A Goodyear új KMAX és FUELMAX (lásd: http://euroastra.hu/node/75348) termékcsaládjaival egy időben piacra dobja a TreadMax futózott szériát is. Mostantól a Goodyear minden egyes haszongépjármű-abroncsa melegfutózott változatban is kapható.

 

A Goodyear új KMAX és FUELMAX (lásd: http://euroastra.hu/node/75348) termékcsaládjaival egy időben piacra dobja a TreadMax futózott szériát is. Mostantól a Goodyear minden egyes haszongépjármű-abroncsa melegfutózott változatban is kapható.

 

A Goodyear bejelentette, hogy a vállalat történetében első alkalommal a futózott TreadMax abroncs szériákat a vadonatúj abroncsokkal egy időben dobja piacra. Most, hogy a KMAX és FUELMAX termékcsalád újrafutózott változatban is kapható, a Goodyear haszongépjárművek számára készült összes abroncstípusa melegfutózott változatban is elérhető lesz.

 

A melegfutózott abroncsok teljesítménye csaknem azonos az újakéval, és használatukkal csökkenthetők az üzemeltetési költségek. Korábban az újrafutózott változatokat csak az új abroncstípusokat követően jelentették meg. A TreadMax KMAX és FUELMAX változatok viszont egyszerre kerülnek piacra az új abroncsokkal, ami azt jelenti, hogy a haszongépjárművek üzemeltetőinek nem kell várniuk a TreadMax KMAX és FUELMAX kipróbálásával; használt Max Technology abroncsaikat azonnal újrafutóztathatják az új design szerint.

 

Az új termékek a TreadMax KMAX D és TreadMax FUELMAX D hajtott tengelyhez készült, illetve a TreadMax KMAX T és TreadMax FUELMAX T pótkocsi-abroncsok. A hajtott tengelyhez készült abroncsok 315/8022.5 és 315/7022.5 méretben kaphatók, a 295/80R22.5 és 60 szériás abroncsok pedig később kerülnek majd piacra. A pótkocsira gyártott abroncsok 385/6522.5 és 385/5522.5 méretben jelentek meg, de nemsokára a FUELMAX T 435/50R19.5 méretű változata is piacra kerül.

 

"A tehergépjárművek üzemeltetőinek mostanáig mindig új abroncsokat kellett venniük, ha a legújabb termékek előnyeiben kívántak részesülni. A TreadMax KMAX és FUELMAX termékek piacra kerülésével erre immár nem lesz szükség, így vevőink kilométerre számított költségei még tovább csökkenthetők." nyilatkozta Leszek Szafran, az EMEA Futózott Termékek Ágazat igazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy haszongépjárművekre gyártott teljes termékskálánk mostantól a kiváló minőségű TreadMax változatban is kapható lesz."

 

A Goodyear Max Technology abroncsokat (Marathon LH vagy Regional RH típusokat) használó üzemeltetők számára az új TreadMax KMAX és FUELMAX design a használt abroncsok futóztatásával lesz hozzáférhető. A megfelelő minőség biztosítása érdekében az újrafutózott TreadMax abroncsokhoz kizárólag Goodyear Max Technology karkaszt használunk. Futófelületük mintázata, illetve anyaga ugyanolyan, mint az általuk utánzott kiváló minőségű új abroncsoké, ezért a teljesítményük is nagyon hasonló. Az üzemeltetők számára előnyös megoldás lehet például használt Goodyear Marathon LHD II karkaszaik futóztatása a legújabb TreadMax FUELMAX D kialakítás szerint.

 

Az új termékekkel teljessé válik a Goodyear haszongépjárművek számára gyártott abroncsainak eddig is gazdag kínálata. A termékskálába tartoznak a nemrég bevezetett Marathon Coach és Ultra Grip Coach, a Marathon LHD II és LHT II, a Regional RHS II, RHD II és RHT II, a vegyes forgalmú MSS II, MSD II és MST II valamint a Municipal MCA és a MCD Traction abroncsok.

 

Az újravágás, futózás és ismételt újravágás segítségével az abroncs élettartama másfélszeresével növelhető, a koncepció ráadásul egy új abroncs árának kb. 80%-ából megvalósítható. A gyártás olajszükséglete kétharmadával csökken és 34%-kal kevesebb üvegház-hatású gáz kerül a levegőbe a futózás során, mint az új abroncsok előállításánál, amit környezetvédelmi szempontból mindenképp érdemes megfontolni. Kevesebb anyag fogy, ideértve a vegyszereket is, és kevesebb karkaszt kell kiselejtezni. A futózott abroncsok teljesítménye az alacsony gördülési ellenállásnak és a jó futásteljesítménynek köszönhetően megközelíti az új abroncsokét, így a kilométerre számított költségek alacsonyan tarthatók.

Az összes TreadMax termék a Goodyear saját üzemeiben készül (Franciaországban Riomban, Németországban Wittlichben és Nagy-Britanniában Wolverhamptonban), ugyanazon minőségi előírások alapján, mint az új abroncsok.

 

A Goodyear három lehetőséget ajánl az üzemeltetőknek, ha az általuk használt Goodyear abroncsok mintamélysége már indokolja a futózást, és a karkasz amúgy sértetlen. 

  • Becserélés – a régi abroncsot a Goodyear visszavásárolja, a vevő pedig új futózott abroncsot

  vesz.

  • Saját karkasz – a régi abroncsot a Goodyear melegfutózásos technikával újrafutózza. Az

  abroncs új TreadMax termékként kerül vissza a vevőhöz, aki csak a futózásért fizet.

  Elsősorban azok az üzemeltetők választják ezt a megoldást, akik ismerni szeretnék az általuk

  használt abroncsok teljes élettörténetét.

  • Karkasz felvásárlása – a régi abroncsot a Goodyear visszavásárolja, újrafutózza, és egy

  másik üzemeltetőnek eladja.

Az Olaszországban és Franciaországban már régebben ismert Becserélés és a Saját karkasz opciókat most vezették be a Benelux államokban. Szeptembertől ezek a lehetőségek Németországban, Ausztriában és Lengyelországban is elérhetők lesznek, Spanyolországban pedig az év utolsó negyedévétől állnak majd rendelkezésre. A többi európai országban jövőre vezetik be a szolgáltatást.

A futózás és az újravágás csak két opció a Goodyear flották számára fenntartott FleetFirst szolgáltatásának gazdag kínálatában. A szolgáltatások a 28 európai ország stratégiai pontjain közel 2000 szolgáltatóval üzemelő TruckForce hálózaton keresztül érhetők el. Minden egyes szolgáltató egység rendelkezik a megfelelő felszereléssel és képzett személyzettel az összes, abroncsokkal kapcsolatos igény kielégítéséhez. Az egész évben, a hét minden napján 24 órában rendelkezésre álló 24 órás ServiceLine országúti segélyszolgálathoz tartozik a fentieken kívül egy minősített szervizállomásokból és alkalmazottakból álló hálózat is. A FleetFirst szolgáltatásai közé tartozik az abroncsokkal kapcsolatos ügyintézés is, a FleetOnlineSolutions (F.O.S.) és a FleetOnlineSolutions Mobile keretében. Ezek a szolgáltatások leveszik az abroncsok karbantartásának gondját a flottaüzemeltetők válláról és tovább csökkentik a költségeket.

 

www.goodyear.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük