A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 8 elérte a Release to Manufacturing (RTM), azaz a gyártásra kész állapotot. Ez a Windows operációs rendszer következő generációjának utolsó mérföldköve a termék megjelenése előtt.

 

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 8 elérte a Release to Manufacturing (RTM), azaz a gyártásra kész állapotot. Ez a Windows operációs rendszer következő generációjának utolsó mérföldköve a termék megjelenése előtt.

 

A Microsoft legújabb operációs rendszere gyors, minden eddiginél tökéletesebb felhasználói élményt nyújt a felhasználók számára. Az RTM változattal immár befejeződött a rendszer kódjának fejlesztése, amelyet a Microsoft mérnökei a Windows 8 tavaly szeptemberben megjelent első előnézeti változata óta kapott felhasználói visszajelzések alapján végeztek. Az RTM változatról további információt Steven Sinofsky, a Microsoft Windows és Windows Live üzletág igazgatójának blogja kínál.

 

Fejlesztők, vállalatok, IT szakemberek és partnerek fogják hamarosan megkapni a Windows 8 RTM kódját. Az ütemezés a következőképpen zajlik:

  • Augusztus 15.: A fejlesztők, akik új alkalmazásokat készítenek a Windows 8-ra, a végleges változatot letölthetik a Microsoft MSDN fejlesztői oldaláról, és ellátogathatnak a Windows Fejlesztői Központjára, hogy elérjék a Visual Studio 2012-t az alkalmazások fejlesztéséhez.
  • Augusztus 15.: A vállalatok IT szakemberei a TechNet előfizetésen keresztül elérhetik a Windows 8 végleges változatát.
  • Augusztus 16.: A Microsoft Frissítési Garanciával (SA) rendelkező ügyfelek a Windows 8 Enterprise változatát letölthetik a Volume Licensing Service Center-en (VLSC) keresztül. Így a Windows 8 immár teljes változatát próbálhatják ki, tesztelhetik a szervezeten belül.
  • Augusztus 16.: A Microsoft Partner Network tagjai hozzájutnak a Windows 8-hoz.
  • Augusztus 20.: A Microsoft Action Pack Providers (MAPS) tagjai hozzáférhetnek a Windows 8 végleges változatához.
  • Szeptember 1.: Az SA-szerződés nélkül mennyiségi licencet vásároló ügyfelek megvásárolhatják a Windows 8-at a Microsoft mennyiségi licenc viszonteladóktól.

 

 

A fejlesztők ellátogathatnak a Windows fejlesztői oldalára, ahol különböző eszközöket és forrásokat találnak a Windows Store-ban publikálható alkalmazások tervezéséhez, fejlesztéséhez és piacra viteléhez. Míg a korábbi előnézeti változatokban csak ingyenes alkalmazásokat lehetett publikálni, az RTM-ben már fizetős alkalmazások is bekerülhetnek a Windows Store-ba.

 

A Windows 8 a végfelhasználók számára 2012. október 26-ától érhető el. Azoknak a felhasználóknak, akik az elsők között szeretnék megismerni a Windows 8 végleges változatának képességeit, a Microsoft kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít. Aki 2012. június 2. – 2013. január 31. között bármilyen Windows 7 operációs rendszerrel – ez alól kivétel a Windows 7 Starter változat – előtelepített számítógépet vásárol, lehetőséget kap arra, hogy a PC-n futó rendszert Windows 8 Pro verzióra frissítse. Ennek költsége mindössze 14,99 euró – 300 forint/euró árfolyamon számolva hozzávetőleg 4500 forint[1].


[1] A vásárlás forintban kifejezett pontos összegét a vásárlás pénzügyi teljesítésének napján, a vásárláshoz használt bankkártya kibocsátója által alkalmazott átváltási szabály, árfolyam határozza meg. Az ár az áfát tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük