Gasztró

CímlapGasztró

Márciustól éjjel is nyitva a Világ Legszebb Kávéháza

Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott, 130 éves New York Café. Az Erzsébet körúti közkedvelt létesítmény– a korábbi teszt után – március elsejétől éjszakai nyitvatartással és éjszakai kínálattal várja vendégeit. Csütörtöktől vasárnapig, éjféltől még több embernek kívánnak lehetőséget adni Budapest csodás kávéházának zavartalan élvezetére. Az éjszakai nyitva tartás lehetőséget ad arra, hogy a vendégek elkerüljék a hosszú

Tovább...
CímlapGasztró

Csoda történt Újpesten

A bibliai történetet a víz borrá változtatásáról bizonyára sokan ismerik. Ám azt, hogy valami hasonló napjainkban is megesik, valószínűleg jóval kevesebben. Igaz ennek véghezvitele nem egyetlen ember cselekedete, többen vesznek részt benne. Ráadásul nem is éppen csak egyszer, már másodszor vitték véghez! Mert a tavalyi, nagy sikerű Notorious F.I.G. után, idén is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely a

Tovább...
CímlapGasztró

Utazás az ízek világában

A világ leginkább mértékadó étteremkalauza, a Michelin Guide, december 10-én nyilvánosságra hozta, kik kapják az idén Magyarországon ezt a rangos elismerést. Nincs okunk a szégyenkezésre, országszerte összesen 78 vendéglátóhely nyerte el valamelyik szintjét vagy ajánlását. A megfizethető, de magas minőségű ételeket kínáló Bib Gourmand vendéglátóhelyek száma 5-tel gyarapodott, így idén immár 11-en szerepelnek e díjazottak között. Az is kiderült, nemcsak

Tovább...
CímlapGasztró

A mákos bejgli titka

Ez a nagy nyilvánosság előtt elhangzott mondat lehetne akár egy jó bűnügyi történet címe is, szerencsére nem erről van szó. Bár rövidesen ki fog derülni; titok van – és mivel most megosztjuk, már nem sokáig lesz titok. A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Az Ipartestület szakmai

Tovább...
AdhocSupportAdatvédelemÁlhír írtóBelföldCímlapEuroAstraGasztró

A Milliárdos igazi erénye ha évente legalább 3 végrehajtás indul ellene: Balogh Levente egyéni márkaépítése?

A Víz Király és a Bizalom Játéktere: Milliárdosok Kalandjai az Erkölcsi Labirintusban

A média csodálatos világában, ahol a valóság és a fikció közötti határvonal gyakran elmosódik, bemutatjuk a híres Balogh Leventét, aki önmagát a „Víz Királyának” nevezi, és Keserű Balázst, az „Álommeló” című műsor nyertesét. Igen, ő az, aki valahogy a média figyelmét kikerülve, az üzleti világ peremén táncolva talált magának helyet Balogh Levente cégeiben. Ha valaki kimaradt volna a buliból, itt olvashat bővebben az előző fiaskóról.

A „Cápák közt” és az „Álommeló” valóságshow-k elhozták nekünk ezt a furcsa párost, ahol az álmok és a valóság összekeverednek, mint egy rossz koktél egy még rosszabb partin. Keserű Balázs, aki állítólag Balogh Levente egyik cégének társtulajdonosa és ügyvezetője, valójában nem szerepel semmilyen üzleti cégadatbázisban, mint tulajdonos vagy ügyvezető – szólt áprilisi cikkünk igazsága a tárgyban. Hát nem különös? A média imádta ezt a sztorit, de az OPTEN adatbázis hideg valósága mást mond mostanra: már ügyvezető is lett Keserű Balázs. A valóság aztonban valóban keserűre sikeredett: Balázs még fiatal, és a bizalom nagyon fontos. Legalábbis ezt próbálják nekünk eladni. A MÉDIA 1 is nyomozásba kezdett anno és a mai napi cikkük is ezt mutatja, és meg is találták Balázst, aki röviden és büszkén megerősítette: igen, ő valóban ügyvezető. De a pénz, a tiszta üzlet, az etikusság, és a mindenre kiterjedő erkölcsi foltmentesség kérdése itt igazán érdekessé teszi cikkünket. Lássuk mivé alalkult ez a mára szappanoperává érett történet.

Tovább...
CímlapGasztró

Chef kebab

Ha egy önkiszolgáló étteremben már a megnyitás napján, még este hét órakor is a kiszolgáló pulttól az ajtóig áll bent a sor, az már önmagában jelzi: van érdeklődés az éterem iránt. Nem is alaptalanul. Gyorsan híre ment, hogy egy új, török étterem nyílt Angyalföldön, a Béke utcában. Jó a helye, közel a Vasas pályához, előtte villamos, mellette buszmegálló van, körülötte

Tovább...
CímlapGasztró

Idén is lesz bobonverseny

   Az édességeket kedvelők bizonyára örültek annak, amikor tavaly első alkalommal hirdettek meg egy korábban még nem létezett versenyt. „Az Év Pálinkás Bonbonja” verseny nagy sikernek bizonyult, ezért a szervezők, a Gyulai Pálinkafesztivál és a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői úgy döntöttek – idén is meghirdetik. A nevezéseket 2024. február 1. és április 12. között fogadják. Az Év Pálinkás Bonbonja verseny

Tovább...
CímlapGasztró

A bejglit nagyon jól kell megsütni

A címben szereplő tanácsot Kiss Zoltán cukrászmester adta a résztvevőknek az Év Bejglije verseny eredményének kihirdetésekor – nem véletlenül. Feltételezzük, az otthoni bejglisütésre vállalkozók is tudják ezt, de azért nem árt ismételni. A versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület a negyedik alkalommal hirdette meg és az idén már ötvennél is több alkotás versengett a díjakért és a kitüntető címekért. Csakúgy, mint

Tovább...
CímlapGasztró

A bor és a monogámia

Érdekes könyvhöz érdekes bemutató illik – és ezt jól tudták a Helikon Kiadó szakemberei is. A könyv nemcsak azért érdekes, mert egy virtuális utazásra hív hat országon és 500 éven át, azzal a céllal, hogy bebizonyítsa: bor nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes. Abból mindig valami felfordulás származott a történelemben. A kötetből az is nyilvánvalóvá válik, hogy a bor

Tovább...