2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gipsszel a Balatonba

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3492"><img class="image thumbnail" src="/files/images/2006.thumbnail.jpg" border="0" alt="2006" title="2006" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>2006</strong></span></span><strong>Peches ember ne menjen a vízbe? Pont ellenkezõleg, Guinness rekord felállításához várják a jelentkezõket a ?Legtöbb gipsszel fürdõzõ ember a Balatonban" jelszóval a 2007 Öbölátúszás rendezvényen. A július 28-án sorra kerülõ verseny egyben világcsúcs kísérlet is.</strong> <p>

 20062006Peches ember ne menjen a vízbe? Pont ellenkezõleg, Guinness rekord felállításához várják a jelentkezõket a ?Legtöbb gipsszel fürdõzõ ember a Balatonban" jelszóval a 2007 Öbölátúszás rendezvényen. A július 28-án sorra kerülõ verseny egyben világcsúcs kísérlet is.

 20062006Peches ember ne menjen a vízbe? Pont ellenkezõleg, Guinness rekord felállításához várják a jelentkezõket a ?Legtöbb gipsszel fürdõzõ ember a Balatonban" jelszóval a 2007 Öbölátúszás rendezvényen. A július 28-án sorra kerülõ verseny egyben világcsúcs kísérlet is.

A nyár nem csak a kellemes kikapcsolódás szezonja, de a gyakori, olykor kellemetlen törésekkel járó baleseteké is. Ezek hetekre, hónapokra megkeseríthetik a peches nyaraló életét. Eddig a nehéz gipszekkel csak a partról nézhették a fürdõzõket, a vízben hûsölõ szerencséseket. Az új mûanyag rögzítõk, az üvegszálas és polietilén polimerek, azaz az új fejlesztésû ?gipszek" lehetõvé teszik akár a folyamatos úszást is.  Akit tehát törött csontja vagy szakadt izülete eddig visszatartott az aktív fürdõzéstõl, gond nélkül vehet részt az Öbölátúszással egybekötött rekordkísérleten.

A 2007 Öbölátúszás része a nemzetközi úszónaptárnak, mint a világ egyik legnagyobb amatõr úszó seregszemléje. Idén a hazai és külföldi résztvevõk számát várhatóan mintegy tízezer fõre becsülik. A balatonfüredi Marina Hotel strandjától rajtoló verseny egyben hozzájárulást jelenthet a Balaton marketinghez, mely e páratlan szépségû természeti adottság jobb megismerését szolgálja. Idén is családok és különbözõ korosztályok vesznek részt a Magyar Marathon Klub szabadidõs rendezvényén Balatonfüred és Tihany között. Minden, a rekordkísérletben résztvevõ olyan személy számára, akit sérülése gipsz viselésére kényszerít, a 3M Hungaria Kft. térítésmentesen vállalja a hagyományos gipsz mûanyag rögzítõre cserélését. Az érdekeltek  a rekord kísérlet toborzási helyein jelentkezhetnek, július 15-én Balatonfûzfõ, 22-én Balatonalmádi strandján és természetesen 28-án  Balatonfüreden is.

Tausz Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.