközi kortárs művészekkel a megadott tematika mentén.

Mit váltanak ki a művészekből, hogyan gondolják tovább a kapott üzenetet, milyen alkotói válaszokat hoznak létre?

 

A művésztelep tehát olyan hétköznapi témákat dolgoz fel, melyekből a téma különleges átalakításával meghökkentő műalkotások születnek, egyszerre szórakoztatnak és elgondolkodtatják a műalkotás befogadóját. Ilyen volt többek között a Ceredi Vásznak szimpózium, vagy a nagysikerű Tisztaszoba project, amikor a ceredi családoknál található tisztaszobában dolgoztak a művészek.

 

Az idei év tematikája a KERT lesz.

A faluban a lakossága által művelt kisebb – nagyobb méretű konyhakert, előkert, vagy a kert fogalma alapján meghatározható terület. A művészek az általuk kiválasztott kerttel, mint alapanyaggal szabadon dolgozhatnak. Az idei meghívottak: angol, holland, német, szlovák, szlovén és magyar kortárs művészek hét nap alatt készíthetik el a műalkotásaikat, melyet 2013. augusztus7-én a művésztelep nyílt napján lehet megtekinteni Cereden.

Kurátor: Nátyi Róbert

Művészeti vezető: Fürjesi Csaba

 

A Ceredi Művésztelep 1996-ban indult és mára a nemzetközi kortárs művészeti élet rangos

eseményévé nőtte ki magát. Működése alatt több száz hazai és külföldi képzőművész kapott

meghívást.

A Cereden készült alkotásokat sikerrel mutatták be számos hazai és külföldi múzeumban és kiállítóhelyen.

 

Az idén18.születésnapját ünneplő Ceredi Nemzetközi Művésztelep nyílt napján az elkészült műalkotások mellett társművészetek produkcióit is megtekinthetik az érdeklődők.

 

3123 Cered, Kossth u.28.

 

www.artcamp.hu

www.facebook.com/artcolony.cered

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük