2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Goodyear abroncsokkal gördülnek le a szalagról az új Jaguar E-PACE SUV-k

3 perc olvasás

 jaguare.jpgGoodyear örömmel jelentette be, hogy a brit autógyártó, a Jaguar, a Goodyeart választotta a közepes méretű Jaguar E-PACE SUV gyárilag szerelt abroncsok beszállítójaként.

 

A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV és az Eagle F1 Asymmetric SUV All-Terrain gumiabroncsot szállít majd a Jaguar új SUV felszereléséhez, és mindkét abroncstípuson a „JLR” jelzés utal majd arra, hogy a Jaguar Land Rover által jóváhagyott abroncsról van szó. A Goodyear mérnökei a gyártó által meghatározott, alacsony gördülési ellenállásra, kis tömegre és jó terepjáró tulajdonságokra vonatkozó előírások figyelembevételével fejlesztették ki a gumiabroncsokat, melyek gyári felszerelésként a következő méretekben kapták meg a homologizációt:

 

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV         

235/60R18 107V XL  „A” kategóriás gördülési ellenállás

235/55R19 105W XL „A” kategóriás gördülési ellenállás

245/45R21 104Y XL   SoundComfort technológia

Eagle F1 Asymmetric SUV AT

            235/65R17 108V XL „A” kategóriás gördülési ellenállás

            235/60R18 107V XL

            245/45R21 104W XL  SoundComfort technológia

 

A Goodyear a 6 méretből 3-ra „A” kategóriájú gördülési ellenállási együtthatót (RRC) ítélt meg, 2 méretnél pedig a Goodyear SoundComfort technológiát alkalmazta. Ez a gumiabroncsba integrált habbetétes (Foam-in-Tire) megoldás átlagosan akár 50%-kal (4 dbA értékkel) csökkenti a jármű belsejében mérhető zajt.

 

Az Eagle F1 Asymmetric 3 SUV egy kifejezetten SUV-khez kifejlesztett, ultranagy teljesítményű gumiabroncs, mely a legújabb modell a Goodyear Eagle F1 Asymmetric termékcsaládban. A legfőbb szempont a minden körülmények között optimális fékhatás és kezelhetőség.

 

Az Eagle F1 Asymmetric SUV AT az Eagle F1 Asymmetric 3 SUV terepesebb jellegű változata. A gumiabroncsot kifejezetten a Jaguárhoz tervezték. A terepviszonyok közötti jobb tapadás eléréséhez szélesebb mintaárkokat, a jobb téli teljesítmény érdekében pedig mélyebb lamellákat alakítottak ki.

 

„Az, hogy a Goodyear-re bízták az új Jaguar Land Rover modellek gyári szerelésű gumiabroncsainak megtervezését és kifejlesztését, jól mutatja, hogy a Goodyear kitűnően érti és megvalósítja a prémium autógyártók elvárásait” – mondta Nick Harley, a Goodyear EMEA régió OE ügyfeleiért felelős ügyvezető igazgatója. „Az E-PACE a Jaguar legújabb prémium SUV-je, melyet Goodyear gumiabroncsokkal szerelnek fel. Ez jól mutatja, hogy a nagy múltra visszatekintő beszállítói együttműködés új, sikeres megoldásokkal folytatódik. A Goodyear a jövőben is egyedülálló vezetési élményt, emellett minden körülmények között nagy teljesítményt, kényelmet és biztonságot nyújt majd a Jaguárok tulajdonosainak.”

 

http://www.goodyear.eu

 

Lantai József

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.