A Fujitsu bemutatta a PalmSecure BioLockot, az iparág legbiztonságosabb hozzáférési technológiáját SAP-rendszerekhez. Az SAP ERP és HANA rendszerek biometrikus hozzáférés-szabályozását megvalósító Fujitsu PalmSecure BioLock már rendelhető.

 

A Fujitsu bemutatta a PalmSecure BioLockot, az iparág legbiztonságosabb hozzáférési technológiáját SAP-rendszerekhez. Az SAP ERP és HANA rendszerek biometrikus hozzáférés-szabályozását megvalósító Fujitsu PalmSecure BioLock már rendelhető.

 

A BioLock biometrikus vezérlőszoftverét fejlesztő SAP Gold partnerrel, a realtime AG-vel kötött globális viszonteladói megállapodás értelmében az SAP globális partnerei közül egyedül a Fujitsu kínálhatja SAP-tanúsított, natívan beágyazott megoldás részeként a fejlett biometrikus biztonsági képességeket – közvetlenül, vagy saját értékesítési partnerein keresztül. Ezzel a megoldással az SAP ügyfelei további biometrikus biztonsági réteget iktathatnak be SAP-környezetükbe, és rendkívül biztonságos és kényelmes azonosító és hozzáférés-szabályozó megoldással védhetik kényes adataikat a lopás, az elvesztés és a visszaélések ellen.

 

A realtime AG-val már eddig is meglévő partnerkapcsolatot új, globális szerződéssel kiegészítve a Fujitsu fejlett, biometrikus személyazonosító megoldással láthatja el ügyfeleit. Ennek révén szigorú, granuláris módon szabályozhatja az SAP-rendszerek elérését oly módon, hogy a megfelelő jogosultságokat a biometrikus azonosítás után rendeli hozzá a felhasználóhoz – kiiktatva ezzel a másokkal megosztott vagy lemásolt jelszavak problémáját.

 

A hagyományos SAP-biztonsági megoldásokkal (pl. Single Sign-On, SAP Governance, Risk and Compliance/GRC) integrálható Fujitsu PalmSecure BioLock a tenyérvénák egyedi mintázata alapján azonosítja a felhasználókat azelőtt, hogy belépnének a kritikus SAP-rendszerekbe – pl. HR-, CRM-, ellátásilánc-kezelő, pénzügyi, eladáshelyi rendszerbe vagy éppen az SAPA HANA platformra. A biometrikus azonosítás még közös eszközhasználat esetén is garantálja az SAP-rendszerek biztonságos hozzáférését. A kiemelten fontos vagy kockázatos műveleteket további biometrikus újraazonosítással lehet védeni annak érdekében, hogy biztosan csak a jogosult dolgozók hajthassák végre a kritikus feladatokat.

 

A Fujitsu PalmSecure BioLock új és továbbfejlesztett jellemzői között szerepel a céges telephely meghatározott területeire való belépéskor végzett biometrikus azonosítás, valamint az SAP Time and Attendance Management moduljával való teljes körű integráció. Az SAP-környezetekben való bevezetést fejlett csomagok és előkonfigurált megoldások gyorsítják.

 

„Vasúttechnikai cégünknél az SAP-val támogatott üzemi karbantartás, gyártástervezés és gyártási folyamatok védelmére használjuk a Fujitsu PalmSecure BioLockot. Biometrikusan azonosítjuk a felhasználókat SAP-bejelentkezés előtt a gyárainkban és vasúti hangárokban közösen használt kioszkoknál. Ezzel a megoldással nem kell többé aggódnunk a jelszólopások miatt" – nyilatkozta Mapula Mano, a Fujitsu-ügyfél Transnet Engineering üzemi karbantartásért, értékesítésért és disztribúcióért felelős SAP-szakértője.

 

„A Fujitsu globális jelenléttel rendelkezik, és minden képessége megvan arra, hogy biztonsági megoldásokkal lással el globális ügyfeleit. Örömmel működünk együtt vele annak érdekében, hogy az SAP és a HANA felhasználók a világon mindenütt legyőzhessék az előttük álló biztonsági kihívásokat" – mutatott rá Martin Lum, a realtime AG North America marketing alelnöke.

 

„A legfrissebb statisztikák szerint a legtöbb nagy szervezet globális árbevétele legalább öt százalékát veszti el évente visszaélések miatt. Akár szándékosan, akár hanyagságból történik ilyesmi, a dolgozók nagyobb biztonsági veszélyt jelentenek a szervezet működésére, mint a külső hackerek. Ezért is annyira fontos, hogy csak a jogosult felhasználók érjék el a kényes adatokat. A könnyen bevezethető, biztonságos PalmSecure BioLock megoldással a szervezetek szigorú, mégis felhasználóbarát módon szabályozhatják a hozzáférést SAP-környezetük minden részéhez, és valamennyi műveletet részletesen naplózhatnak. A megoldás jellemzően kevesebb mint 12 hónapon belül megtérül. Nagy örömmel bővítjük tovább meglévő partnerkapcsolatunkat a realtime AG-vel annak érdekében, hogy a világon mindenütt segítsünk az SAP ügyfeleinek elérni a lehető legmagasabb szintű biztonságot, és az iparágban egyedülálló hatékonysággal védjük kényes adataikat" – jelentette ki Thomas Bengs, a Fujitsu igazgatója és PalmSecure termékekért és megoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője.

A PalmSecure BioLock segítségével a vállalatok testre szabható ellenőrzési pontokat iktathatnak be üzleti és menedzsment‑szabályaik alapján az egyes felhasználók számára. Az ellenőrzés nagyon részletesen beállítható pl. az egyes táblázatoknál, műveleteknél, adattípusoknál, mezőknél, mezőértékeknél, gomboknál vagy az SAP-n belül végzett tetszőleges kritikus tevékenységeknél. Az olyan műveletek, mint például az adatok exportálása, nyomtatása, módosítása és megtekintése külön szabályozhatók.

A realtime AG-vel kötött viszonteladói megállapodás értelmében a Fujitsu viszonteladói alapon értékesíti a PalmSecure BioLock biometrikus szoftvert az ügyfeleknek az EMEIA és a többi régióban. A komplett, kulcsrakész megoldás kialakításához PalmSecure olvasókkal, szoftvertelepítési, szállítási, tanácsadási és oktatási szolgáltatásokkal is ellátja az ügyfeleket. A Fujitsu ezenkívül az SAP-val és az SAP HANA-val kapcsolatos konfiguráció, tanácsadás, oktatás és a más rendszerekkel végrehajtandó integráció terén is támogatást nyújt. Az ár a konfiguráció méretétől, a telepített komponensek számától és az igényelt szolgáltatásoktól függ.

https://www.youtube.com/watch?v=K9SsRBSsKXU

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük