2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyermekeknek írt könyvet a Híradós – D. Tóth Kriszta meséiben minden kisgyerek magára ismerhet

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/34222"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/lolamesek.thumbnail.JPG" border="0" width="99" height="100" /></a></span> <p>Saját kislánya ihlette azokat a történeteket, amelyeket D. Tóth Kriszta vetett papírra idén. A rendhagyó hangvételű könyv sajátossága, hogy a történeteket ezúttal maga a kislány, Lola meséli el a kortársainak. </p><p>

 lolamesek.thumbnail

Saját kislánya ihlette azokat a történeteket, amelyeket D. Tóth Kriszta vetett papírra idén. A rendhagyó hangvételű könyv sajátossága, hogy a történeteket ezúttal maga a kislány, Lola meséli el a kortársainak.

 lolamesek.thumbnail

Saját kislánya ihlette azokat a történeteket, amelyeket D. Tóth Kriszta vetett papírra idén. A rendhagyó hangvételű könyv sajátossága, hogy a történeteket ezúttal maga a kislány, Lola meséli el a kortársainak.

Az MTV Híradósa – a tavaly megjelent Lolával az élet című könyve után – idén új könyvet írt – ezúttal gyerekeknek. A Lolamesék – Paracsidom kertészet című mesekönyvben egy négyéves kislány kalandjain keresztül felfedezhetjük az óvodások elragadó világát. „Lola világa sokkal jobb hely, mint a miénk, felnőtteké. Őszintébb, érdekesebb, izgalmasabb. Legszívesebben örökre odaköltöznék! Szeretnék ebből a világból valamennyit örökre megőrizni ezekkel a mesékkel" – mondta D. Tóth Kriszta.

d. tóth kriszta és d. tóth andrásD. Tóth Kriszta és D. Tóth AndrásLola, akit a Nők Lapja hasábjairól már jól ismerünk, most magához veszi a szót, és ő mesél kalandjairól.  A történetekben Lola a 3 és 7 év közötti korosztály mindennapi problémáit, életük nagy kérdéseit feszegeti. Válaszokat kapunk például olyan, a gyerekek számára fontos kérdésekre, hogy mi történik a maggal, ha elültetjük? Miért nem lehet mindenki azonnal felnőtt? Miért beszélnek különböző nyelveket az emberek? Mit csinálnak a felnőttek a munkahelyükön? Hogyan születnek a legjobb barátságok?

A mesék a felnőttek számára is élvezetesek, humorosak, látványosak. „Ez azért fontos, mert – és ezt gyakroló anyukaként pontosan tudom – ez a korosztály, ha tetszik egy mese, szereti ötször, hatszor, tízszer is egymás után meghallgatni, illetve megnézni" – tette hozzá a szerző.

A Lolamesék – Paracsidom kertészet része egy rajzfilm is, amelyben megelevenednek a könyv képei. A kisfilm DVD mellékletként található a könyvben.

Bízom abban, hogy a mesék olvasói és nézői – legyenek akárhány évesek – hasonló örömmel fogadják majd a történeteket, mint amilyen élvezet volt őket megírni és megfilmesíteni." – mesélt az írás és a rajzfilmkészítés élményéről D. Tóth Kriszta.

A Lolamesék az interneten is jelen van, a folyamatosan bővülő http://www.lolamesek.hu/ oldalon a gyerekek belenézhetnek a mesékbe és a rajzfilmbe, játszhatnak, és üzenhetnek Lolának. A szülők pedig megtalálják a dedikálások, író-olvasó találkozók időpontját. A Lolamesék második része november végén jelenik meg, Legeslegjobb barátok címmel, és egy újabb rajzfilmmel.

lolamesek.thumbnail

D. Tóth Kriszta:

Lolamesék – Paracsidom kertészet + DVD

Sanoma Budapest Kiadói Rt., 2009

  • 68 oldal
  • Kötés: karton
  • ISBN: 9789639710603

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.