2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

GTS Datanet: 14%-os árbevétel-növekedés

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/4523"></a></span> <span class="inline left"><a href="/node/4523"><img class="image thumbnail" src="/files/images/datanet.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.datanet.hu" title="www.datanet.hu" width="98" height="100" /></a><span style="width: 96px" class="caption"><strong><a href="http://www.datanet.hu/">www.datanet.hu</a> </strong></span></span>  <p>A GTS-Datanet, Magyarország vezetõ alternatív távközlési szolgáltatója a mai napon nyilvánosságra hozta 2007. elsõ féléves pénzügyi eredményeit. A cég árbevétele a kérdéses idõszakban meghaladta a 7 milliárd forintot (27,5 millió eurót), amely 14 százalékos növekedést jelent az elõzõ év azonos idõszakához képest. Az EBITDA közel változatlan, 1,1 milliárd forint (4,3 millió euró) volt.</p><p>

 www.datanet.huwww.datanet.hu  

A GTS-Datanet, Magyarország vezetõ alternatív távközlési szolgáltatója a mai napon nyilvánosságra hozta 2007. elsõ féléves pénzügyi eredményeit. A cég árbevétele a kérdéses idõszakban meghaladta a 7 milliárd forintot (27,5 millió eurót), amely 14 százalékos növekedést jelent az elõzõ év azonos idõszakához képest. Az EBITDA közel változatlan, 1,1 milliárd forint (4,3 millió euró) volt.

 www.datanet.huwww.datanet.hu  

A GTS-Datanet, Magyarország vezetõ alternatív távközlési szolgáltatója a mai napon nyilvánosságra hozta 2007. elsõ féléves pénzügyi eredményeit. A cég árbevétele a kérdéses idõszakban meghaladta a 7 milliárd forintot (27,5 millió eurót), amely 14 százalékos növekedést jelent az elõzõ év azonos idõszakához képest. Az EBITDA közel változatlan, 1,1 milliárd forint (4,3 millió euró) volt.

A GTS-Datanet hagyományosan fõ profiljának számító üzleti adatszolgáltatásból származó bevételek kiugró mértékben, 21,5 százalékkal emelkedtek, és a hangszolgáltatásból származó bevételek is a piaci átlagot jelentõsen meghaladó mértékben, 11 százalékkal nõttek. Az internetszolgáltatásból származó bevételek 12,4 százalékkal magasabbak 2006 elsõ félévéhez képest.

 ?Az idei év elsõ felében a vezetékes távközlési piac átlagos növekedését meghaladó ütemben, 14 százalékkal nõtt cégünk árbevétele, ami megfelel várakozásainknak" – mondta el Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezetõ igazgatója. ?Terveink szerint 2007-et az elmúlt évekhez hasonlóan ismét 10-15 százalékos árbevétel-növekedéssel zárjuk majd" – tette hozzá.

GTS cégcsoport regionális pénzügyi eredményei

A GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central Europe szintén kedvezõ pénzügyi eredményekrõl számolt be 2007. elsõ félévében. A Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában mûködõ GTS cégcsoport konszolidált bevétele meghaladta a 192 millió eurót, amely megegyezik az elõzõ év azonos idõszakának eredményével. Az EBITDA 20 százalékos növekedéssel elérte a 34,5 millió eurót.

Az EBITDA jelentõs mértékû növekedése nagyrészt a cseh leányvállalat, a GTS Novera eredményeinek köszönhetõ. A GTS Novera Csehország második legnagyobb távközlési vállalata, amely az elmúlt években több alternatív szolgáltatót is felvásárolt az országban. A sikeres integrációt követõen a szinergiák kihasználásával a GTS Novera 36 százalékkal 16,3 millió euróra növelte EBITDA eredményét az idei év elsõ felében, amíg árbevétele enyhe csökkenéssel 101,6 millió euró volt.

A GTS csoport szlovákiai leányvállalata, a GTS Nextra is megerõsítette piaci pozícióját, és kiváló eredménnyel zárta a félévet: árbevétele 22 százalékos növekedéssel elérte a 11,8 millió eurót, az EBITDA pedig meghaladta a 3 millió eurót, ami 37 százalékkal magasabb volt az elõzõ év azonos idõszakánál. A lengyel GTS Energis közel 50 millió euróval járult hozzá a cégcsoport bevételeihez, az EBITDA pedig 13 százalékkal magasabb, 10,8 millió lett az egy évvel korábbinál. A romániai GTS Telecom 16 százalékos árbevétel növekedésrõl számolt be, amely így elérte a 7,3 millió eurót, az EBITDA pedig 8 százalékkal növekedve 1,6 millió euró lett.

?2007-ben számos pozitív fejleményrõl számolhatok be vállalatunk életében" – mondta el Polgár Tamás, a GTS Central Europe ügyvezetõ igazgatója. ?Stratégiánknak megfelelõen továbbra is nagy hangsúlyt fektettünk a regionális értékesítésre. Ennek eredményeként az év elsõ felében MPLS alapú adathálózatot építettünk ki többek között a Palace Cinemas számára, amely a mozihálózat 19 létesítménye számára biztosít kiemelt biztonságú hang- és adatkapcsolatot Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon."

?A regionális értékesítés sikere mellett az idén a korábbi akvizíciókban jelentkezõ szinergiákat is egyre jobban kihasználtuk. Ennek köszönhetõ, hogy 2007 elsõ félévében az elõzetes várakozásainkat túlszárnyaló, 20 százalékos EBITDA növekedést könyvelhettünk el a bevételek szinten tartása mellett. Az eredmények tükrében elmondhatom, jó úton vagyunk az éves terveink megvalósítása felé. Az év második felében a cégcsoport szintjén ehhez hasonló eredményeket várunk" – tette hozzá.

A GTS Central Europe a régió vezetõ alternatív távközlési szolgáltatója, amely több mint egy évtizede van jelen Közép-Európában. A cég leányvállalatokat mûködtet Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában, valamint partnerein keresztül szolgáltatásai elérhetõk Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Észtországban, Horvátországban, Lettországban, Litvániában, Oroszországban, Szlovéniában, Törökországban és Ukrajnában is. A GTS Central Europe 1500 embert foglalkoztat a régióban; a cég árbevétele 2006-ban elérte a 382 millió eurót, az EBITDA pedig meghaladta az 58 millió eurót.

A GTS-Datanet Távközlési Kft. Magyarország vezetõ alternatív távközlési szolgáltatója, amely teljes körû hang-, adat- és internet szolgáltatást kínál lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt. A több mint 200 alkalmazottat foglalkoztató cég értékesítésbõl származó árbevétele 2006-ban meghaladta a 13 milliárd forintot, az EBITDA pedig elérte a 2,3 milliárd forintot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.