2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

GSL csomagforgalmi központ nyílt Alsónémedin

7 perc olvasás
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"> </font></font></font><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span class="inline left"><a href="/node/274"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gls.thumbnail.jpg" border="0" alt="GLS" title="GLS" width="100" height="40" /></a></span> </font></font></font><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman">2007. március 23-án<span>  </span>a Pest megyei Alsónémedi községben került megnyitásra a GLS Hungary új,<span>  </span>5000m2-es csomaglogisztikai központja.<span>  </span>A GSL Hungary az európai csomagszolgáltató cégcsoport, az amszterdami székhelyû, európai mûködési területtel rendelkezõ<span>  </span>General Logistics Systems B.V. leányvállalataként mûködik Magyarországon.<span>  </span></font></font></font></p><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman">

 gls 2007. március 23-án  a Pest megyei Alsónémedi községben került megnyitásra a GLS Hungary új,  5000m2-es csomaglogisztikai központja.  A GSL Hungary az európai csomagszolgáltató cégcsoport, az amszterdami székhelyû, európai mûködési területtel rendelkezõ  General Logistics Systems B.V. leányvállalataként mûködik Magyarországon. 

 gls 2007. március 23-án  a Pest megyei Alsónémedi községben került megnyitásra a GLS Hungary új,  5000m2-es csomaglogisztikai központja.  A GSL Hungary az európai csomagszolgáltató cégcsoport, az amszterdami székhelyû, európai mûködési területtel rendelkezõ  General Logistics Systems B.V. leányvállalataként mûködik Magyarországon. 

  Az ünnepélyes megnyitáson résztvett Garamhegyi Ábel, a GKM államtitkára, Rico Back, a GSL anyavállalat elnök-vezérigazgatója és dr.György Balázs, Alsónémedi polgármestere.

 

 A Budapest déli határában fekvõ településen most létrejött zöldmezõs beruházás 6,2 millió euróba került, s a GSLS új közép-európai regionális csomagelosztó központja szerepét tölti be.  A létesítmény mintegy 100 alkalmazottat foglalkoztat, jelentõs számú fuvarozó alvállalkozóval és gépkocsivezetõvel. A létesítmény megfelel a legújabb európai csomagkezelési szabványoknak, a legmagasabb színvonalú rakodási és válogatási technológiával van felszerelve.

 

 business csomagAz új telephelyen mûködik a GLS közép-európai központi irodája, s a GLS Slovakia és a GLS Czech Republic cégek mûködését is innen koordinálják.  Az évi 12 millió csomag kezelésére alkalmas telephely további szabad területtel rendelkezik, kapacitását a jövõben akár meg is kétszerezheti. A központ a belföldi és szlovákiai csomagforgalomban csomagelosztó üzemként, az európai forgalomban nemzetközi fogadó és átrakó állomásként,  Budapest és környéke területén a kiszállításokat kiszolgáló raktárként  fog mûködni. A csomagforgalmat egyidejûleg 87 kapun keresztül lehet lebonyolítani. 

A korszerû csomagüzemben a csomagokat gyorsan és kíméletesen kezelik, mûködésének irányítását videokamerás felügyelet és elektronikus védelem teszi biztonságossá.  A 800 négyzetméteres, padlófûtésû csarnokban hazai csúcsot jelentõ számú rakodóhely található, irodákkal.  A 40 kg-ban maximált csomagok gyors forgalmát 50 biztonsági videokamerával tartják szemmel, MultiAlarm biztonsági rendszert mûködtetnek, a kommunikációs kapcsolatot mikrohullámú összeköttetés biztosítja, kezdetben a Pantel, újabban az Invitel közremûködésével.

 

  A GLS cég a magyarországi csomagpiacon 1998 óta van jelen, akkor alapították a GSL Hungary Kft.-t. Az elmúlt 8 évben a vállalkozás dinamikusan növekedett,  24 órás átfutású Business Parcel Üzleti csomagjával, s a kapcsolódó szolgáltatások választékával és  minõségével az üzleti megbízók igényeihez kíván illeszkedni. A GLS európai hálózatán át az export csomagok megbízható európai továbbítását is vállalja.A hazai cég 25 depóval rendelkezik,  280 kiszállító jármûvel és 45 tehergépkocsival.

 

 

A belföldi és az export csomagszolgáltatáshoz egyaránt csatlakozik a GLS Tracking&Tracing, mely a GLS  internetes csomagkövetési rendszerén alapul, ezzel tartják szemmel a csomagok útját szállítás közben.

 

 A szállítás pillanatnyi állásáról a GLS ügyfélszolgálata ad telefonos felvilágosítást a megbízóknak, munkanapokon reggeltõl estig magyarul, szlovákul, angolul és németül.

