Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc duójának első lemezét 2016. április 29-én a Muzikumban mutatják be. A "Grunting Pigs" Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő és aktívan koncertező duó formációja.

Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc duójának első lemezét 2016. április 29-én a Muzikumban mutatják be. A "Grunting Pigs" Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő és aktívan koncertező duó formációja.

 

Pribojszki Mátyás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Banddel már keresztül-kasul bejárta Európát, több mint 30(!) országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel, különböző felállásokban.

 

A "Grunting Pigs" duó stílusa egyedi, energikus, vidám, erőteljes és pozitív blues zene, amelyben a szájharmonika – mint domináns szólóhangszer – sokszínű és különleges hangzása mellett, a virtuóz gitárjáték, valamint az ének jelenik meg, így alkotva kerek egészet.

 

A duó a koncerteken és legújabb "Grunt away" című lemezén is kizárólag angol nyelvű klasszikus és kevésbé ismert blues darabok, szerepelnek. Sajátos hangulatban idézik meg a blues nagyjainak, mint például Jimmy Reed, Willie Dixon, Muddy Waters, Little Walter, Sonny Boy Williamson, Junior Parker kiváló darabjait. A formáció missziója az élőzene, elsősorban a blues zene népszerűsítése, igazi hangszereken keresztül, kizárólag élőben.

 

A Grunting Pigs "Grunt away" című akusztikus blues lemeze hivatalosan a lemezbemutató koncert napján, 2016. április 29-én jelenik meg, melyet aznap este élőben be is mutatnak a közönségnek a Muzikum Klubban.

 

Pribojszki Mátyás az elmúlt 20 évben mintegy 10 saját nagylemezt, valamint 1 dvd-t jelentetett meg és a most megjelenő duó formáció lemeze mellett is dolgozik a legújabb Pribojszki Mátyás Band lemezen, ami idén júniusban jelenik meg . A "How many more?" című nagylemezük 2008-ban aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál "Különdíját" (2007), majd "Szakmai Díját" (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett, Pribojszki Mátyás még 1997-ben megkapta a németországi Szájharmonika Világbajnokságon a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, majd 12 év elteltével, 2009 októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011 júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak.

 

Jelenleg is több hazai és nemzetközi fesztivál meghívásának tesz eleget különbőző formációival, így Németországban, Finnországban és a Benelux Államokban, valamint a 2013-as Memphis-i IBC győztes Little G. Weevil vendégeként egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államaban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel.

 

2016. április 29. 21:00

Grunting Pigs: Grunt away lemezbemutató koncert

Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc duója

Muzikum Klub

Budapest, Múzeum utca 7.

 

http://muzikum.hu

www.gruntingpigs.com

www.matyaspribojszki.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük