2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Göteborgi Szimfonikusok Eötvös Péter vezényletével a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10893"><img class="image thumbnail" src="/files/images/btf.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.festivalcity.hu" title="www.festivalcity.hu" width="100" height="72" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.festivalcity.hu/">www.festivalcity.hu</a> </strong></span></span><p>A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróeseményeként március 30-án Eötvös Péter, a Magyar Kultúra Követe címmel kitüntetett világhírű magyar zeneszerző és karmester vezényli a Göteborgi Szimfonikusokat a Művészetek Palotájában. A koncertet a T-Mobile, a Budapesti Tavaszi Fesztivál kommunikációs partnerének jóvoltából láthatja a zenekedvelő közönség.  </p><p>

 www.festivalcity.huwww.festivalcity.hu

A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróeseményeként március 30-án Eötvös Péter, a Magyar Kultúra Követe címmel kitüntetett világhírű magyar zeneszerző és karmester vezényli a Göteborgi Szimfonikusokat a Művészetek Palotájában. A koncertet a T-Mobile, a Budapesti Tavaszi Fesztivál kommunikációs partnerének jóvoltából láthatja a zenekedvelő közönség. 

 www.festivalcity.huwww.festivalcity.hu

A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróeseményeként március 30-án Eötvös Péter, a Magyar Kultúra Követe címmel kitüntetett világhírű magyar zeneszerző és karmester vezényli a Göteborgi Szimfonikusokat a Művészetek Palotájában. A koncertet a T-Mobile, a Budapesti Tavaszi Fesztivál kommunikációs partnerének jóvoltából láthatja a zenekedvelő közönség. 

A március második felében zajló Budapesti Tavaszi Fesztivál lezárásaként március 30-án 19.30 órakor a MŰPA 1500 főt befogadó Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében Eötvös Péter vezényletével és a Göteborgi Szimfonikusok előadásában csendülnek fel Bartók, Wagner, Stravinsky és Eötvös Péter saját művei. A fesztivál kiemelkedő eseményének ígérkező bemutatón az Egyesült Államokban, Japánban valamint Európa-szerte számtalan jelentős zenei központban és fesztiválon fellépő Göteborgi Szimfonikusok mellett Akiko Suwanai hegedűművésznő is közreműködik.

Eötvös Péter nemzetközi hírű zeneszerző és karmester, 1978-tól 1991-ig a párizsi Ensemble InterContemporain művészeti igazgatója, 1985-től 1988-ig a londoni BBC Szimfonikus Zenekarának első vendégkarmestere a Holland Rádió Kamarazenekarának állandó dirigense, a budapesti Nemzeti Filharmonikus Zenekar kortárs zenei vendégkarmestere és a kölni Zeneművészeti Főiskola professzora. A Kossuth-díjas művész az Eötvös Intézet alapítójaként fiatal karmesterek és zeneszerzők továbbképzésében jelentős szerepet vállal, miközben a világ számos koncerttermében a Göteborgi Szimfonikusokat vezényli. Eötvös Pétert az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Magyar Kultúra Követe címmel tüntette ki.

A Göteborgi Szimfonikus Zenekar, a svédek nemzeti zenekara és egyben Európa egyik legjelesebb együttese 2005-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. 1982 és 2004 között Neeme Järvi vezetésével a zenekar komoly nemzetközi hírnévre tett szert.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 28 éve Magyarország legnagyobb kulturális fesztiválja. A március utolsó két hetében megrendezésre kerülő eseménysorozat világviszonylatban is jelentősnek számít. A magyar főváros 50-60 helyszínén közel 200 esemény, neves és elismert hazai, illetve külföldi művészek várják a belföldi és Magyarországra érkező érdeklődőket.
A T-Mobile évek óta a világ egyik legrangosabb hazai kulturális rendezvényének, a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak a segítője. Az anyagi támogatáson túl a mobilszolgáltató azzal is hozzájárul a sikeres rendezéshez, hogy az eseménysorozatról szóló információkat 4,85 millió ügyfele számára is elérhetővé teszi.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.