 

 A GLS a közelmúltban kezdte meg magyarországi ParcelShop CsomagPont hálózatának kiépítését. Az eseti megbízók, vállalatok, vagy magánszemélyek már 130 CsomagPonton adhatnak fel belföldi, vagy export csomagot.Néhány éven belül a GLS ezt a hálózatot 750 csomagpontra kívánja fejleszteni. Az ügyfelek a hozzájuk legközelebb esõ CsomagPontról a GLS honlapján tájékozódhatnak.

 

Az 1999-ben alapított GLS pán-európai vállalat, amely megbízható, magas színvonalú csomag- és expressz szolgáltatásokat, valamint értéknövelt logisztikai szolgáltatásokat nyújt. Székhelye a hollandiai Amszterdam melletti Oude Meer-ben található. 

  

A vállalat szolgáltatásait teljes tulajdonában lévõ, illetve partner vállalatokon keresztül kínálja 35 európai országban, valamint szerzõdéses megállapodásokra épülõ globális kapcsolatrendszerrel is rendelkezik.  Saját induló vállalataival, valamint akvizíciókon és más vállalatokba történõ befektetéseken keresztül a GLS néhány év alatt stabil európai logisztikai hálózatot hozott létre.

 

futárAz egyes országokban képviseletet kialakítva, folytatja hálózatának egységes európai vállalat létrehozását célzó konszolidációját, épületekbe, informatikai rendszerekbe és technológiába fektet.

  

Európában a GSL 31 átrakodó központot és 645 depót mûködtet, 12 ezer alkalmazottat foglalkoztat.  Mintegy 17.800 jármûvén évente 290 millió csomagot szállít a 220 ezer ügyfél részére egész Európa területén.  A 2005/2006 pénzügyi évben a GLS bevételei elérték az 1,5 milliárd eurót.

 

  A GLS  minõségi szolgáltatásainak mottója; ?European Leader in Quality? (?Minõségben piacvezetõ Európában?). 

    

A GSL vállalkozásának sikerét minõségirányítási rendszere biztosítja, amely magas színvonalú, megbízható csomaglogisztikát biztosít Európában.  Alkalmazott informatikai megoldásai európai méretekben problémamentes adat- és információkezelést tesznek lehetõvé;  2005. novemberétõl szkenner funkcióval rendelkezõ 18 ezer  mobilterminál és körülbelül 5 ezer új szkenner állomás folyamatos bevezetését kezdte meg a cég.  A mûholdas támogatású GPRS-rendszerhez történõ csatlakozásnak köszönhetõen lehetõvé vált az adatok valós idejû átvitele.

 

   2006 januárjában a GLS bevezette a ?UniQue? egységes európai operatív informatikai rendszert, amely a vállalat által használt minden szoftver- és hardverkomponenst magában foglal.  2006.márciusában megkezdte mûködését az új Európai Számítógépes Központ (European Computer Centre)  a németországi Neuensteinben.  A szkennelõ és szállító rendszerek mellett a kommunikációs (e-mail), a folyamatvezérlési és a számlázási rendszer is az Európai Számítógépes Központon keresztül mûködik.

       

A GSL mûködését kedvezõen befolyásolja az üzleti folyamatok szabványosítása Európa-szerte, amely támogatja a minõséget és az elfogadható ár/teljesítmény arány kialakítását. Regionális szerepét a cég tovább erõsíti, a közeljövõ bõvülését a romániai fejlesztések jelentik.

  

A polgármester elmondta, a korábban kizárólag mezõgazdaságból élõ településen a sovány homokos talaj nem teszi könnyûvé a gazdálkodók dolgát.  Ezért volt jelentõs lépés, amikor az elsõ igazán nagy, nemzetközi vállalkozás, a Penny Market 12 évvel ezelõtt idetelepült, a GLS Hungary mellett lévõ területre. A következõ nagy cég, a 100 %- ban magyar tulajdonú CBA Kft.  2005-re építette fel itt központi bázisát,. A sor harmadik tagja lett a GLS Hungary Kft, aki 2007 januárjában kezdte meg mûködését a településen, s 6 hónap alatt épült meg. 

  A három nagy mellett sok egyéb profilú vállalkozás is mûködik már Alsónémediben.  10 év alatt (1997-2007) a helyi iparûzési adót fizetõ vállalkozások száma 9, 5-szeresére nõtt.  A közel 500 vállalkozás 2006-ban három adónembõl (gépjármû+építmény+iparûzési) 366 milliót fizetett be az Önkormányzat számlájára. Az idetelepült vállalkozások jelentõsen hozzájárulnak ahhoz, hogy e település fejlõdése töretlen, a munkalehetõségek növekednek. 

 

   Az Önkormányzat 2007. évi elfogadott költségvetésében a tervezett teljes bevétel közel 50 %-át már az említett 3 adónem együttes összege teszi ki.  További fejlõdési lehetõséget nyújt a fõközlekedési útvonalakkal való kapcsolat közeli bõvülése.

www.gls-hungary.com   

www.gls-holding.com    

 

Harmat Lajos 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.